odpocet
1 diena
8 už valandų
31 už minučių
0 už sekundžių

Sūrio peilis: kodėl jį reikia turėti?

nože na sýr

Minkšti sūriai prilimpa, kieti trupa, o kai kurie reikalauja daug jėgos - pjaustyti sūrį paprastu peiliu gali būti nelengva. Štai kodėl yra specialūs peiliai sūriui, kuris gali skirtingai apdoroti kiekvieną tipą. O norint gauti puikų rezultatą, pravartu žinoti, kokį peilį naudoti. Padėsime juos pažinti ir pridėsime patarimų, kaip teisingai pjaustyti ir patiekti, kad kiekvienu kąsniu galėtumėte mėgautis kuo puikiausiai.

Peiliai sūriui
sady nozu na syr
3 priežastys:
Kodėl jums reikia specialaus peilio sūriui

Specialusis peiliai sūriui yra sukurtos taip, kad atitiktų konkrečias kiekvienos sūrio rūšies savybes:

  1. Sumažina lipnumą - perforuoti ašmenys arba ploni ašmenys sumažina sūrio sąlytį su peiliu ir neleidžia minkštam sūriui prilipti.
  2. Leidžia tiksliai pjaustyti - aukštos kokybės ašmenys užtikrina sklandų ir tolygų pjaustymą, netrupinant ir nedeformuojant sūrio.
  3. Lengviau patiekti - dėl specialių ašmenų formų sūrį lengviau apdoroti, todėl vėlesnis pateikimas tampa daug efektyvesnis.

Populiariausi sūrio peiliai pagal mūsų klientų atsiliepimus


Sūrio peilių tipai ir jų naudojimas
Peilis minkštiems sūriams
děrovaný nůž na sýr
  • Savybės: Lengvas, dažnai perforuotas peilis plona geležte ir aštriu galiuku. Ašmenų perforacijos neleidžia sūriui prilipti, todėl pjūvis būna lygus.
  • Idealiai tinka:
  • Patarimas: Kai kurių peilių galiukas panašus į šakutę, kad būtų lengviau semti ir patiekti supjaustytus gabalėlius.
Peilis pusiau kietiems ir kietiems sūriams
noze na polotvrde syry
  • Savybės: Vidutinio ilgio, tvirti, šiek tiek išlenkti ašmenys, kuriais galima efektyviai pjaustyti sūrį jo nesutrupinant.
  • Idealiai tinka: Gouda, Edam, Cheddar, Comté.
  • Patarimas: Jei dažnai mėgaujatės įvairių rūšių puskiečiais sūriais, universalus sūrio peilis yra idealus pasirinkimas.
Peilis itin kietam sūriui
noze na tvrde syry
  • Savybės: Trumpi, tvirti, storo profilio peiliai, kuriais galima apdoroti net kiečiausius sūrius. Kai kurie modeliai turi kalto formą, skirtą pjaustyti ir laužyti.
  • Idealiai tinka: Parmigiano Reggiano, Pecorino, Manchego.
  • Patarimas: Užuot tradiciškai pjaustę, kietieji sūriai dažnai laužomi, taip išryškėja jų tekstūra ir skonis.
Sūrio tepimo peilis
mazaci nuz
  • Savybės: Ji turi tvirtą konstrukciją su įtempta virvele, kuri leidžia lengvai pjaustyti kietesnius sūrius.
  • Idealiai tinka: Pusiau kieti ir kieti sūriai, tokie kaip "Gouda", "Havarti", "Cheddar".
  • Patarimas: Ją naudokite norėdami pagaminti tolygius griežinėlius sumuštiniams ar sūrio lėkštėms.
Sūrio smulkintuvas
Nazev
  • Savybės: Sunkus, platus peilis, kuriuo be didelių pastangų supjaustysite didelius sūrio gabalus.
  • Idealiai tinka: Emmentalis, Gruyère, didesni kietesni sūriai.
  • Patarimas: Pjaustydami plačiais ašmenimis naudokite svyruojamąjį judesį, kad pjaustymas būtų tolygus.
Peilis sūriui pjaustyti
plátkovací nůž na sýr
  • Savybės: Ji idealiai tinka ploniems, tolygiems sūrio gabalėliams išgauti. Jis veikia panašiai kaip bulvių skustuvas ir yra puikus pagalbininkas ruošiant sūrio dubenėlius.
  • Idealiai tinka: Pusiau kieti sūriai, tokie kaip čederis, havarti, gouda
  • Patarimas: Spauskite palaipsniui, kad griežinėliai būtų lygūs ir sūris nesuplyštų.
Sūrio peilis
strunovy nuz na syr
  • Savybės: Kompaktiškos formos, dažnai su nuožulniais ašmenimis, kad būtų lengva semti ir patiekti sūrį.
  • Idealiai tinka: Universalus naudojimas, kai patiekiami įvairių rūšių sūriai.
  • Patarimas: Tobulas pagalbininkas degustuojant sūrį ir elegantiškai jį patiekiant.

nuz syr
Tad kokį sūrio peilį pasirinkti?

