odpocet
4 dienos
23 už valandų
8 už minučių
2 sekundės

Gilūs baseinai - išsamus vadovas

3 priežastys, kodėl virtuvėje reikia gilios keptuvės:

    1. Universalumas: Keptuvė - tai kur kas daugiau nei keptuvė. Joje taip pat galima troškinti, troškinti, virti ir kepti, todėl nereikia apsiriboti tik vienos rūšies maistu.
    2. Sveikesnis maisto gaminimas: Dėl aukštų gilios keptuvės sienelių maistą galite troškinti savo sultyse arba su nedideliu kiekiu sultinio, o tai daug sveikiau nei kepti dideliame kiekyje aliejaus.
    3. Didelės porcijos: Nesvarbu, ar ruošiate pietus visai šeimai, ar tik didelę mėgstamo patiekalo porciją, gilioje keptuvėje yra daug vietos.
panev na sote
Kam tinka gilios keptuvės

Sauté keptuvė, kaip dar vadinama keptuvė, yra tarsi supermenas virtuvėje. Ji gali padaryti labai daug:

  • Užspringimas: Kepkite mėsą ar daržoves, kol jos įgaus auksinę spalvą, apkepkite, uždenkite ir troškinkite, nesijaudindami, kad kas nors ištekės iš keptuvės.
  • Kepimas: Mėsa, daržovės ir ypač pagrindiniai padažai... trumpai tariant, viskas, kam reikia šiek tiek sulčių.
  • Maisto gaminimas: Grūdžios sriubos, košės, risottos ar makaronai, tiesiog viskas, kur skystis sumažinamas, kad būtų tirštos konsistencijos.
  • Kepimas ir kepimas: Taip, jis gali atlikti ir šias užduotis, nors tiesa ta, kad abiem atvejais yra labiau specializuotų virtuvės įrankių.
Gilios keptuvės

Palyginkime

Keptuvės ir wok keptuvės

hluboka panvicka
  • Jis turi paaukštintus kraštus, plokščią ir erdvų dugną.
  • Plokščias dugnas užtikrina tolygų šilumos paskirstymą. Puikiai tinka padažams, kepimui, gruzdinimui, troškinimui ir trumpalaikiam kepimui.
  • Jo panaudojimo sritys yra platesnės ir jis beveik nepakeičiamas Europos virtuvėje, kur dažnai naudojami didesni skysčių kiekiai ir ilgesnis virimo laikas.
Gilios keptuvės
wok
  • Jis turi aukštus, nuožulnius kraštus ir palyginti siaurą dugną.
  • Jis skirtas greitai kepti aukštoje temperatūroje. Dėl nuožulnių kraštų maistą lengva maišyti ir jis greitai iškepa.
  • Ji idealiai tinka daugiausia Azijos šalių patiekalams ruošti, nors, turėdami šiek tiek įgūdžių, galite ruošti ir kitų pasaulio virtuvių patiekalus. Daugiau informacijos apie wok keptuves.
Vok keptuvės


Geriausios gilios keptuvės pagal klientų atsiliepimus

material hluboke panve
Iš ko pagaminta kokybiška keptuvė

Tradicinės medžiagos, pvz., plieno arba ketaus puikiai paskirsto šilumą ir tinka gaminti maistą labai aukštoje temperatūroje. Tačiau jos idealiai netinka padažams gaminti, nes rūgštūs ingredientai, pavyzdžiui, pomidorai, vynas ar citrinų sultys, kurių dažnai į jas dedama, gali iškraipyti paviršių ir suteikti patiekalui nepageidaujamą metalo skonį.

Nerūdijančio plieno gilios keptuvės jie yra daug atsparesni, o rūgščių priedai neturi įtakos jų paviršiui. Tačiau jie šiek tiek lėčiau išsklaido šilumą. Dėl to jos idealiai tinka patiekalams, kuriuos reikia palaipsniui kaitinti ir ilgiau virti, pavyzdžiui, tirštoms sriuboms, košėms ar Bolonijos padažui.

Gilios keptuvės su nepridegančiu paviršiumi jie yra atsparūs rūgštiniams priedams ir gali būti naudojami įvairiems patiekalams gaminti. Juose galima ne tik kepti ir troškinti, bet ir troškinti, virti ar net kepti. Dėl nepridegančio paviršiaus į maistą nereikia dėti daugiau riebalų, todėl gaminti maistą šiose keptuvėse yra sveikiau. Tačiau nepamirškite, kad nepridegantis paviršius yra linkęs subraižytis, todėl gaminant maistą būtina naudoti indus, pagamintus iš minkštų medžiagų, pavyzdžiui, medžio, plastiko ar silikono.

