pailgos lėkštės

81 items total
Up
More products

Lėkštės - elegantiškas būdas patiekti maistą

Kam naudojamos lėkštės?

Lėkštė - tai didelis plokščias serviravimo indas, paprastai ovalo, stačiakampio ar apskritimo formos, naudojamas mėsai, daržovėms, kumpiui ar kitam karštam ar šaltam maistui patiekti. Jos dažnai naudojamos per šeimos vakarienes, socialinius renginius, vakarėlius, vestuves, banketus ir restoranuose karštiems patiekalams, užkandžiams, nesuvirškintam kalakutui ar ančiai, antriesiems patiekalams, desertams, vaisiams, krekeriams, sumuštiniams ir kitiems patiekalams patiekti. Jos yra labai praktiškos dėl savo didelio dydžio, be to, jomis galima gerai organizuoti ir estetiškai pateikti maistą.

Kuo skiriasi serviravimo padėklas nuo serviravimo lėkštė?

Yra keletas skirtumų tarp serviravimo padėklas ir lėkštės - abu jie yra plokšti ir naudojami maistui gabenti arba patiekti.

Padėklas - tai nešiojamasis indas (dažnai su rankenomis), naudojamas stiklinėms, gėrimams ar užkandžiams perkelti prie stalo (į valgomąjį, svetainę ar terasą). Kad daiktai nenukristų, padėklai gali būti su paaukštintais šonais ir dažnai gaminami iš įvairių medžiagų, įskaitant metalą, plastiką arba medieną.

Kita vertus, lėkštė paprastai gaminama iš porceliano arba keramikos ir naudojama patiekalams, dedamiems tiesiai ant jos paviršiaus, patiekti . Jį galite naudoti maistui perkelti iš virtuvės ant pietų stalas , tačiau ant jo nededate kitų indų ar indų, kaip ant padėklo.

Apibendrinant galima pasakyti, kad tiek padėklai, tiek lėkštės gali būti naudojami maistui patiekti, tačiau padėklai paprastai būna mažesni ir naudojami mažesniems maisto produktams ir stiklinėms gabenti, o lėkštės yra didesnės ir naudojamos mėsai ar daržovėms patiekti.

Kulina esančios serviravimo lėkštės yra kruopščiai atrinktos iš geriausių prekės ženklų, pvz Blomus, Revol,MIJ, ir Bitz. Elegantiškam patiekalų serviravimui taip pat gali prireikti tortų stovų, sūrio ir tapas lentų, duonos krepšelių ir kitų mažų serviravimo indų.