Keksiukų skardos
Keksiukų keptuvės - norisi ko nors saldaus?
Kas yra keksiukų keptuvės?
Keksiukų keptuvės (dar vadinamos keksiukų keptuvėmis, keksiukų padėklais arba keksiukų padėklais) - tai orkaitėje kepamos keptuvės su atskirais puodeliais, į kuriuos dedami keksiukų tešla arba mišiniai. Priklausomai nuo jūsų keksiukų padėklo nelimpančių savybių, juos galite naudoti su kepimo puodeliais arba be jų.
Keksiukų keptuvėse galima kepti ir kitus patiekalus, pavyzdžiui, vaisių suktinukus, naminius riešutų sviesto puodelius, keksiukų keptuvėje keptų ryžių puodelius arba keptų kiaušinių puodelius.
Kaip pasirinkti keksiukų keptuvę?
Daugelis kepimo entuziastų mano, kad geriausios yra metalinės keksiukų kepimo formos su nepridegančia danga, nes jos efektyviai perduoda šilumą, vienodai paruduoja, puikiai pakyla ir leidžia lengvai išimti keksiukus.
Tačiau svetainėje Kulina rasite įvairių medžiagų ir dydžių patvarių keksiukų keptuvių. Pasirinkite geriausiai jūsų poreikius atitinkantį keksiukų padėklą, kurį galite rinktis iš:
- ketaus, aliuminio arba emaliuotų metalinių keksiukų formų: jose vienodai pasiskirsto šiluma, todėl užtikrinama pastovi kokybė. Juos siūlo įvairių dydžių (mažesniems ar didesniems keksiukams) tokie patikimi gamintojai kaip Petromax, de Buyer arba Nordicware
- silikoninius keksiukų padėkliukus ir atskiras silikonines keksiukų formeles: Šios formos laikomos pažangiausiomis keksiukų formelėmis rinkoje. Dėl jų nelimpančių savybių juos lengviau valyti. Juos galite naudoti be įdėklų ar purškiklio ir keksiukai bus lengvai išimami. Be to, jie minkšti, lankstūs, lengvai laikomi ir gali būti naudojami šaldiklyje arba orkaitėje. Atskiros skardos taip pat naudingos, jei norite pagaminti nedaug keksiukų, be to, jas galima sukrauti viena ant kitos, taip sutaupant brangios vietos virtuvės lentynose ar stalčiuose. Jei norite naudoti silikoninius padėklus, susipažinkite su garsaus prekės ženklo "Lekue" - maisto gaminimo ir kepimo su silikoniniais virtuvės įrankiais specialisto - pasiūlymu.
Kaip reikėtų sutepti keksiukų kepimo formą?
Paprasčiausias būdas patepti keksiukų skardą nelimpančiu daržovių purškikliu. Taip pat galite naudoti kepimo puodelius - įklotai padeda išvengti tešlos prilipimo prie kepimo formos ir palengvina keksiukų išėmimą bei serviravimą per vakarėlius.
Jei nenorite naudoti daržovių purškalo ir neturite kepimo puodelių, paprasčiausiai patepkite kiekvieną ertmę sviestu popieriniu rankšluosčiu arba pirštais. Lengvai apibarstę kiekvieną ertmę miltais, nusukite visus miltų likučius. Tai ypač naudinga, kai naudojate milžiniškas keksiukų kepimo formas.
Tarp Kulina esančių keksiukų keptuvių taip pat rasite padėklų, skirtų kepti keksiukams, briošams ar madlenoms. Būtinai patikrinkite ir kitas kepimo formas mažesniems pyragams kepti, kepimo indus, taip pat konditerijos įmautes, kad galėtumėte papuošti keksiukus skaniu kremu.