Patarimai ir gudrybės
Kaip paruošti puikius blynus
- Jei esate tikri, kad blynus įdarysite saldžiu įdaru, galite įdėti vieną valgomąjį šaukštą cukraus. Tačiau atminkite, kad tokia tešla greičiau pagels, bet ir lengviau prisvils.
- Jei ketinate gaminti blynus su sūriu įdaru, galite juos gaminti su sūdytu sviestu arba į tešlą galite įberti žiupsnelį druskos arba įmaišyti žolelių.
- Blynus taip pat galima kepti su taukais arba aliejumi arba nelimpančiose keptuvėse visiškai be riebalų. Tačiau atminkite, kad sviestas suteikia jiems tą tikrą "french crepes" skonį.
- Naudokite lydytą sviestą, nes jis, skirtingai nuo paprasto, neprisvyla.
- Sakoma, kad pirmasis blynas niekada nepavyksta – prisvyla arba įplyšta apverčiant. Dažnai tai lemia nepakankamai įkaitusi keptuvė. To galima išvengti pirmą kartą kepant naudojant šiek tiek daugiau riebalų. Bet tada blynas bus per riebus, todėl vėlgi ne idealu. Taigi, dėl pirmojo blyno nesijaudinkite, bet jei plyšta ir antrasis, ir jo nepavyksta apversti, greičiausiai problema yra tešlos konsistencija, todėl pabandykite ją išgelbėti įdėdami kiaušinį.
- Jei mėgstate itin plonus blynus, į tešlą įpilkite šiek tiek daugiau pieno, nei nurodyta recepte.
- Jei pagaminote daugiau blynų, nei suvartosite, sudėkite juos į lėkštę, atvėsinkite, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą. Ten jie išsilaikys iki 3 dienų. Taip pat galima užšaldyti jau paruoštus blynus.