odpocet
1 diena
9 už valandų
32 už minučių
47 už sekundžių

Geriausių blynų receptas TEST

Ar norite išmokti kepti blynus kaip Chefparade šefai? Nenuostabu! Juk tai universalus koziris – puikūs pusryčiai arba greitas desertas, kai jūsų valgytojus užklumpa saldumynų troškimas (arba netikėtai užklumpa alkani svečiai). Nesvarbu, ar įdarysite juos vaisiais, šokoladu, šviežiu sūriu ar tuo, ką rasite šaldytuve, su šiuo receptu neprašausite.

Sudedamosios dalys
  • 125 g paprastų miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • ketvirtis šaukštelio druskos
  • sviestas kepimui

crepes
Procedūra
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir, jei norite, cukrų. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu.
  2. Palaipsniui įmaišykite skystus ingredientus į miltus ir plakite šluotele, kol gausite vientisą tešlą be gumuliukų. Ideali tešla turėtų būti maždaug tokios konsistencijos kaip tiršta grietinė.
  3. Uždenkite tešlą ir leiskite jai pailsėti šaldytuve bent 15–30 minučių, bet geriausia visą naktį ar ilgiau. Ji gali būti laikoma iki 24 valandų.
  4. Įkaitinkite keptuvę iki aukštos temperatūros. Kai pridėsite delną maždaug 5 cm virš keptuvės ir pajusite sklindančią šilumą, metas kepti pirmąjį blyną.
  5. Į keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto ir sumažinkite temperatūrą iki vidutinės.
  6. Švelniai išmaišykite tešlą ir samteliu pilkite į keptuvę. Nedelsdami pakreipkite keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą dugną. Jei tešla pakankamai skysta, ji lengvai pasiskirstys.
  7. Kai viršutinė blyno pusė išdžius, o susidarę burbuliukai susprogs, metas jį apversti. Su lengva keptuve tai lengvai padarysite ją apversdami, tačiau jei kepate ant sunkios ketaus arba plieninės keptuvės, geriau blyną pakelkite mentele ir apverskite.
  8. Iš kitos pusės leiskite blynui pagelsti ir išimkite iš keptuvės. Jei keptuvėje liko pridegusių tešlos likučių, nuvalykite ją popieriniu rankšluosčiu, įdėkite šiek tiek sviesto ir pakartokite visą procesą, kol sunaudosite visą tešlą.
  9. Paruoštus blynus iškart aptepkite įdaru arba dėkite į lėkštę ir laikykite šiltai – šiek tiek įkaitintoje orkaitėje (60–70 °C) arba ant šiltos kaitlentės. Kai jie šilti, įdaras geriau pasiskirstys ir, žinoma, bus skanesni.
  10. Paruoštus blynus galite suvynioti į ritinėlius, sudėti į trikampius arba iš jų pagaminti, pavyzdžiui, blynų tortą.


Geriausios keptuvės blynams pagal klientų įvertinimus

recept na palacinky
Patarimai ir gudrybės
Kaip paruošti puikius blynus
  • Jei esate tikri, kad blynus įdarysite saldžiu įdaru, galite įdėti vieną valgomąjį šaukštą cukraus. Tačiau atminkite, kad tokia tešla greičiau pagels, bet ir lengviau prisvils.
  • Jei ketinate gaminti blynus su sūriu įdaru, galite juos gaminti su sūdytu sviestu arba į tešlą galite įberti žiupsnelį druskos arba įmaišyti žolelių.
  • Blynus taip pat galima kepti su taukais arba aliejumi arba nelimpančiose keptuvėse visiškai be riebalų. Tačiau atminkite, kad sviestas suteikia jiems tą tikrą "french crepes" skonį.
  • Naudokite lydytą sviestą, nes jis, skirtingai nuo paprasto, neprisvyla.
  • Sakoma, kad pirmasis blynas niekada nepavyksta – prisvyla arba įplyšta apverčiant. Dažnai tai lemia nepakankamai įkaitusi keptuvė. To galima išvengti pirmą kartą kepant naudojant šiek tiek daugiau riebalų. Bet tada blynas bus per riebus, todėl vėlgi ne idealu. Taigi, dėl pirmojo blyno nesijaudinkite, bet jei plyšta ir antrasis, ir jo nepavyksta apversti, greičiausiai problema yra tešlos konsistencija, todėl pabandykite ją išgelbėti įdėdami kiaušinį.
  • Jei mėgstate itin plonus blynus, į tešlą įpilkite šiek tiek daugiau pieno, nei nurodyta recepte.
  • Jei pagaminote daugiau blynų, nei suvartosite, sudėkite juos į lėkštę, atvėsinkite, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą. Ten jie išsilaikys iki 3 dienų. Taip pat galima užšaldyti jau paruoštus blynus.


Viskas, kas tinka blynų gaminimui

Vaizdo įrašas
Kaip paruošti blynus
Tapkite blynų gamybos meistru ir gaminkite tokius blynus, kuriuos pamėgs kiekvienas, kas jų paragaus.

Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
jak vybrat panev
Kaip išsirinkti tinkamą keptuvę (ne tik blynams)
Tinkamos keptuvės pasirinkimas – tobulų blynų pagrindas. Patarsime, kaip tai padaryti!
DUK
Dažniausiai užduodami klausimai
Kodėl mano blynai plyšta arba limpa prie keptuvės?
Jei blynai plyšta, tešla gali būti per skysta – pabandykite įberti šiek tiek miltų. Jei limpa prie keptuvės, problema gali būti nepakankamai įkaitinta keptuvė arba per mažai riebalų. Naudokite kokybišką keptuvę nepridegančiu paviršiumi ir prieš kiekvieną blyną ją lengvai patepkite sviestu arba aliejumi.
Koks yra geriausias blynų receptas be pieno?
Pieną galima lengvai pakeisti augaliniais pakaitalais (pvz., avižų, migdolų arba sojų pienu). Arba galite naudoti tik vandenį – blynai bus lengvesni, bet vis tiek skanūs. Tiesiog sumaišykite 200 g lygių miltų, 2 kiaušinius, 300 ml vandens, žiupsnelį druskos ir šaukštą aliejaus.
Kaip teisingai apversti blynus, kad jie nesubyrėtų?
Įpylus tešlos į keptuvę, palaukite, kol kraštai pradės atsiskirti, o paviršius nebebus skystas. Tada naudokite plačią mentelę ir greitai bei sklandžiai apverskite blyną. Jei jaučiatės drąsiai, galite pabandyti ir užmesti – užtenka staigaus, bet švelnaus riešo judesio!
Kiek laiko reikia leisti blynų tešlai pailsėti prieš kepant?
Idealiu atveju – bent 15–30 minučių. Poilsis leis miltams sugerti skystį, o tešla įgaus geresnę konsistenciją. Jei skubate, galite kepti iš karto, bet jei turite laiko, leiskite tešlai pastovėti valandą ar net per naktį šaldytuve – rezultatas bus švelnesni blynai.
Kaip padaryti, kad blynai būtų purūs?
Pagrindinis dalykas, kad blynai būtų purūs, yra įdėti kildinimo medžiagos, pavyzdžiui, kepimo miltelių arba sodos. Kitas triukas – leisti tešlai šiek tiek pastovėti (mažiausiai 15 minučių) ir kepant per daug nemaišyti tešlos – kuo mažiau maišysite, tuo puresni jie bus.