- Naują keptuvę nuplaukite karštu vandeniu ir švelnia kempine bei trupučiu ploviklio pašalinkite iš abiejų keptuvės pusių bičių vaško sluoksnį, kuris apsaugojo keptuvę nuo rūdžių sandėliavimo metu.
- Keptuvę kruopščiai išdžiovinkite. Pasirinkite kaitlentę, kurios dydis atitinka keptuvės dugną.
- Įjunkite kaitlentę vidutiniu režimu ir padėkite ant jos keptuvę. Į keptuvę įpilkite maždaug 1 mm aliejaus ir leiskite jam įkaisti, kol pradės rūkti (kaitinant keptuvę pasukite, kad aliejus patektų ir ant vidinių keptuvės kraštų).
- Maždaug po trijų minučių keptuvės paviršius pradės tamsėti, maždaug po 10 minučių iš jos pradės rūkti, o vidus bus rusvas (žr. vaizdo įrašą). Ruda yra teisinga jūsų keptuvės spalva. Ne, ji niekada nebebus sidarbrinė.
- Leiskite keptuvei atvėsti ir perteklinį aliejų nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.
- Kaitinimą galima atlikti pakartotinai. Jei atrodo, kad pradinis kaitinimas buvo nepakankamas, procesą galima pakartoti.
- Kiekvieną kartą naudojant, keptuvė tamsėja. Paprasčiau tariant, kuo keptuvė daugiau naudojama ir tamsesnė, tuo geresnes savybes ji įgaus.
Jūsų pirmieji žingsniai su plienine keptuve
Plieninės keptuvės yra natūraliai nelipnios ir tarnaus jums visą gyvenimą. Vis dėlto, joms reikia skirti šiek tiek pradinės priežiūros, kad jos tikrai gerai tarnautų.


- Neplaukite indaplovėje. Nemirkykite.
- Idealiu atveju keptuvės visai neplaukite. Užtenka keptuvę nuvalyti servetėle, ant kurios gali būti lašas aliejaus.
- Jei keptuvę reikia plauti, iš karto ją nusausinkite, nepalikite jos išdžiūti savaime. Po to idealu ją patepti plonu aliejaus sluoksniu, kuris apsaugos jos paviršių.
- Nenaudokite labai greito įkaitinimo – „booster“ funkcijos indukcinėse kaitlentėse arba aukščiausio lygio kaitinimo kitose kaitlentėse! Visada naudokite tik vidutinę temperatūrą.
- Nekaistinkite tuščios keptuvės.

Atminkite, kad plieninėms keptuvėms geriausiai tinka augaliniai aliejai, kurių aukšta smilkimo temperatūra. Tai tokie aliejai, kurie atlaiko aukščiausią temperatūrą, pavyzdžiui, rapsų arba saulėgrąžų aliejus.
Prieš kepant keptuvę pakankamai įkaitinkite. Tik taip išvengsite maisto prilipimo. Įsitikinkite, kad kaitvietės dydis atitinka keptuvės dugno dydį.
Maistą gaminkite ant vidutinės ugnies. Aukšta kaitra sukelia prilipimą ir, svarbiausia, maisto pridegimą.
Žaliavų neverskite per anksti, bet palikite joms pakankamai laiko, kad susidarytų plutelė ir jos pačios atsiliptų nuo keptuvės paviršiaus.
Populiariausios plieninės keptuvės pagal mūsų klientų įvertinimus
