Wok keptuvė - greito maisto gaminimo meistras

top wok

Kas yra toje keptuvėje wok, kurią visi turi? Mes žinome. Jis tiesiog superherojus virtuvėje. Jis akimirksniu įkaista iki aukščiausios temperatūros, todėl akimirksniu paruošite nenugalimo skonio ir aromato patiekalus, išsaugodami maksimalų vitaminų ir mineralų kiekį. Dabar tereikia išsirinkti tą geriausias wok savo reikmėms ir pažiūrėkite, ką galite jame paruošti.

5 priežastys, kodėl verta įsigyti wok

    1. Greitas maisto paruošimas - per 10 minučių galite turėti maisto savo lėkštėje.
    2. Sveikas maisto gaminimas - dėl trumpo terminio apdorojimo sudedamosios dalys išlaiko vitaminus ir kitas vertingas maistines medžiagas.
    3. Universalumas - be greito kepimo, taip pat galite virti keptuvėje wok, o jei naudojate dangtį, galite ir troškinti.
    4. Wok hei - tai autentiškas skonio ir aromato derinys, kurį patiekalui gali suteikti tik wok keptuvė.
    5. Platus medžiagų pasirinkimas - galite išsirinkti būtent jūsų poreikius atitinkančią wok keptuvę. Jei rinksitės keptuvę iš plieno ar ketaus, tikriausiai galėsite ją perduoti kitai kartai.
Vok keptuvės
Medžiagų palyginimas
wok ocel
wok z litiny
wok z nerezu
titanovy wok
Plieninė wok keptuvė
Ketaus keptuvė Wok
Nerūdijančio plieno wok
Neprideganti wok keptuvė
Privalumai
Jis greitai įkaista ir gerai praleidžia šilumą. Jis lengvesnis už ketaus. Tinkamai išdegtas jis natūraliai nelimpa.
Puikiai išlaiko šilumą. Tinka lėtesniam kepimui. Didelio patvarumo ir ilgaamžiškumo. Tinkamai išdegta nelimpa.
Jis atsparus korozijai. Jį lengva prižiūrėti. Galima plauti indaplovėje.
Maistą labai lengva paruošti, nes jis nelimpa prie keptuvės paviršiaus.
Trūkumai
Jį reikia reguliariai prižiūrėti - deginti ir apdoroti alyva. Jis labiau linkęs į koroziją, ypač jei nėra tinkamai prižiūrimas.
Ji įkaista lėčiau nei plieninė wok keptuvė. Jis jautrus temperatūros pokyčiams ir gali įtrūkti, jei greitai atvėsinamas.
Jis blogiau praleidžia šilumą nei ketus ir plienas. Jei tai nėra kokybiškas gaminys, jis gali perkaisti.
Jis jautrus pernelyg aukštai temperatūrai, todėl netinka tradiciniam kepimui. Nepridegantį paviršių galima lengvai subraižyti.
Idealiai tinka
Kepimas maišant, greitas kepimas ir dinamiškas gaminimas.
Troškinimas, lėtas kepimas ir patiekalai, kuriems reikia stabilios temperatūros.
Kepant žemesnėje temperatūroje ir greitai nekepant, atitinkamai, net nerūdijančio plieno wok keptuvę galima naudoti kepimui maišant, tačiau kitos medžiagos gali tai daryti geriau.
sveikesnis maisto gaminimas naudojant mažai aliejaus arba visai be aliejaus ir ruošiant subtilius patiekalus, pavyzdžiui, kiaušinius ar žuvį.
Tinka
Virėjai, kuriems svarbus autentiškumas.
Virėjai, mėgstantys gaminti tradiciškai.
Virėjai, kuriems labiau patinka priežiūros nereikalaujantys indai.
Kiekvienam virėjui, norinčiam patogiai ir paprastai gaminti kasdien.

