odpocet
5 už x dienų
2 valandų
41 už minučių
5 už sekundžių
  • ...daugiau
  • Kaip išsirinkti virėjo peilį: išsamus vadovas

    Kuhařský nůž WMF
    Kodėl verta investuoti į virėjo peilį
    Patarsime, kaip orientuotis virtuvės peiliuose, į ką atkreipti dėmesį juos renkantis, į ką atkreipti dėmesį ir kodėl verta investuoti.
    • Virtuvės šefo peilis yra universalus įrankis, kurį dažniausiai renkatės virtuvėje.
    • Jei pasirinksite kokybišką ir mažai priežiūros reikalaujantį daiktą, jis tarnaus daugelį metų.
    • Skirtumą pastebėsite iš karto, nes pjaustyti ir pjaustyti virtuviniu peiliu bus daug lengviau.
    Virtuvės peiliai


    Klasikinis virtuvės šefas ar japoniškas?

    Klasický kuchařský nůž
    Klasikinis virėjo peilis

    Klasikinis virėjo peilis, kartais dar vadinamas virėjo peiliu arba tiesiog vakarietišku virėjo peiliu, yra universalus įrankis su platesne lenkta geležte. Paprastai jis gaminamas iš nerūdijančio arba anglinio plieno, todėl yra sunkesnis ir tvirtesnis. Todėl juo galima lengvai pjaustyti kietus maisto produktus, pavyzdžiui, mėsą su kaulu, moliūgą ar melioną.

    Klasikinis virėjo peilis

    Japonský nůž
    Japoniškas peilis

    Japoniški peiliai, tokie kaip santoku ar gyuto, yra lengvesni, o jų geležtė paprastai yra plonesnė, mažai išlenkta arba visai neišlenkta. Jie paprastai gaminami iš kietesnio plieno, todėl yra itin aštrūs, tačiau vis dar trapūs. Todėl jie daug geriau tinka pjaustyti subtilią žuvį ar smulkinti žoleles.

    Japoniškas virėjo peilis



    Geriausi virtuvės peiliai pagal klientų atsiliepimus

    Mūsų patarimas
    Taip pat skaitykite
    ->
    noze japonske
    Japoniški peiliai - išsamus vadovas
    Tikslumas, aštrumas, meistriškumas ir tobulas dizainas - visa tai dera japoniškuose peiliuose. Padėsime jums susigaudyti.
    tvrdost nože
    Kokio kietumo turėtų būti virėjo peilis
    Peilio kietumas yra pagrindinis rodiklis, pagal kurį nustatomas jo ilgaamžiškumas ir gebėjimas išlaikyti aštrumą. Jis nurodomas pagal Rokvelo skalę (HRC), pagal kurią:
    • Idealus kokybiškų virėjo peilių kietumas turėtų būti 52-56 HRC. Šis lygis užtikrina idealią aštrumo ir atsparumo dilimui pusiausvyrą, todėl peiliai ilgai tarnauja ir patikimai veikia kasdienio naudojimo metu.
    • Japoniški peiliai damaskinio plieno HRC yra didesnė nei 60.
    • Šiuolaikinio peilių plieno kietumas siekia 64-68 HRC.
    • Kartu kuo kietesnis peilis, tuo jis trapesnis. Todėl labai kieti peiliai puikiai tinka subtiliam darbui (pavyzdžiui, žuvies filė), bet lengvai pažeidžiami pjaustant kaulus.
    Saugokitės peiliųkuris visiškai nenurodo kietumo. Kokybiškus gaminius gaminančios įmonės nevengia nurodyti visų savo gaminių parametrų.
    Virtuvės peiliai