Gilios keptuvės

Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
jakou vybrat panev
Reikia naujos keptuvės?
Sužinokite, kokio dydžio ji turėtų būti, taip pat sužinokite, kurios keptuvės virtuvėje yra būtinos, o be kurių galite apsieiti.

Gilios keptuvės: medžiagų palyginimas
ocelove hluboke panve
nerezova hluboka panev
neprilnave hluboke panve
Plieninės ir ketaus gilios keptuvės
Nerūdijančio plieno gilios keptuvės
Nelipnios gilios keptuvės
Atsparumas
Atsparus įbrėžimams ir aukštai temperatūrai, tačiau jį gali pažeisti rūgštiniai priedai.
Atsparus korozijai, aukštai temperatūrai ir rūgštiniams priedams.
Atsparus korozijai ir rūgštiniams priedams, netinka per aukštai temperatūrai, jautrus įbrėžimams.
Visą gyvenimą
Labai ilgas.
Ilgas.
Medžiaga.
Svoris
Labai sunkus.
Medžiaga.
Šviesa.
Šilumos laidumas
Gerai, jis kaupia šilumą.
Labai geras, tolygiai paskirsto šilumą
Geras, bet gali skirtis priklausomai nuo paviršiaus kokybės.
Kaina
Paprastai didesnis.
Nuo vidutinio iki aukštesnio lygio.
Vidutinė arba žemesnė.

hluboka panev s poklici
Gilios keptuvės su dangčiais
Dangčiai - tai raktas į sultingų ir aromatingų patiekalų kūrimą gilioje keptuvėje. Taip yra todėl, kad kepant neišsiskiria garai, todėl maistas įgauna geresnį skonį ir aromatą. Be to, dangtis pagreitina kepimą ir taip sutaupo 20-30 % energijos. Gili keptuvė su dangčiu idealiai tinka maisto gaminimui:
  • troškinius ar daržoves,
  • padažai,
  • tirštos sriubos ir troškiniai,
  • kepti patiekalai ar specialūs pyragai,
  • taip pat anksčiau paruoštam ar užšaldytam maistui pašildyti.

Rinkdamiesi gilią keptuvę nepamirškite
    • Atsižvelkite į tai, kiek žmonių paprastai ruošite maistą, ir pagal tai pasirinkite dydį.
    • Patikrinkite suderinamumą su savo kaitlentės tipu.
    • Jei ketinate keptuvę naudoti orkaitėje, patikrinkite rankenos medžiagą.
Gilios keptuvės

Kokybiški keptuvių dangčiai


kvalitni hluboke panve
#1 TOP
Gilios keptuvės
Prancūzijos prekės ženklas "De Buyer garsėja savo giliomis plieninėmis keptuvėmis, kurios populiarios dėl savo universalumo ir gebėjimo prisitaikyti prie įvairių maisto gaminimo stilių.

Vokietijos įmonė Woll daugiausia dėmesio skiria naujoviškoms technologijoms ir aukštos kokybės medžiagoms. WOLL keptuvės yra neprilygstamų nepridegančių savybių ir didelio atsparumo įbrėžimams sinonimas.

Gilūs baseinai Mauviel yra populiarūs dėl elegancijos, ilgaamžiškumo ir puikaus funkcionalumo derinio. Jos gaminamos iš aukštos kokybės nerūdijančiojo plieno ir dažnai turi daugiasluoksnį dugną, užtikrinantį tolygų šilumos paskirstymą.
DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kuo skiriasi gili keptuvė ir wok keptuvė?
Wok keptuvė yra tipiškos suapvalintos formos, o gilios keptuvės sienelės yra tiesios. Wok keptuvė taip pat paprastai skirta greitai kepti aukštoje temperatūroje, o gili keptuvė yra universalesnė.
Kam tinka gili keptuvė?
Gili keptuvė idealiai tinka ruošti didesnes maisto porcijas ir patiekalus, kuriems reikia ilgesnio kepimo laiko. Ji idealiai tinka padažams ruošti, taip pat kepti, troškinti ar kepti.
Kaip prižiūrėti nepridegančią keptuvę?
Nepridegantis paviršius yra jautrus aukštai temperatūrai ir metaliniams įrankiams. Naudokite medinius arba silikoninius įrankius ir venkite aštrių daiktų. Keptuvę plaukite rankomis su minkšta kempine ir švelniu plovikliu.
Ar galima kepti keptuvėje?
Taip, kai kurios gilios keptuvės taip pat tinka kepti orkaitėje. Svarbu perskaityti naudojimo instrukcijas.
Kaip pasirinkti tinkamą gilią keptuvę?
Rinkdamiesi gilią keptuvę atsižvelkite į medžiagą, dydį, viryklės tipą ir, žinoma, savo biudžetą. Nerūdijantis plienas yra patvarus, ketaus keptuvė gerai išlaiko šilumą, o nepridegantys paviršiai paprastai yra nebrangūs.