Geriausios wok keptuvės pagal klientų atsiliepimus


Palyginkime

Kam tinka wok keptuvė su dangčiu ir kam tinka keptuvė be dangčio

wok bez poklice
Wok be dangčio
  • Maišykite kepinius: Vokas be dangčio idealiai tinka greitai kepti ir skrudinti aukštoje temperatūroje. Karštis koncentruojamas keptuvės dugne, todėl ingredientai greitai apkepa, o nuolatinis maišymas apsaugo nuo pridegimo.
  • Kepimas: Dėl savo gilios formos "wok" keptuvė be dangčio puikiai tinka kepti maistą aliejuje. Jis greitai įkaista ir leidžia kepti tolygiai.
  • Riešutų arba prieskonių skrudinimas: Wokas puikiai tinka sausai skrudinti riešutus ir Prieskoniaikai sėkmingam rezultatui pasiekti reikia greitai įkaitinti paviršių.
wok s poklici
Wok su dangčiu
  • GarinimasSu dangčiu ir garų įdėklas Vok keptuvę galite naudoti garuose. Tai idealiai tinka, pavyzdžiui, koldūnams, žuviai ar daržovėms virti. Tiesiog įpilkite vandens į dugną ir sudėkite maistą virš garų.
  • Troškinimas ir lėtesnis virimas:Dangčiai užtikrina, kad wok keptuvėje susidaro drėgna aplinka ir stabili temperatūra, o tai naudinga troškinant patiekalus su padažu arba ruošiant ilgesnius receptus (pvz., kario), kuriems reikia laiko, kad skoniai susilietų.
  • Šilumos išlaikymas: Keptuvė padeda ilgiau išlaikyti maistą šiltą, todėl vėliau jo nereikia pašildyti.
wok 30 cm
Kokio dydžio wok keptuvę pasirinkti

Wok 24 cm: puikiai tinka tiems, kurie paprastai patys gamina maistą arba retkarčiais pasikviečia papildomą valgytoją.

Wok 30 cm: pateikiama pakankamai vietos kepintiems ryžiams dviems ar trims valgytojams.

Wok 32 cm: jis gana didelis keptuvėį kurią telpa porcija visai šeimai ar dideliam vakarėliui.

Daugiau apie keptuvių dydžius
Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
Image
Wok arba gili keptuvė
Abejojate, ar įsigyti wok keptuvę, ar klasikinę keptuvę (sauté keptuvė)? Turime jums keletą patarimų, kaip apsispręsti.

Palyginkime

Wok su plokščiu dugnu ir tradicinis wok

plochy wok
Plokščia wok keptuvė

Jei gaminate maistą ant elektrinės arba indukcinės kaitlentės, vienintelis teisingas pasirinkimas - plokščiadugnis wok indas. Tik taip galima užtikrinti, kad keptuvė tolygiai liestųsi prie kaitvietės ir greitai įkaistų iki reikiamos temperatūros.

tradicni wok
Tradicinis wok

Originali wok keptuvė turi suapvalintą dugną, tačiau jis tinka tik gaminant maistą ant dujinių viryklių, kur liepsnos tolygiai supa keptuvę. Tradicinė wok keptuvė idealiai tinka klasikinei keptuvei, nes joje galima greitai ir efektyviai maišyti ingredientus.

wok dve rukojeti
Keptuvė "Wok":
Dvi rankenos ar tik viena?

Ar pasirinksite vieną, ar dvi rankenas, priklauso nuo kokybės wok keptuvės{nepakeis nieko. Tai labiau susiję su jūsų patogumu gaminant maistą.

Originalus azijietiškas wokas turėjo rankenas, o tiksliau dvi ausys ir priežastis buvo labai praktiška. Dėl dviejų rankenų buvo daug lengviau valdyti sunkią keptuvę, ypač tada, kai ji buvo pilna maisto, o taip yra ir šiandien.

Šiuolaikinis wok, paplitęs už Azijos ribų, paprastai turi tik { viena ilga rankena. Dėl to ją lengviau valdyti gaminant maistą ant įprastinių viryklių, kai keptuvę dažnai reikia greitai perkelti.

Vok keptuvės

Kokybiškos wok keptuvės


vareni ve woku
Kaip gaminti maistą wok keptuvėje

Pasiruoškite viską iš anksto! Virškinimas wok yra greitas, o jam įsibėgėjus nebelieka laiko nieko ieškoti ar pjaustyti.

Labai svarbi aukšta temperatūra. Kai ingredientai patenka į keptuvę, ji turi beveik rūkti, nes įkaista. Tik taip ingredientai bus tobulai apkepti ir gausite autentišką "wok hei". Tai yra, ypatingas dūmo skonis ir aromatas, kurio neįmanoma išgauti kitaip, kaip tik gaminant karštoje "wok" keptuvėje.

Geriau vartoti mažomis dozėmis. Nesiekite iš karto paruošti puotos dešimčiai žmonių. Ingredientams reikia vietos, o jei jos nesuteiksite, juos troškinsite, o ne tolygiai kepsite.

