182 items total
Bulvių grūstuvė PROFI PLUS, WMF
26,90 € –7 %
25 €
WM1871386030
Maišymo šaukštas B BOIS 20 cm, de Buyer
7,90 € –49 %
4 €
DB487120
Maišymo šaukštas B BOIS, medinis, de Buyer
7 € –42 %
4 €
DB487400
Maišymo šaukštas FUNCTIONAL FORM, Fiskars
15 €
FISK1027299
Plakimo šluotelė PRO S, ZWILLING
22,49 € –11 %
20 €
ZW37160026
Plakimo šluotelė PROFI PLUS 20 cm, WMF
32 €
WM1871136030
Plakimo šluotelė PROFI PLUS 30 cm, WMF
24 €
WM1871156030
Risotto šaukštas B BOIS, mediena, de Buyer
7 € –28 %
5 €
DB487401
Virtuvės įrankių rinkinys PROFI PLUS, WMF
117 €
WM1871529990
Virtuvinis teptukas 25 cm, juodas, Kaiser
11,40 €
KS3201112557
Blynų apvertimo įrankis PROFI PLUS, WMF
22,90 €
WM1872496030
Blynų mentelė INGENIO, nailonas, Tefal
8,90 €
TEFK2060914
Bulvių grūstuvė B BOIS, de Buyer
23 € –17 %
18,90 €
DB270103
Bulvių grūstuvė INGENIO K1181214, nerūdijantis plienas, Tefal TEFK1181214
Bulvių grūstuvė, Brabantia
10 € –10 %
9 €
BRAB122866
Bulvių skustuvas PROFI PLUS 29 cm, WMF
26,90 €
WM1871696030
Glajaus tepimo mentelė GOURMET 25 cm, Wüsthof
63 €
WU9035091825
Göma profesionalus plaktuvas 35 cm de Buyer
16,49 €
DB261035
Up
More products

Virtuvės reikmenys - pagrindiniai virtuvės įrankiai

Kas yra virtuvės reikmenys?

Virtuvės reikmenys atlieka svarbų vaidmenį ruošiant maistą ir yra įrankiai, naudojami maistui ruošti, gaminti ir patiekti.

Tai reikalingi įrankiai, kurie palengvina, pagreitina ir pagerina maisto ruošimą. Kai kurie iš įprastų virtuvės įrankių yra šie:

  • Maišymo šaukštas naudojamas tirštos tekstūros patiekalams, pvz., tešlai, maišyti.
  • Virtuvės reikmenų rinkinys kurį dažnai sudaro įvairūs šaukštai, samčiai, šakutės, apverstuvai ir kt.
  • Tekintojas: Apverstuvas naudojamas greitai apversti maisto produktus, pavyzdžiui, omletą, blyną ar žuvies gabalėlį.
  • Šaukštas su įpjovomis leidžia nutekėti skysčiui, todėl puikiai tinka daržovėms nusausinti, maistui iš troškinio ar sriubos semti
  • Teptuku prieš kepant maistą galima patepti marinatu, ištirpintu sviestu ar kiaušinių plakiniu.
  • Bulvių tarkavimo mašina naudojama minkštiems maisto produktams smulkinti, pavyzdžiui, bulvių košei, obuolių padažui ir keptoms pupelėms.
  • Tepikliai blyneliams naudojami tešlai tepti krepų gaminimo aparatuose.
  • Virtuvinė mentelė naudojama gaminant ir kepant (tepant, maišant, apverčiant ir t. t.)
  • Virtuvės samčiai naudojamos sriuboms, troškiniams ir kitiems skysčiams patiekti.

Yra keletas kitų virtuvės įrankių, kurių kiekvienas turi skirtingą paskirtį. Nuo konkrečių kulinarinių užduočių ir virėjo pageidavimų priklauso, kokios įrangos reikės.

Iš kokių medžiagų gaminami virtuvės reikmenys?

Virtuvės įrankiams gaminti galima naudoti kelias medžiagas. Pasirinkimas priklauso nuo paviršiaus, ant kurio norite juos naudoti (keptuvės, puodo ar dubens paviršiaus), tačiau dažniausiai virtuvės įrankiams gaminti naudojamos šios medžiagos:

  • Plastmasė: Plastikiniai indai yra lengvi ir nebrangūs. Veikiami didelio karščio jie gali išsilydyti arba deformuotis, tačiau puikiai tinka naudoti su nelimpančiais indeliais.
  • Nerūdijantis plienas: Nerūdijantis plienas yra tvirta, atspari rūdims ir higieniškai saugi medžiaga. Nerūdijantis plienas yra patvarus, todėl puikiai tinka naudoti su aukštos temperatūros kulinariniais prietaisais.
  • Nailonas: Nailono virtuvės įranga yra atspari įbrėžimams ir karščiui. Jie yra lengvi ir pigūs, tačiau veikiami didelio karščio gali išsilydyti arba deformuotis.
  • Silikonas: Ši medžiaga puikiai tinka naudoti su nelimpančiais indeliais, nes yra atspari karščiui ir nelimpanti. Su silikoniniais virtuvės reikmenimis puodai ir keptuvės nebus subraižyti.
  • Mediena: mediniai indai yra saugūs nelimpančiam paviršiui ir nesubraižo puodų bei keptuvių. Tinkamai prižiūrint jie gali būti ilgaamžiai, be to, yra atsparūs karščiui.

Taip pat galite peržiūrėti mūsų pirkinių vadovą apie 10 svarbiausių virtuvės reikmenų ir sužinoti, į kokius kitus virtuvės reikmenis verta investuoti.