Didžiausias skonio ir maistinių medžiagų išsaugojimas – tai priežastis, kodėl profesionalūs virėjai pamėgo „sous-vide“, o šiandien ši technika vis dažniau naudojama ir namų virtuvėse. Vakuume lengvai paruošite subtilius ir dažnai brangius ingredientus, pavyzdžiui, žuvį, taip pat ir visiškai įprastus, pavyzdžiui, mėsą ir daržoves, būtent taip, kaip jie turi būti – sultingi, minkšti ir pilni skonio.
Tačiau prieš pradėdami eksperimentuoti, patarsime, į ką atkreipti dėmesį renkantis „sous-vide“ įrangą, taip pat pateiksime keletą patarimų, kaip geriausiai išnaudoti šį metodą.
Kas iš tikrųjų yra „sous-vide“?
„Sous-vide“ išvertus reiškia „vakuume“ – tai lėtas gaminimas vandens vonioje. Ji nustatyta tiksliai temperatūrai, pavyzdžiui, 54 °C, kad kepsnys būtų vidutiniškai keptas – ir prietaisas ją palaiko pastovią visą gaminimo laiką. Prieš tai produktai supakuojami į maišelį, kuris padeda išsaugoti natūralų sultingumą ir skonį.
Rezultatas? Mėsa, kuri tiesiogine prasme subyra po šakute. Daržovės, kurios skonis kaip iš sodo. Ir visa tai be nuolatinio viryklės stebėjimo.
Kam tinka „sous-vide“?
„Sous-vide“ idealiai tinka visiems, kurie:- trokšta patiekalų, kupinų skonio ir maistinių medžiagų,
- nori, kad rezultatas kiekvieną kartą būtų toks pat tobulas – nesvarbu, ar tai būtų švelni lašiša, rausvas kepsnys ar traški vištiena,
- mėgsta ruošti delikatesinius ingredientus ir nori būti tikras dėl puikaus patiekalo.





