Prikaistuviai

2 items total

Puodynės - maži, bet būtini puodai kiekvienoje virtuvėje

Kokie elementai sudaro puodą?

Puodai yra žemesni už įprastus puodus, jų skersmuo mažesnis nei puodų ir jie turi ilgą rankeną kaip keptuvė. Jie naudojami skysčiams virti ant viryklės, ypač jei juos reikia sutirštinti ar sumažinti (pvz., padažus, rizotą ir pan.). Dėl ilgos rankenos puodą lengva laikyti vietoje ir tuo pat metu maišyti skystį virtuviniu šaukštu.

Kam naudojate puodą?

Puodai yra labai universalūs ir privalo būti kiekvienoje virtuvėje. Juos galima naudoti:

  • ruošti ir tirštinti padažus
  • virti nedideles porcijas sriubų, troškinių, vaikų maisto, padažų
  • ruošti tokius maisto produktus kaip avižiniai dribsniai ar kremas
  • pašildyti nedideles maisto porcijas
  • ruošti maistą vienam ar dviem žmonėms

Kokį puodą pasirinkti?

Svetainėje Kulina siūlome platų puodų asortimentą ( čia rasite geriausiai parduodamų puodų asortimentą), pagamintų iš įvairių medžiagų, patikimų prekių ženklų, skirtingų spalvų ir pritaikytų skirtingiems interjero stiliams. Jei nežinote, kokį puodą pasirinkti, perskaitykite mūsų pagrindinį puodų apsipirkimo vadovą čia ir peržiūrėkite mūsų nerūdijančio plieno puodus iš WMF, Zwilling, Fissler. Kai kurios mūsų puodynės turi dangtį, o kai kurias galima naudoti orkaitėje.

Mūsų patarimas: jei ieškote gražių puodų savo virtuvei, apžiūrėkite " Mauviel" varines puodų keptuves, de Buyer arba Eva solo Jie tarnaus visą gyvenimą ir atrodys labai elegantiškai, ypač jei juos pakabinsite ant puodų stovo. Čia taip pat galite perskaityti mūsų pagrindinį keptuvių apsipirkimo vadovą.

Kaip prižiūrėti puodus?

Ar žinote, kad dauguma žmonių per visą gyvenimą puodų rinkinį perka tik du ar tris kartus? Kartais esame linkę pirkti automobilį dažniau nei puodus! Todėl verta investuoti į aukštos kokybės puodus ir džiaugtis jų funkcionalumu daugelį metų ir kiekvieną kartą gaminant maistą. Jei investuojate pinigus į aukštos kokybės indus, turėtumėte pasirūpinti ir tinkama jų priežiūra. Kaip rūpintis puodais ir puodynėmis?

  • prieš pirmą kartą naudodami visada perskaitykite gamintojo instrukcijas ir įsitikinkite, kad nededate puodo į indaplovę, jei tai nerekomenduojama,
  • nenaudokite metalinių įrankių, kurie gali subraižyti puodų paviršių, naudokite medinius arba silikoninius virtuvės įrankius
  • nepalikite nešvarios keptuvės per naktį arba ilgai ją mirkykite (ypač jei ji pagaminta iš nerūdijančio plieno),
  • jei norite atsikratyti dėmių ant nerūdijančio plieno puodo paviršiaus, valykite jį nerūdijančio plieno valymo priemone,
  • nevalykite keramine danga padengtų puodų plienine vata,
  • geležinius puodus valykite iš karto po naudojimo ir nenaudokite muilo, nes metalas yra porėtas ir gali sugerti cheminių medžiagų skonį,
  • venkite temperatūrinio šoko, nedėkite karštų puodų į šaltą vandenį ir pan.
  • ketaus puoduose nevirkite rūgščių maisto produktų (pvz., pomidorų),
  • nedėkite dengtų puodų ir keptuvių vienas ant kito, nes tai gali sukelti įbrėžimų ir įskilimų. Pakabinkite juos ant kabliukų arba padėkite ant šono.