Skutimo peiliai

45 items total
Daržovių peilis GOURMET 10 cm, Wüsthof
26,14 €
WU4060
Pomidorų peilis 11 cm, juodos spalvos, Victorinox
7,10 €
VN67833
210952 nuz na zeleninu alpha oak 9 cm hneda gude solingen GUDEE70109
Daržovių peilis 10 cm, raudonos spalvos, Victorinox
7,10 €
VN67701
Pomidorų peilis, 11 cm ilgio geltonos spalvos, Victorinox VN67836L118
Pomidorų peilis 11 cm ilgio, žalias, Victorinox
7,10 €
VN67836L114
Pomidorų peilis 11 cm, oranžinis, Victorinox
7,10 €
VN67836L119
Daržovių peilis 10 cm, rožinis, Victorinox
7,10 €
VN67706L115
Daržovių peilis KINEO 9 cm, WMF
39,84 €
WM1896236032
Pomidorų peilis 10 cm, raudonos spalvos, Victorinox
7,10 €
VN67831
Pjaustymo peilis URBAN FARMER 14 cm, Wüsthof
83,27 €
WU1025246314
Daržovių peilis 10 cm, oranžinis, Victorinox
7,10 €
VN67706L119
Pomidorų peilis 11 cm, rožinės spalvos, Victorinox
7,10 €
VN67836L115
Pjaustymo peilis CRAFTER 14 cm, Wüsthof
158 €
WU1010801614
Daržovių peilis Amici Wüsthof 9 cm
168 €
WU1011300409
Daržovių peilis CLASSIC COLOUR 9 cm, žagrenio spalvos, Wüsthof WU1061702509
Pomidorų peilis 11 cm, mėlynos spalvos, Victorinox
7,10 €
VN67832
Daržovių peilis CLASSIC LINE, WMF
27,49 €
WM1874516030
Daržovių peilis GOURMET 8 cm, Wüsthof
20,99 €
WU1035045108
Up
More products

Porinis peilis - geriausias įrankis vaisiams ir daržovėms

Kas yra atpjovimo peilis?

Pjaustymo peilis yra mažas, universalus peilis aštria geležte ir smailiu galiuku. Jis turi būti kiekvienoje virtuvėje ir turi daugybę panaudojimo būdų. Peilio pavadinimas kilęs nuo to, ką jis daro - nupjauna arba nulupa išorinius vaisių ar daržovių sluoksnius.

Kam galima naudoti peilį?

Peiliai - tai labai universalūs daržovių peiliai, kurie gali būti naudingi atliekant įvairius kulinarinius darbus, pvz:

  • vaisių ir daržovių lupimas, braškių lupimas
  • pomidorų lupimas ir pjaustymas (pomidorų peiliai)
  • išskobti sėklalizdžius: iš vaisių pašalinti sėklas ar kitas kietesnes, minkštesnes, nepageidaujamas medžiagas. Nors yra specialių įrankių, skirtų išgauti kamščiams, tačiau naudojant mūsų atpjovimo peilį tai atlikti yra paprasta.
  • prieš kepimą duonos ir pyrago tešlos paviršiuje išpjauti įpjovą ar kitus raštus, kad tešla nesutrūkinėtų
  • smulkinimas ir pjaustymas kubeliais: mažesnius komponentus, pavyzdžiui, askaloninius česnakus ar česnakus, lengviau supjaustyti mažu peiliu.
  • apipjaustymas: Peilis puikiai tinka tokiems darbams kaip morkų ar salierų lapų ir stiebų apipjaustymas, riebalų, papildomų kaulų ar sausgyslių pašalinimas iš vištienos ar vėžiagyvių
  • krevečių lupimas

Norėdami geriau paruošti vaisius ir daržoves, taip pat galite išbandyti mūsų daržovių tarkavimo mašinėles, mandolinos pjaustykles ir žievelės.

Kaip išsirinkti geriausią peilį?

Ieškodami virtuvinio peilio, turėtumėte atkreipti dėmesį į:

  • patogus ašmenų ilgis: Jei turite mažesnę ranką, norėsite, kad ašmenys būtų mažesnio ilgio. Dauguma pjaustymo peilių yra 8-16 cm ilgio.
  • puikus ašmenų aštrumas: Renkantis geriausius pjaustymo peilius labai svarbu atsižvelgti į ašmenų aštrumą ir lengvą priežiūrą. Taip pat turėtumėte reguliariai galąsti ašmenis.
  • patogus sukibimas: Kad peilis būtų kuo geriau valdomas, įsitikinkite, kad jis gerai laikosi rankoje.

Svetainėje Kulina siūlome geriausius pjaustymo peilius, daržovių peilius ir pomidorų peilius iš tokių pripažintų gamintojų kaip Eva Solo, Victorinox ir " Wüsthof", įvairių dydžių ir medžiagų.

Kaip prižiūrėti peilį?

Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl, jei norite, kad peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite peilį