    čepel kuchařského nože
    Virėjo peilio geležtė

    • Damasko plienas susidaro derinant dviejų rūšių plieną, kurių viename yra labai daug anglies, o kitame - labai mažai anglies. Dėl to iš šio metalo pagaminti ašmenys yra ne tik labai stiprūs, aštrūs ir patvarūs, bet ir pasižymi išskirtiniu dizainu.
    • Anglinis plienas yra labai aštrus ir lengvai aštrinamas. Tačiau, kaip ir bet kurią kitą puikią medžiagą, anglinio plieno ašmenis reikia šiek tiek prižiūrėti, po kiekvieno naudojimo kruopščiai nuplauti ir išdžiovinti, nes jie nėra atsparūs korozijai.
    • Nerūdijantis plienas yra nebrangus variantas, kurį lengva prižiūrėti ir kuris yra atsparus korozijai, tačiau turite būti pasirengę dažnesniam šlifavimui.
    • Keramika yra nebrangus, lengvas ir, svarbiausia, labai aštrus. Tačiau kartu verta paminėti, kad jį nelengva galąsti ir jis yra trapus. Todėl ši medžiaga labiau tinka mažesniems virtuviniams peiliams, kurie nenaudojami mėsai ar kietoms daržovėms pjaustyti.


    rukojeť kuchařského nože
    Virėjo peilio rankena

    • Mediena yra malonus liesti, neslysta ir suteikia peiliui klasikinę išvaizdą. Kita vertus, jo priežiūra yra sudėtingesnė, nes jį reikia reguliariai tepti aliejumi, kad neišdžiūtų ir nesutrūkinėtų. Kartu mediena sugeria drėgmę ir riebalus, o tai gali trukdyti jos elegantiškam dizainui.
    • Metalas yra labai patvarus, lengvai prižiūrimas, atrodo šiuolaikiškai ir profesionaliai. Kita vertus, jis yra sunkesnis, šaltas liesti ir gali būti slidus.
    • Plastikinis yra labai atsparus drėgmei, riebalams ir kitoms medžiagoms, kurios dažnai pasitaiko virtuvėje. Ją taip pat lengva valyti ir nereikia ypatingos priežiūros. Tačiau plastikinės rankenos dažnai nėra tokios estetiškos.
    • Sudėtinis tai kelių medžiagų mišinys, dažnai su neslystančiu sluoksniu. Sudėtiniai sluoksniai yra patvarūs ir lengvai prižiūrimi.
    Delka cepele
    Virėjo peilis: geležtės ilgis

    Trumpas (15-18 cm): idealiai tinka pradedantiesiems ar subtilesniems virėjams, paprastai jie geriau tinka moterų rankoms. Jos taip pat tinka mažesniam pjaustymo kiekiui ir tikslesniems pjūviams.

    Vidutinis (20-23 cm): universalus dydis, tinkamas daugumai maisto ruošimo veiklų. Jei virtuvėje planuojate turėti tik vieną virėjo peilį, rinkitės šio ilgio.

    Ilgas (25+ cm): tinkamas tiems, kurie dažnai ruošia dideles mėsos ar daržovių porcijas, pasitikintys savimi virtuvėje ir kuriems dideli peiliai yra tikras privalumas.

    Virtuvės peiliai

    Kaltinis ar presuotas peilis?

    Kaltinis peilis
    Kaltiniai peiliai gaminami karšto kalimo būdu (rankomis arba staklėmis). Šis procesas labai sustiprina peilio ašmenų medžiagą, todėl peilis tampa patvaresnis ir ilgiau tarnauja. Be to, kaltiniai peiliai daug rečiau lūžta ir ilgai išlieka aštrūs. Dėl gamybos sudėtingumo, ypač rankomis kaltų peilių, reikia tikėtis didesnės kainos. Tačiau dėl to kaltinis peilis yra puikus dovanos patarimas ypatinga proga.
    Presuotas peilis
    Presuotas peilis paprastai formuojamas gamybos linijoje, išpjaunant jį iš plieno plokštės ir po to galandant. Jam pagaminti dažnai naudojama tokia pati medžiaga kaip ir kaltiniams peiliams, todėl tikrai netiesa, kad presuoti peiliai yra nekokybiški. Tačiau dėl to, kad jie nepraeina kalimo proceso, jie nėra tokie kieti, todėl ašmenys greičiau nudilsta. Presuotų peilių privalumas - jų kaina.

    Mėgstamiausi virėjo peiliai

    tmp

    Kaip prižiūrėti virėjo peilius

    Po naudojimo peilį nuplaukite šiltu vandeniu su švelniu plovikliu ir iš karto išdžiovinkite. Laikykite jį blokas, apsauginis dėklas arba magnetinė juosta. Venkite palikti peilius stalčiaus skyriuje, nes jie daug greičiau susidėvi. Peilius reguliariai galąskite naudodamiTikslai arba abrazyviniu akmeniu, arba jį profesionaliai pagaląsti. Sužinokite daugiau apie virėjo peilių priežiūrą...

