odpocet
1 diena
14 už valandų
0 už minučių
52 už sekundžių

Kaip sudeginti plieninę keptuvę - TESTAS

Jūsų pirmieji žingsniai su plienine keptuve

Plieninės keptuvės yra natūraliai nelipnios ir tarnaus jums visą gyvenimą. Vis dėlto, joms reikia skirti šiek tiek pradinės priežiūros, kad jos tikrai gerai tarnautų.

Plieninės keptuvės
ocelová pánev zapečení


Naujos plieninės keptuvės išdeginimas
Naują plieninę keptuvę būtina išdeginti, t. y. sukurti ant jos polimerinį paviršių, kuris būtų nelipnus ir apsaugotų nuo korozijos. Taigi, kaip tai padaryti:

  1. Naują keptuvę nuplaukite karštu vandeniu ir švelnia kempine bei trupučiu ploviklio pašalinkite iš abiejų keptuvės pusių bičių vaško sluoksnį, kuris apsaugojo keptuvę nuo rūdžių sandėliavimo metu.
  2. Keptuvę kruopščiai išdžiovinkite. Pasirinkite kaitlentę, kurios dydis atitinka keptuvės dugną.
  3. Įjunkite kaitlentę vidutiniu režimu ir padėkite ant jos keptuvę. Į keptuvę įpilkite maždaug 1 mm aliejaus ir leiskite jam įkaisti, kol pradės rūkti (kaitinant keptuvę pasukite, kad aliejus patektų ir ant vidinių keptuvės kraštų).
  4. Maždaug po trijų minučių keptuvės paviršius pradės tamsėti, maždaug po 10 minučių iš jos pradės rūkti, o vidus bus rusvas (žr. vaizdo įrašą). Ruda yra teisinga jūsų keptuvės spalva. Ne, ji niekada nebebus sidarbrinė.
  5. Leiskite keptuvei atvėsti ir perteklinį aliejų nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.
  6. Kaitinimą galima atlikti pakartotinai. Jei atrodo, kad pradinis kaitinimas buvo nepakankamas, procesą galima pakartoti.
  7. Kiekvieną kartą naudojant, keptuvė tamsėja. Paprasčiau tariant, kuo keptuvė daugiau naudojama ir tamsesnė, tuo geresnes savybes ji įgaus.
Vienintelis tikrai sveikas nelipnus paviršius yra tas, kuris susidaro natūraliai įkaitinant plieninę keptuvę. Patarime, kaip jį sukurti ir kaip jo išsaugoti.
ocelove panve vypaleni
Ko niekada negalima daryti su plienine keptuve
  1. Neplaukite indaplovėje. Nemirkykite.
  2. Idealiu atveju keptuvės visai neplaukite. Užtenka keptuvę nuvalyti servetėle, ant kurios gali būti lašas aliejaus.
  3. Jei keptuvę reikia plauti, iš karto ją nusausinkite, nepalikite jos išdžiūti savaime. Po to idealu ją patepti plonu aliejaus sluoksniu, kuris apsaugos jos paviršių.
  4. Nenaudokite labai greito įkaitinimo – „booster“ funkcijos indukcinėse kaitlentėse arba aukščiausio lygio kaitinimo kitose kaitlentėse! Visada naudokite tik vidutinę temperatūrą.
  5. Nekaistinkite tuščios keptuvės.
Daugiau apie plienines keptuves
vareni v ocelove panvi
Kaip gaminti plieninėje keptuvėje


Atminkite, kad plieninėms keptuvėms geriausiai tinka augaliniai aliejai, kurių aukšta smilkimo temperatūra. Tai tokie aliejai, kurie atlaiko aukščiausią temperatūrą, pavyzdžiui, rapsų arba saulėgrąžų aliejus.

Prieš kepant keptuvę pakankamai įkaitinkite. Tik taip išvengsite maisto prilipimo. Įsitikinkite, kad kaitvietės dydis atitinka keptuvės dugno dydį.

Maistą gaminkite ant vidutinės ugnies. Aukšta kaitra sukelia prilipimą ir, svarbiausia, maisto pridegimą.

Žaliavų neverskite per anksti, bet palikite joms pakankamai laiko, kad susidarytų plutelė ir jos pačios atsiliptų nuo keptuvės paviršiaus.


Populiariausios plieninės keptuvės pagal mūsų klientų įvertinimus


Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
panve ocel de buyer
„De Buyer“ plieninių keptuvių palyginimas: kuri jums tinkamiausia?
Svarstote įsigyti ikoninę „de Buyer“ plieninę keptuvę ir nežinote, kurią seriją pasirinkti? Pateikiame praktinę pagrindinių savybių ir parametrų apžvalgą.
DUK
Dažniausiai užduodami klausimai
Kodėl maistas limpa prie plieninės keptuvės?
Greičiausiai todėl, kad nepakankamai ją iškaitinote. Pakartokite procesą kelis kartus.
Kaip tinkamai iškaitinti naują plieninę keptuvę?
Nuplaukite keptuvę karštu vandeniu su plovikliu, išdžiovinkite, užtepkite ploną sluoksnį augalinio aliejaus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol aliejus pradės rūkti. Leiskite keptuvei atvėsti, nuvalykite aliejaus perteklių ir trumpai pakaitinkite keptuvę dar kartą.
Ar galima plauti plieninę keptuvę indaplovėje?
Ne, plovimas indaplovėje gali pašalinti apsauginį sluoksnį ir keptuvė gali pradėti rūdyti.
Kokie riebalai geriausiai tinka gaminti maistą plieninėje keptuvėje?
Geriausi yra augaliniai aliejai su aukšta smilkimo temperatūra, pavyzdžiui, saulėgrąžų arba rapsų aliejus. Nenaudokite sviesto ar alyvuogių aliejaus aukštoje temperatūroje, nes jų smilkimo temperatūra yra žemesnė ir jie gali pridegti.
Ką daryti, jei ant plieninės keptuvės atsirado rūdžių?
Pašalinkite ją švelnia vieline šluoste arba abrazyvine kempine, taip pat galite naudoti stambią druską ir po to vėl pakaitinkite keptuvę.
Kaip išlaikyti plieninę keptuvę nelipnią?
Po naudojimo tiesiog nuvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu. Jei reikia, nuplaukite ją šiltu vandeniu, kruopščiai išdžiovinkite ir po to patepkite plonu aliejaus sluoksniu.
Ar galiu naudoti plieninę keptuvę ant indukcinės viryklės?
Taip, plieninės keptuvės yra suderinamos su indukcinėmis viryklėmis. Įsitikinkite, kad keptuvės dugnas yra lygus, kad užtikrintumėte optimalų kontaktą su indukciniu paviršiumi.
Kaip atkurti plieninės keptuvės nelipnumą?
Vėl pakaitinkite keptuvę. Šis procesas atkurs nelipnias savybes ir prailgins keptuvės tarnavimo laiką.