Gruzdintuvės

6 items total

Keptuvės ir orinės keptuvės - sveikesnis ir traškesnis kepimas

Ką turėčiau žinoti apie oro keptuves?

Oro keptuvė panaši į orkaitę, nes kepa ir skrudina maistą, tačiau nuo orkaitės skiriasi tuo, kad joje naudojama mažiau aliejaus nei įprastoje orkaitėje, o kaitinimo komponentai yra tik viršuje. Taip maistas per kelias minutes tampa neįtikėtinai traškus.

Dėl koncentruoto šilumos šaltinio, vietos ir ventiliatoriaus dydžio oro keptuvės dažnai labai greitai įkaista ir maistą paruošia greitai bei tolygiai.

Naudodami labai mažai aliejaus, orinėse keptuvėse galite ruošti patiekalus, kurie įprastai būtų stipriai kepami, pvz., traškučius. Oro keptuvės yra geresnė alternatyva ruošiant ir vartojant šiuos daug riebalų turinčius maisto produktus ir užkandžius.

Kaip veikia oro keptuvė?

Oro keptuvėje maistas dedamas į perforuotą krepšį, o prietaisas jį kepa pučiant karštą orą. Konvekciją sukuria oro jėga, kuri kepa ir gruzdina krepšyje esančio maisto išorę. Duonos gaminiai, pavyzdžiui, šaldyti vištienos kepsneliai, arba nedžiovinti krakmolingi maisto produktai, pavyzdžiui, bulvytės ar bulvytės, paruduos, jei oro temperatūra viršys maždaug 320 F.

Kuo skiriasi orinė keptuvė nuo gruzdintuvės?

Nors gruzdintuvė ir orinė gruzdintuvė turi tam tikrų panašumų, šios dvi virtuvės mašinos taip pat turi nemažai skirtumų, iš kurių kai kurie išskiriami toliau:

  • Keptuvėse reikia daug aliejaus, kad maistas būtų kruopščiai padengtas. Oro keptuvėse ruošiamus maisto produktus galima ruošti tik su šaukštu aliejaus arba visai be aliejaus.
  • Kai kurie gaminiai oro keptuvėje būna traškesni nei keptuvėje, nes oro keptuvėse nenaudojama beveik jokio aliejaus.
  • Keptuvės naudojamos tik maistui kepti. Oro keptuves galima naudoti ir kitiems maisto gaminimo būdams, pavyzdžiui, kepimui ant grotelių arba kepimui!
  • Gaminti maistą orinėje keptuvėje yra sveikiau.

Oro ir giliosios keptuvės taip pat turi bendrų privalumų. Dėl jų jūsų virtuvė išliks švari (o tai nėra lengva, jei bandote kepti maistą gilioje keptuvėje aliejuje), o daugumą orinių ir giluminių keptuvių stovų ir krepšelių galima plauti indaplovėje.

Peržiūrėkite mūsų siūlomus patikimų įmonių, pvz Tefal arba Severin, ir sužinokite, kiek daug jos gali padaryti jūsų labui!