puodeliai ir lėkštutės

106 items total
Kavos puodelis LEGIO 300 ml, Eva Solo
Outlet
14,95 € –40 %
8,85 €
ES886258
Lėkštutė po puodeliu MESH, balta, Rosenthal
11,49 € –30 %
8 €
RS1177080000110421
Lėkštutė po espreso puodeliu 12 cm, Rosenthal
8,79 € –20 %
RS0247172603014716
Up
More products

Puodeliai ir lėkštutės - privaloma penktos valandos arbatos dalis

Kokia puodelio ir lėkštės kilmė?

Puodelis ir lėkštutė turi ilgą ir įdomią istoriją ir jau daugelį amžių naudojami arbatai ir kavai patiekti. Teigiama, kad puodelis ir lėkštutė atsirado Kinijoje maždaug XVII a., kai arbatos gėrimas išpopuliarėjo tarp aukštesniųjų klasių.

Šiandien puodeliai ir lėkštutės naudojami arbatai ir kavai tiek namuose, tiek kavinėse ir restoranuose visame pasaulyje.

Laikui bėgant arbatos puodelių ir lėkštelių išvaizda keitėsi, tačiau jų pagrindinė funkcija išliko ta pati: mažas puodelis karštiems gėrimams laikyti ir lėkštutė išsiliejimams ar lašeliams surinkti.

Svetainėje Kulina galite įsigyti įvairių dydžių, stilių ir įvairių medžiagų puodelių ir lėkščių iš tokių žinomų prekių ženklų kaip Bitz, Seletti, "Viva" ir "Scandinavia".

Kuo skiriasi arbatos ir kavos puodeliai?

Arbatai ir kavai skirtus puodelius galima skirstyti į tam tikrus skirtumus, tačiau nėra griežtų taisyklių, kokius puodelius naudoti. Štai keletas pagrindinių skirtumų:

  • Dydis ir forma: Kavos puodeliai paprastai būna mažesni, subtilesnės ir plonesnės formos, o kavos puodeliai didesni, platesni ir cilindro formos.
  • Rankena: Kavos puodeliai paprastai turi trumpą rankenėlę, skirtą paimti pirštais, o kavos puodeliai turi didesnę rankenėlę, kurią galima laikyti visa ranka.
  • Medžiagos: Kavos puodeliai dažnai gaminami iš sunkesnių medžiagų, pavyzdžiui, akmens masės ar keramikos, o arbatos puodeliai kartais gaminami iš švelnesnių medžiagų, pavyzdžiui, porceliano ar kaulinio porceliano.

Paprastai mėgstamiausio puodelio arbatai ir kavai pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų.

Arbatos etiketas - kaip maišyti cukrų arbatos puodelyje

Arbatos etiketas - tai istoriškai susiklosčiusių taisyklių ir procedūrų, susijusių su arbatos patiekimu ir vartojimu, rinkinys. Tai, kaip į arbatos puodelį įmaišomas cukrus, yra labai svarbi arbatos etiketo dalis.

Tradiciškai, kai arbata iš arbatinuko supilama į puodelį, įdedamas reikiamas cukraus kiekis, arbata atsargiai pamaišoma arbatiniu šaukšteliu, o tada paragavus nustatoma, ar arbata pakankamai pasaldinta.

Priklausomybė nuo arbatos su pienu ir cukrumi daugiausia priklauso nuo skonio, todėl nėra teisingo ar neteisingo metodo. Paruoštą arbatą galite patiekti puodelyje, puodelyje arba arbatos/kavos stiklinėje.

Jei norite gauti daugiau patarimų apie būtiniausius arbatos ruošimo ir patiekimo reikmenis, skaitykite mūsų apsipirkimo vadovą ir sužinokite daugiau.