Jei renkatės pirmąjį peilį sūriui ir nenorite turėti viso arsenalo, rekomenduojame universalų peilį pusiau kietiems sūriams, kuriuos naudosite dažniausiai.

Papildomi sūrio peiliai turi būti skirti ne tik sūriui - jis taip pat puikiai tinka su pomidorais, šokoladu, riešutais, sviestu ar net subtiliais desertais ir paštetais, tereikia pasirinkti tinkamą.

Sūrio pjaustyklės

Patikimos sūrio pjaustyklės


top dárek

Puiki dovana - sūrio peiliai

Praktiškas, stilingas ir rafinuotas - tokia dovana yra sūrio peilis, kuris pradžiugins ne tik gurmanus, bet ir visus, mėgstančius elegantiškai mėgautis maistu. Tai ne tik įrankiai - tai bilietas į tobulai patiekto sūrio pasaulį, kuriame kiekvienas gabalėlis atrodo ir yra tinkamo skonio. Su sūrio peilių rinkiniu dovanos gavėjas galės apdoroti šilkinio švelnumo brie ir bekompromisiškai kietą parmezaną, o kiekvienas pjūvis taps kulinarinio ritualo dalimi.

krajec na syr
3 paprasti principai:
Kaip prižiūrėti sūrio peilius

Kad sūrio peiliai tarnautų kuo ilgiau, laikykitės šių nurodymų:

Labai svarbu plauti rankas - Daugumos sūrio peilių negalima plauti indaplovėje, nes agresyvios valymo priemonės gali pažeisti ašmenis ir rankeną.
Teisingas saugojimas - peilius laikykite bloke, apsauginiame dangtelyje arba ant magnetinio strypo, kad išvengtumėte ašmenų nudilimo.
Reguliarus šlifavimas - nors sūrio peiliai nėra taip apkrauti kaip įprasti virtuviniai peiliai, retkarčiais juos galandant pailgės jų tarnavimo laikas.

Viskas apie peilių priežiūrą
Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
broušení nožů
Kaip teisingai galąsti peilius
Viskas, ką reikia žinoti apie tinkamą peilių galandinimą ir galandimą.
DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kurį universalų sūrio peilį turėčiau įsigyti?
Jei ieškote vieno peilio, kuriuo būtų galima apdoroti daugumą sūrių, idealus pasirinkimas - peilis puskiečiui sūriui. Jis turi tvirtus, bet ne per daug tvirtus ašmenis, todėl gali apdoroti ir minkštus, ir kietesnius sūrius jų nesideformuodamas.
Kaip neleisti minkštam sūriui prilipti prie ašmenų?
Naudokite peilį su perforuotais ašmenimis arba ploną virvelę, kad kuo mažiau liestųsi prie sūrio. Taip pat padės lengvai sudrėkinti peilį arba pašildyti jį šiltame vandenyje.
Ar galima plauti sūrio peilius indaplovėje?
Dauguma gamintojų to daryti nerekomenduoja, nes agresyvūs plovikliai ir aukšta temperatūra gali pažeisti ašmenis arba rankenos medžiagą. Geriausia peilius plauti rankomis šiltu vandeniu ir švelniu plovikliu.
Kaip teisingai supjaustyti kietąjį sūrį, kad jis nesutrupėtų?
Užuot pjaustę griežinėliais, naudokite specialų laužymo peilį arba smulkintuvą ir leiskite sūriui natūraliai suskilti į mažesnius gabalėlius. Taip pagerinsite jo tekstūrą ir skonį.
Kodėl kai kurie sūrio peiliai turi šakotą galiuką?
Tokia konstrukcija naudojama patogiai išimti ir patiekti gabalėlius, kad nereikėtų griebtis daugiau stalo įrankių ar rankomis perkelti jų į lėkštę.