BBQ indai

13 items total

Grilio patiekalai - praplėskite savo kepimo ant grotelių horizontus

Kokių BBQ patiekalų siūloma Kulina?

Svetainėje Kulina siūlome kepimo ant grotelių priedų ir indų, kurie leis išplėsti kepimo ant grotelių meniu. Šioje kategorijoje siūlomi produktai:

  • kepimo ant grotelių keptuvės ir padėklai
  • kepimo ant grotelių plokštės
  • lauko maisto ruošimo indai - puodai, virduliai ir keptuvės (WOK'ai ir keptuvės ant grotelių)
  • picų akmenys

Ant grotelių galima kepti įvairius patiekalus - nuo mėsos ir jūros gėrybių iki daržovių ir desertų. Kepimas ant atviros ugnies suteikia maistui unikalų skonį ir tekstūrą, todėl tai yra universalus įvairių ingredientų gaminimo būdas. Štai keletas patiekalų, dažniausiai ruošiamų ant grotelių arba atviros ugnies:

Mėsa:

  • Kepsniai (pvz., ribeye, sirloin, filet mignon)
  • Mėsainiai ir suvožtiniai
  • Kiaulienos kotletai
  • Ėrienos kotletai
  • Vištienos krūtinėlės, šlaunelės ir sparneliai
  • Šonkauliukai (nugarinė, šonkauliukai)
  • Dešros ir dešrelės
  • Kebabai (ant iešmo suverta mėsa su daržovėmis)
  • Troškiniai
  • Kepiniai

Jūros gėrybės:

  • Ant grotelių kepta žuvies filė (pvz., lašišos, upėtakio, tilapijos)
  • Krevetės ir krevetės
  • Šukutės
  • Omarų uodegos
  • Visa žuvis (pvz., brancinos, karšiai)

Daržovės:

  • Varpinės paprikos
  • Cukinijos ir kiti vasariniai moliūgai
  • Baklažanai
  • Portobello grybai
  • Kukurūzai ant pagaliuko
  • Šparagai
  • Svogūnai ir porai

Vaisiai:

  • Ant grotelių kepti ananasai
  • Ant grotelių kepti persikai arba nektarinai
  • Grilyje keptas arbūzas
  • Kepti bananai (dažnai naudojami desertams)

Pica: Vis labiau populiarėja ant grotelių kepama pica, kurios tešla kepama tiesiai ant grotelių, o ant jos dedamas padažas, sūris ir kiti priedai.

Duonos gaminiai: Galite kepti duonos riekes, bagetes ar plokštainį, kad pagamintumėte ant grotelių keptus sumuštinius ar crostinius.

Desertai:

  • Ant grotelių kepti vaisių iešmeliai
  • Ant grotelių keptų desertų kesadilijos
  • Ant grotelių keptas svaro pyragas arba angelo maisto pyragas
  • Ant grotelių keptos s'mores

Šalutiniai patiekalai:

  • Ant grotelių keptos bulvės (griežinėliai, skiltelės, pleištai, folijos paketai)
  • Ant grotelių keptų daržovių mišrainės
  • Ant grotelių keptos salotos (pvz., ant grotelių keptos romėnų salotos)

Visuotiniai patiekalai:

  • Tandoori stiliaus patiekalai (marinuota mėsa arba daržovės)
  • Korėjietiškas barbekiu (pvz., bulgogi)
  • Artimųjų Rytų kebabai (pvz., šašlykai)
  • Braziliškas churrasco (ant iešmų kepta įvairių rūšių mėsa)
  • Argentinos asado (mišrus mėsos kepimas ant grotelių)

Tai tik keli pavyzdžiai patiekalų, kuriuos galima paruošti ant grotelių naudojant specialius priedus. Kepimas ant grotelių suteikia daugybę kulinarinių galimybių, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais skoniais, prieskoniais ir technologijomis, kad sukurtumėte gardžius ir įsimintinus patiekalus.

Kuo skiriasi BBQ kepimui naudojamos lėkštės ir puodai nuo įprastų?

BBQ indai, pavyzdžiui, olandiškos orkaitės, nuo įprastų indų skiriasi keliais aspektais.

  • Medžiaga: grilio plokštės ir puodai dažnai gaminami iš karščiui atsparių medžiagų, kurios yra ilgaamžės ir skirtos naudoti lauke. Tai gali būti emalė, plienas arba ketus.
  • Paviršius - grilio plokštės dažnai turi specialų paviršių, kuris skirtas patiekalui suteikti išskirtines grilio žymes. Paviršius gali būti briaunuotas, lygus arba mišrus.
  • Dydis ir forma - Kad būtų galima pritaikyti maisto produktų rūšis ir kepimo ant grotelių konfigūracijas, BBQ grilio plokštės ir olandiškos orkaitės yra įvairių dydžių ir formų. Kai kurios plokštės yra pakankamai didelės, kad uždengtų visą kepsninę, o kitos yra pritaikytos vienam degikliui.

Svetainėje Kulina, taip pat galite įsigyti kitų kepimo ant grotelių priedų, pavyzdžiui, BBQ įrankių ir BBQ grotelių.