    Pjūklai ir šlifuokliai

    Geriausi virėjo peilių prekės ženklai

    Image

    Aukščiausios klasės stalo įrankių meka yra Vokietijos miestas Solingenas, kuris taip pat yra tarptautiniu mastu saugoma kilmės vietos nuoroda ir registruotas prekės ženklas. Juo gali būti žymimi tik tie stalo įrankiai, kurie buvo apdoroti ir baigti gaminti pagal visus pagrindinius gamybos procesus Zolingeno pramoninėje zonoje.

    Pagrindiniai gamintojai, kurie jau kelis šimtmečius tęsia šią stalo įrankių tradiciją, yra Zwilling, Wüsthof arba Güde Solingen. Kiti labai vertinami virtuvės peiliai: Victorinox, Kaltiniai, Dellinger arba Lion Sabatier.

    Pasirinkite peilį
    DUK
    Dažniausiai užduodamas klausimas
    Kuo skiriasi virėjo peilis nuo "Santoku" peilio?
    Virtuvės šefo peilis turi platesnius ir lenktus ašmenis, yra universalus ir tinka įvairioms užduotims virtuvėje atlikti.Santoku peilis turi tiesesnę ir platesnę geležtę su bukesniu galu, yra lengvesnis ir plonesnis, todėl juo galima tiksliai pjauti. Jis tinka daržovėms, mėsai ir žuviai pjaustyti, pjaustyti griežinėliais ir griežinėliais.
    Kaip dažnai turėčiau galąsti virtuvės peilį?
    Dažnis šlifavimas priklauso nuo naudojimo intensyvumo. Apskritai peilį rekomenduojama galąsti ne rečiau kaip kartą per dvi savaites naminiu galąstuvu ir kartą per metus profesionaliai.
    Kaip geriausiai laikyti virtuvės peilius?
    Peiliai turėtų būti saugomi blokai, stovų, bėgių ar dėklų. Šie būdai apsaugo ašmenis ir kartu užtikrina saugumą virtuvėje.
    Ar galiu plauti virtuvės peilius indaplovėje?
    Paprastai nerekomenduojama peilių plauti indaplovėje. Cheminės medžiagos ir aukšta temperatūra gali pažeisti ašmenis ir rankeną.
    Kaip sužinoti, ar mano peilis tinkamai pagaląstas?
    Tinkamai pagaląstas peilis sklandžiai ir be vargo pjauna popierių ar pomidorą, neiškraipydamas formos. Ašmenys turi būti tiesūs, be įpjovimų ir nelygumų.
    Koks yra galandinimo kampas ir koks yra geriausias kampas virėjo peiliams?
    Šlifavimo kampas - tai kampas, kuriuo galandami ašmenys. Klasikinių virtuvės peilių kampas iš abiejų pusių paprastai būna 20-22 laipsniai, o japoniškų peilių kampas aštresnis - 15-16 laipsnių. Mažesnis kampas reiškia aštresnius ašmenis, tačiau kartu jie gali būti mažiau patvarūs.
    Kaip pasirinkti tinkamą virėjo peilio geležtės ilgį?
    Geležtės ilgis priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir nuo to, kokius patiekalus dažniausiai ruošiate. Universalaus virėjo peilio ilgis paprastai yra 20 cm.
    Kaip sužinoti, ar tinkamai subalansuotas peilis?
    Tinkamai subalansuotas peilis turi pusiausvyros tašką (vadinamą "bolsteriu") toje vietoje, kur geležtė susilieja su rankena. Norėdami tai patikrinti, padėkite pirštą po šia peilio dalimi ir įsitikinkite, kad peilis išlaiko pusiausvyrą.
    Ar geriau lengvesnis, ar sunkesnis peilis?
    Paprasčiau tariant, lengvesnius peilius lengviau valdyti ir jie nevargina rankos, o sunkesni peiliai yra stabilesni, todėl pjaustant reikia mažiau jėgos.
    Apsipirkti
    Prekiniai ženklai
    Viskas apie pirkimą
    info@kulina.lt Atsakysime per 24 val.