Pirma mėsa. Visada pradėkite nuo ingredientų, kuriuos reikia ruošti ilgiausiai (pavyzdžiui, mėsą), ir palaipsniui pridėkite ingredientus, kuriuos galima paruošti per du kartus. Geriausia mėsą greitai apkepti aukštoje temperatūroje, išimti, tada paruošti daržoves ir pabaigoje grąžinti mėsą.

Jis neveiks be tinkamos alyvos. Šį kartą aliejų palikite šviežioms salotoms ir rinkitės tokį, kuris atlaiko tikrai aukštą temperatūrą ir nesudegs. Tai žemės riešutų arba rapsų aliejus.

Mažiau yra daugiau ir tai dvigubai teisingiau, kai gaminant maistą "wok" keptuvėje dedami padažai. Per didelis padažo kiekis sukels troškinimą, ir gautas patiekalas bus ne traškus, o greičiau purus.

Policijos valanda! Pastovus ingredientų judėjimas yra tinkamo kepimo wok keptuvėje esmė. Nuolat maišydami ir maišydami užtikrinkite, kad kiekvienas ingredientas būtų tolygiai iškeptas ir nepriliptų.

Eksperimentas... Mes vis dar kalbame apie keptuvę, tačiau "Wok" taip pat gali virti garuose, kepti, troškinti ar net ruošti sriubą. Tai tiesiog universalus įrankis, kurio neturėtų trūkti jokioje veiklioje virtuvėje.

Vok keptuvės

Kokybiški tekintojai


medeny wok
#Geriausi prekių ženklai

Wok keptuvės

Jei ieškote patikimo partnerio nesibaigiantiems kepimo nuotykiams, pasikliaukite legendiniu woky DeBuyer. Jie pagaminti Prancūzijoje iš aukščiausios kokybės anglinio plieno, todėl, be puikių šiluminių savybių, džiugins ir savo ilgaamžiškumu. Kitas aukščiausios klasės wok keptuvių gamintojas yra Vokietijos šeimos įmonė Wolliš kurios galite tikėtis moderniausių nepridegančių titano keptuvių. Ir "galiausiai" turime Fissler - vokiečių prekės ženklas, tapęs tvirtų nerūdijančiojo plieno puodų, kurie ne tik puikiai gamina maistą, bet ir reprezentuoja jį patiekdami, sinonimu.
DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kas yra wok ir kam jis naudojamas?
Wok - tai tradicinė kinų keptuvė giliu apvaliu dugnu, kuri dažniausiai naudojama kepimui, bet taip pat troškinimui, kepimui, garinimui ar net sriuboms. Tai universalus įrankis, tinkantis įvairiems maisto gaminimo būdams.
Kokia yra geriausia WOK keptuvės medžiaga?
Tai priklauso nuo jūsų poreikių. Anglinis plienas populiarus dėl greitos reakcijos į temperatūros pokyčius ir autentiškos patirties. Ketaus gaminys gerai išlaiko šilumą ir idealiai tinka stabiliai temperatūrai. Nerūdijantį plieną lengva prižiūrėti, tačiau jis ne taip gerai praleidžia šilumą. Nepridegančios keptuvės yra patogios kasdieniam maisto ruošimui, tačiau neišlaiko tokios aukštos temperatūros.
Kuo skiriasi tradicinis wok su užapvalintu dugnu nuo plokščiojo wok?
Plokščiadugnis wok tinka elektrinėms ir indukcinėms viryklėms, nes geriau liečiasi su kaitlente. Apvaliu dugnu Wok idealiai tinka dujiniams degikliams, nes liepsna supa keptuvę ir užtikrina tolygų kaitinimą.
Ar neprideganti keptuvė wok tinkama kepimui maišant?
Nepridegančios keptuvės yra praktiškos, nes jas lengva prižiūrėti, tačiau jos nėra idealios greitam kepimui, nes nėra atsparios aukštai temperatūrai kaip plienas ar ketus. Nepridegantis paviršius lengvai pažeidžiamas esant dideliam karščiui.
Kodėl mano wok keptuvėje maistas prilimpa?
Jei naudojate iš plieno ar ketaus pagamintą wok keptuvę, problema gali būti ta, kad ji netinkamai įkaitusi. Kita priežastis gali būti žema temperatūra - wok keptuvė turi būti pakankamai karšta, kad ingredientai greitai neįsitrauktų ir neprikeptų.
Koks yra geriausias aliejus kepimui wok keptuvėje?
Didelio dūmingumo aliejus, pavyzdžiui, žemės riešutų, rapsų ar saulėgrąžų. Šie aliejai gali išlaikyti aukštą temperatūrą ir neperkaisti.