Peiliai lašišai

2 items total
Lašišos peilis GOURMET 29 cm, Wüsthof
73 € –0 %
72,56 €
WU1035047029

Lašišos peiliai - ruoškite didelę žuvį jos nepažeisdami

Ar man virtuvėje reikia peilio lašišai?

Didesnių žuvų, tokių kaip lašiša, tunas ar jūros lydekos, filė, pjaustymas ir odos nuėmimas reikalauja specialaus peilio, todėl jei reguliariai ruošiate šios rūšies žuvį, vertėtų įsigyti tinkamą peilį lašišai. Šio tipo peilis turi ploną, lanksčią ir aštrią maždaug 30 cm ilgio geležtę , kurią galima lengvai įkišti tarp žuvies odos ir mėsos, jos nesuplėšant ir nesuplėšant, kaip tai gali atsitikti naudojant įprastą virtuvinį ar duonos peilį.

Lašišos peilis taip pat puikiai tinka labai ploniems rūkytos lašišos gabalėliams pjaustyti, nes ašmenų struktūra neleidžia žaliai žuviai prilipti.

Kaip lengviausia nulupti lašišos odą?

Lašišos odą galima kepti įkaitintoje keptuvėje, kol ji taps traški ir bus skani, tačiau, jei lašišą reikia išpjaustyti filė, vadovaukitės toliau pateiktomis instrukcijomis:

  • Išimkite lašišos kaulus. Prieš parduodami lašišą pardavėjai paprastai ją supjausto gabaliukais ir pašalina kaulus, tačiau dar kartą patikrinkite, ar lašišoje nėra kaulų. Jei lašišos pusę uždėsite ant dubens krašto, bus galima lengvai išimti kaulus.
  • Padėkite lašišą oda žemyn ant pjaustymo lentą
  • Padarykite nedidelį pjūvį tarp odos ir mėsos, o tarp odos ir mėsos įdėkite lašišos ar kitą aštrų peilį. Tvirtai laikykite žuvį už odos, nukreipkite peilį žemyn link odos ir lėtai stumkite peilį tarp odos ir mėsos.
  • Pasukite peilį taip, kad jis būtų lygiagretus pjaustymo lentai, ir viena ranka tvirtai laikydami lašišos odą, kita pjaukite lašišos mėsą priešinga kryptimi, taip atskirdami lašišos odą nuo mėsos. Stebėkite, kad neįpjautumėte per giliai, laikydami peilį lygiagrečiai pjaustymo lentai, kuo arčiau odelės.

Lašišos peiliai yra puikūs virtuvės pagalbininkai, o jei tai aukštos kokybės peiliai, jie tarnaus daugelį metų. Pagaminti iš aukščiausios kokybės nerūdijančio plieno, jie ilgai išlieka aštrūs ir nerūdija. Svetainėje Kulina rasite aukščiausios kokybės lašišos peilius, pagamintus tokių pripažintų prekių ženklų kaip " Zwilling" ir " Wüsthof".

Kaip prižiūrėti lašišos peilį?

Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų lašišos peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • lašišos peilį laikykite atskirai (jei įmanoma, naudokite peilių dėklą)
  • reguliariai galąskite peilį