Patarimai ir gudrybės
Kaip paruošti skanius blynus
- Jei norite blynus pripildyti saldžiu įdaru, galite įdėti vieną valgomąjį šaukštą cukraus. Tačiau turėkite omenyje, kad tokia tešla greičiau taps auksinė, bet ir lengviau sudegs.
- Jei ruošiatės gaminti blynus su sūriu įdaru, galite juos ruošti sūdytame svieste arba įberti žiupsnelį druskos daugiau arba galite pridėti žolelių.
- Blynus taip pat galima ruošti ant taukų, aliejaus arba ant nepridegančios keptuvės visiškai be riebalų. Tačiau nepamirškite, kad sviestas jiems suteikia tikrąjį "prancūziškų blynelių" skonį.
- Naudokite lydytą sviestą, nes jis, priešingai nei įprastas sviestas, nedega.
- Sakoma, kad pirmas blynas niekada nebūna blogas, apverstas sudega arba plyšta. Dažnai taip nutinka dėl nepakankamai įkaitusios keptuvės. To galima išvengti pirmą kartą kepant naudojant šiek tiek daugiau riebalų. Tačiau tada blynas bus per daug riebus, todėl tai vėlgi nėra idealu. Taigi iš pirmojo blyno nedarykite raukšlių, bet jei antrasis blynas plyšta ir negalite jo apversti, problema tikriausiai yra tešlos konsistencija, todėl pabandykite ją išgelbėti įmaišydami kiaušinį.
- Jei mėgstate itin plonus blynus, į tešlą įpilkite šiek tiek daugiau pieno, nei nurodyta recepte.
- Jei pagaminote daugiau blynų, nei naudojate, sudėkite juos į plokštelė, atvėsinkite, uždenkite ir laikykite šaldytuve. Jie gali išsilaikyti iki 3 dienų. Paruoštus blynus taip pat galima užšaldyti.