Po naudojimo peilį plaukite vandeniu ir minkšta kempine su pakankamu kiekiu švelnaus ploviklio. Tada iš karto nusausinkite jį minkšta audinyskad būtų išvengta korozijos.
Peilius visada reikia plauti rankomis, o ne indaplovėje. Aukšta indaplovės veikimo temperatūra ir plovimo tabletėse esantys tirpikliai gali pažeisti peilius ir rankeną. Pažeidimai paprastai neatsiranda staiga, tačiau indaplovė pagreitina ašmenų nusidėvėjimą.
Aštriais peiliais ne tik lengviau paruošti maistą, bet ir užtikrinti saugumą virtuvėje. Todėl pateikiame naudingų patarimų, kaip tinkamai prižiūrėti peilius, įskaitant jų plovimą, laikymą, naudojimą ir, žinoma, galandimą.
Kaip prižiūrėti peilius: 3 esminės taisyklės
- tinkamai juos nuplauti,
- saugiai juos laikyti,
- reguliariai juos brusti.

Kokybiški peilių ir indų plovimo produktai

- Peilių blokai ir stovai yra lengvai pasiekiami, saugūs ir gerai apsaugo ašmenis. Tačiau būtina atsižvelgti į tai, kad jie užims šiek tiek vietos virtuvėje.
- Magnetiniai bėgiai galimybė greitai pasiekti peilius ir sutaupyti vietos ant virtuvės stalo, nes juos galima pakabinti ant sienos. Tačiau peiliai nėra apsaugoti nuo dulkių ir riebalų, kurių gali atsirasti virtuvėje.
- Stalčių įdėklai arba apsauginės rankovės praverčia, jei virtuvės stalčiuje su kitais įrankiais turite vietos tik peiliams arba jei dažnai juos transportuojate. Apsauginių dėklų trūkumas - ilgai trunkantis peilių išėmimas iš jų.
Geriausi peilių laikikliai pagal klientų atsiliepimus

- Nusitaikymas - visų tipų peilius galima greitai ir lengvai pagaląsti. Kartu jis neaštrina per daug nuobodžių peilių ir labiau tinka reguliariam galandinimui nei tikram peilių galandinimui.
- Brousek - greitai pagaląsti ašmenis ir tinka net pradedantiesiems. Peilį galanda ne taip tiksliai kaip dantytas akmuo.
- Šlifavimo akmuo - leidžia labai tiksliai fokusuoti. Jis tinka visų tipų peiliams galąsti ir pasižymi ilgaamžiškumu. Galandant su aštriabriauniu akmeniu reikia tam tikrų įgūdžių ir tai užima daugiau laiko.
Geriausi peilių galąstuvai ir peilių galąstuvai pagal klientų atsiliepimus
Kaip teisingai naudoti peilį
Kad peiliai būtų ilgaamžiai, labai svarbu juos tinkamai naudoti. Pjaustyti reikia tik ant tinkamų paviršių, pavyzdžiui, medinių ar plastikinių pjaustymo lentos. Jos tik minimaliai pažeidžia ašmenis.
Kartu nepamirškite, kad daugelis žaliavų gali sugadinti ar nutrinti ašmenis. Pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai ar kiti rūgštūs maisto produktai, kurių rūgštis gali suardyti peilio paviršių. Peilį reikėtų nuplauti iš karto po pjaustymo.
Reguliari peilių priežiūra
Reguliariai tikrinkite, ar peiliai nenusidėvi ir ar jie nėra pažeisti. Nedidelius pažeidimus galima ištaisyti šlifuojant, tačiau didesnius defektus ištaisyti labai sunku ir dažnai jų ištaisyti neįmanoma.

Kada turėčiau profesionaliai pagaląsti peilį?
Reguliarus profesionalus galandinimas gerokai prailgina peilių naudojimo laiką. Visada tai atlikite toliau nurodytais atvejais:- Jei peilis yra labai nuobodus ir įprastas galandinimas namuose nebepadeda atkurti jo aštrumo.
- Jei ašmenys akivaizdžiai pažeisti.
- Įprastiniu galandimo būdu peilio negalima tolygiai pagaląsti per visą geležtės ilgį.
- Ne rečiau kaip kartą per metus, net jei ant peilio nėra nė vienos iš pirmiau nurodytų sąlygų.