Kapojimo peiliai

7 items total

Peilis - galingas virtuvės įrankis

Kas yra peilis-kapoklė ir kam galima naudoti peilį-kapoklę?

Peilis - tai didžiulis peilis, panašus į stačiakampio formos kirvį. Nors jis gali atrodyti nepatogus, pradėję juo naudotis, jį naudosite taip pat dažnai, kaip ir virtuvės peilį. Stiprūs daugkartinio naudojimo ašmenys gali būti naudojami:

  • didelių minkštųjų kaulų gabalų skaldymas
  • didelių mėsos gabalų pjaustymas
  • pjaustyti dideles daržoves, pavyzdžiui, moliūgus, kopūstus ar moliūgus
  • pjaustyti visų rūšių daržoves
  • česnako skiltelių smulkinimas
  • žuvies filė
  • suberti susmulkintus ingredientus ir perkelti juos į puodą, keptuvę ar wok keptuvę

Kiek yra peilių rūšių?

Svetainėje Kulina, rasite aukščiausios kokybės visame pasaulyje žinomų prekės ženklų, tokių kaip " Wusthof" ir " Zwilling", plaktuvų pasirinkimą. Pasirinkti tinkamą peilį labai svarbu ir priklauso nuo to, kokią užduotį norėtumėte atlikti dažniausiai ir kokius ingredientus norite su juo ruošti. Galite įsigyti kelių rūšių kirptuvų, kurių ašmenys yra skirtingų formų ir dydžių, ir kiekvienas iš jų pasižymi savitomis savybėmis.

  • Mėsos smulkintuvas

Mėsos kapoklis - tai kulinarinis įrankis, naudojamas didelėms mėsos porcijoms, sausgyslėms ir kaulams pjaustyti. Plaktuvu galima apdoroti minkštesnius mėsos gabalus, taip pat kapoti kaulus, kremzles ir sausgysles. Juo galima lengvai apdoroti jautieną, kiaulieną ir žuvį, paprastai jis naudojamas kepsniams ir paukščiams dalyti.

  • Kiniškas smulkintuvas

Dideli peiliai, vadinami kiniškais peiliais, paprastai naudojami kinų virtuvėje, tačiau jie tinka ir įvairiems namų ruošos darbams. Jų geležtė yra plati, švelniai išlenkta ir suapvalintu kraštu. Kasdien griebsitės kiniško kirstuko, kad galėtumėte kapoti, pjaustyti ir smulkinti visus mėgstamų patiekalų ingredientus.

  • Daržovių smulkintuvas

Daržovių kapoklė - didelis, kvadratinis peilis labai plačiais ašmenimis - puikiai tinka pjaustyti dideles daržoves, pavyzdžiui, kopūstus, smulkinti kietas daržoves, pavyzdžiui, morkas, svogūnus ir salierus, taip pat minkštesnes, pavyzdžiui, pomidorus.

Kaip prižiūrėti peilį?

Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl, jei norite, kad peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • laikykite kumpio peilį atskirai, kad jo ašmenys nenusitrintų. Naudokite peilių bloką arba stovą arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite peilį peilių galąstuvu -
  • naudokite pjaustymo lentą, kuri būtų tinkama peiliui ir pakankamai didelė, kad ant jos tilptų norimas supjaustyti kumpis