Kai reikia pjaustyti mėsą ir kapoti kaulus, neužtenka paprasto peilio, todėl čia praverčia kapoklis. Dėl plačios ir sunkios geležtės lengva pjaustyti ingredientus nenaudojant nereikalingos jėgos, o puikiai subalansuota ergonomiška rankena užtikrina patogų laikymą ir saugų naudojimą.


Skirtingai nuo kitų virtuviniai peiliai Smulkintuvas sukurtas taip, kad derintų tvirtumą ir stabilumą su pakankamai aštria briauna, leidžiančia atlikti švarius pjūvius be pernelyg didelio pluošto smulkinimo. Jis pasižymi keliomis išskirtinėmis savybėmis:
- Platūs ir sunkūs ašmenys - idealiai tinka tiksliai pjaustyti ir smulkinti ingredientus, kurių įprastas peilis nesugebėtų apdoroti.
- Tiesus kraštas - leidžia efektyviai perduoti jėgą pjaustant kaulus ir kietą mėsą ir išvengti nepilnų pjūvių.
- Subalansuotas dizainas - užtikrina stabilumą ir kontrolę kiekvieną pjūvį.
- Tvirta ir ergonomiška rankena - užtikrina saugų sukibimą net dirbant didele jėga.
Kokybiški mėsos smulkintuvai
Kaip išsirinkti tinkamą mėsos kapoklę?
Renkantis sraigtasparnį svarbu atsižvelgti į keletą pagrindinių veiksnių:
Dydis ir svoris:
Mažesni smulkintuvai (15-18 cm) tinka tikslesniam darbui, pavyzdžiui, paukštienai ar mažesniems mėsos gabalėliams pjaustyti. Patvaresni modeliai (20 cm ir daugiau) suteikia daugiau galios pjaustant kaulus ir kietas medžiagas.
Geležtės medžiaga:
Aukštos kokybės nerūdijantis plienas užtikrina ilgaamžiškumą ir lengvą priežiūrą, o aukštesnės anglies peiliukai yra aštresni, tačiau juos reikia reguliariai prižiūrėti.
Geležtės forma:
Kai kurių skustuvų ašmenys labiau išlenkti, kad pjaustytų lygiau, o tiesūs modeliai veiksmingiau pjauna jėga.
Rankenos tipas:
Medinė rankena suteikia tradicinę išvaizdą ir patogų laikymą, o šiuolaikinės kompozitinės medžiagos arba nerūdijantis plienas yra patvaresni ir lengviau prižiūrimi.

Norint užtikrinti, kad jūsų mėsos kapoklė ilgus metus tarnautų nepriekaištingos būklės, svarbu laikytis kelių paprastų principų:
- Naudokite teisingą pjaustymo lenta - geriausia medinis arba plastikinis, kad nebūtų pažeisti ašmenys.
- Neplaukite indaplovėje - plovimas rankomis ir greitas džiovinimas padės prailginti tarnavimo laiką.
- Reguliariai galąskite - kadangi virtuvėje sunkiausias darbas atliekamas su plaktuvu, jo ašmenys susidėvi greičiau nei įprasto peilio. Paprastas dėmesio sutelkimasTaigi yra daugiau nei svarbu.
- Saugiai laikykite - idealiai peilių blokas, ant magnetinės juostos arba apsauginiame dėkle, kad ašmenys nenutrupėtų ir nebūtų pažeisti.