Abejojate, ar pirkti nerūdijančio plieno peilį? Papasakosime, kokie yra jų privalumai ir trūkumai, paaiškinsime, į ką atkreipti dėmesį renkantis peilį, ir pateiksime keletą priežiūros patarimų, kad peilis tarnautų kaip naujas, nes net ir nerūdijančio plieno peilį gali sugundyti korozija.


Kodėl verta rinktis nerūdijančio plieno peilį?
Paprasčiausiai todėl, kad jie iš tiesų tarnauja ilgai. Taigi, jei norite peilio, dėl kurio nereikėtų jaudintis, nerūdijantis plienas yra tinkamas pasirinkimas. Pagrindinės priežastys yra šios:
- Atsparumas korozijai
Pagrindinis nerūdijančio plieno peilių privalumas, žinoma, yra jų atsparumas drėgmei ir rūgštiems skysčiams, pavyzdžiui, citrusinių vaisių sultims. - Lengva priežiūra
Nerūdijančio plieno ašmenims nereikia sudėtingos priežiūros. Po naudojimo juos tereikia nuplauti šiltu vandeniu, nusausinti ir vėl laikyti bloke arba magnetiniame laikiklyje. Kai kuriuos nerūdijančio plieno peilius galima plauti net indaplovėje, nors plauti rankomis visada yra švelniau. - Prieinamumas ir įvairovė
Rinkoje rasite įvairių nerūdijančio plieno peilių, priklausančių skirtingoms kainų kategorijoms ir dizainui. Dėl to jie idealiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek profesionalams.
Populiariausi nerūdijančio plieno peiliai pagal klientų atsiliepimus


- Geležtės medžiaga: Tik tarp nerūdijančiųjų plienų yra skirtumų. Juose paprastai būna 0,35-1 % anglies. Atminkite, kad kuo didesnis anglies kiekis, tuo peilis bus patvaresnis ir ilgiau išliks aštrus.
- Forma ir dydis: Universalus virėjo peilis yra privalomas kiekvienoje virtuvėje, tačiau, atsižvelgiant į tai, ką dažniausiai gaminate, apsvarstykite ir kitų tipų peilius, pvz., konditerinius, daržovių ar mėsos peilius.
- Ergonomiška rankena: Naudojant peilį svarbiausia yra patogumas. Ieškokite rankenos, kuri gerai priglustų prie rankos ir užtikrintų saugų laikymą.

- Jie idealiai tinka tiems, kurie ieško ilgaamžiškumo ir lengvos priežiūros.
- Jei reikia, juos galima plauti indaplovėje.
- Kad jų ašmenys išliktų aštrūs, juos reikia labai dažnai galąsti.

- Jie pasižymi ypatingu ryškumu.
- Lengva malti.
- Jie linkę rūdijuoti, todėl juos reikia labiau prižiūrėti.
- Jų negalima dėti į indaplovę.

- Jie pasižymi puikiu aštrumu.
- Dėl sluoksniuoto plieno jie pasižymi unikaliu dizainu.
- Jie dažnai yra brangesni už visus kitus peilius.
- Jų negalima dėti į indaplovę.

- Jie lengvi ir itin aštrūs.
- Galima plauti indaplovėje.
- Jie yra labai trapūs ir juos nelengva galąsti namuose.

Taip, nerūdijančio plieno peiliai gali surūdyti, bet tik tam tikromis sąlygomis. Iš tikrųjų nerūdijantis plienas gaminamas lydant geležį su kitais elementais, pavyzdžiui, chromu, nikeliu, anglimi ir molibdenu, kurie suteikia jam specifinių savybių, ypač atsparumą rūdijimui. Tačiau šios savybės gali susilpnėti, jei nerūdijančio plieno įrankiai ilgą laiką yra veikiami netinkamomis sąlygomis:
- Ilgalaikis sąlytis su drėgme: Jei peiliai paliekami drėgni arba laikomi drėgnoje aplinkoje, apsauginis sluoksnis gali suirti.
- Sąlytis su rūgštimis arba druskomis: Maisto likučiai, pavyzdžiui, citrusinių vaisių sultys, pomidorų padažai ar druska, laikui bėgant gali pažeisti peilio paviršių.
- Netinkama priežiūra: Plovimas indaplovėje arba nepakankamas džiovinimas po plovimo taip pat gali prisidėti prie mažų rūdžių dėmių atsiradimo.

Kuo skiriasi nerūdijantis ir anglinis plienas?
Anglinis plienas yra aštrumo meistras - dėl didelio anglies kiekio jame esantys ašmenys yra tokie aštrūs, kad jais galima atlikti bet kokią užduotį, tačiau juos reikia prižiūrėti. Ilgai paliktas drėgnas, jis parodys savo pažeidžiamąją pusę ir gali pradėti rūdyti.
Tuo tarpu nerūdijantis plienas su chromu yra praktiškas, patikimas ir atsparus korozijai. Vis dėlto nerūdijančio plieno ašmenys gali neišlikti aštrūs taip ilgai kaip angliniai, tačiau galite juos tiesiog nuplauti ir vėl įdėti į bloką dėl nieko nesijaudindami.

- Nerūdijančio plieno peiliai visada iš karto po naudojimo rankomis Skalbti ir išdžiovinti.
- Laikykite juos sausoje vietoje, geriausia .peilių blokas arba ant magnetinio laikiklio.
- Venkite ilgesnio kontakto su agresyviomis medžiagomis, pavyzdžiui, rūgštimis ir druskomis.
- Naudokite švelnias valymo priemones ir reguliariai valykite ašmenų paviršių.
- Reguliariai galąskite peilį naudodami aštriadantis akmuo arba galąstuvas ir maždaug kartą per metus profesionaliai pagaląsti.
Populiariausi peilių blokai pagal klientų atsiliepimus
