Platūs peiliai
15 items total
Pjaustymo peiliai - aštrūs peiliai pjaustymui ir drožinėjimui
Kas yra peilis pjaustyti griežinėliais?
Pjaustymo peilis - tai ilgas peilis plonais ašmenimis su smailiu arba lenktu galu, skirtas plonai pjaustyti įvairių rūšių maistą. Pjaustymo peiliai yra gana universalūs, tačiau galite nusipirkti specialių peilių kumpiui, sūriui ar duonai pjaustyti.
Nors dauguma pjaustymo peilių turi aštrius kraštus, nenaudokite jų kaulams ar kietesniems maisto produktams pjaustyti.
Į ką atsižvelgti renkantis peilis pjaustyti griežinėliais?
Svetainėje Kulina rasite daug aukštos kokybės pjaustymo peilių, pagamintų tokių gamintojų kaip " Wusthof", " Zwilling", Dellinger arba F.DICK. Rinkdamiesi peilį atsižvelkite į:
- plieno kokybė - visada reikia atsižvelgti į pjaustymo peilio medžiagą. Rinkitės aukštos kokybės anglinio nerūdijančio plieno modelį, nes jis užtikrina geriausią veikimą ir ilgaamžiškumą.
- ašmenų ilgis - priklausomai nuo to, ką norite pjaustyti peiliu, pasirinkite tinkamo ilgio skustuvo ašmenis, kad pjaustytumėte idealiai plonus gabalėlius.
- patogi rankena - įsitikinkite, kad peilis yra patogus ir tvirtai laikomas
Kaip prižiūrėti pjaustymo peilį?
Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų pjaustymo peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:
- peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
- jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
- kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
- laikykite kumpio peilį atskirai, kad jo ašmenys nenusitrintų. Naudokite peilių bloką arba stovą arba peilių dėklą
- reguliariai galąskite peilį naudodami peilių galąstuvą
- naudoti pjaustymo lentelė kuri yra pritaikyta peiliui