Pienui pašildyti, kiaušiniams išvirti, sviestui ištirpinti, naminiam pudingui, kūdikių košėms ir karštam vynui. Troškintuvė dažnai nuvertinama, nors tai yra vienas dažniausiai naudojamų indų kiekvienoje virtuvėje. Jei norite palengvinti gaminimą ir tuo pačiu mėgautis įrankiu, kuris veiks ilgus metus be kompromisų, verta skirti šiek tiek dėmesio jo pasirinkimui.
Troškintuvė: mažas, bet galingas pagalbininkas – kaip išsirinkti geriausią

Populiariausi puodai su rankena pagal mūsų klientų įvertinimus

- Nerūdijantis plienas atrodo elegantiškai, yra atsparus korozijai, kvapams ir dėmėms, jį lengva prižiūrėti. Nerūdijančio plieno puodai puikiai tinka kasdieniam gaminimui ir yra ypač veiksmingi, kai turi daugiasluoksnį sumuštinio tipo dugną – jis užtikrina tolygų šilumos paskirstymą ir apsaugo nuo pridegimo.
- Pats nerūdijantis plienas laidumas šilumai yra blogesnis nei, pavyzdžiui, aliuminio ar vario, todėl be kokybiško dugno jis gali lėčiau įkaisti. Kai kurių pigesnių modelių atveju gali būti netolygus įkaitimas.

- Aliuminis pasižymi lengvumu ir puikiu šilumos laidumu – puodai iš šios medžiagos labai greitai įkaista ir tolygiai šyla. Lietas aliuminis paprastai yra tvirtesnis ir patvaresnis už presuotą, be to, nelimpančios dangos palengvina gaminimą be riebalų ir vėlesnį valymą.
- Minkštesnė medžiaga yra labiau linkusi deformuotis. Nelipni danga reikalauja atsargumo (metaliniai įrankiai arba neatsargus plovimas gali ją pažeisti), be to, reikia atsižvelgti į tai, kad laikui bėgant ji susidėvi.

- Titano puodai pasižymi ypatingu patvarumu, ilgaamžiškumu ir puikiu šilumos paskirstymu. Jie yra nelimpančios ir atsparios įbrėžimams. Puikiai tinka intensyviam kasdieniam gaminimui ir atlaiko aukštesnę temperatūrą.
- Jų didesnė įsigijimo kaina, kuri atitinka aukštą kokybę ir ilgaamžiškumą. Kai kurie modeliai yra masyvesnės konstrukcijos, todėl gali būti sunkesni rankoje – kita vertus, jie yra labai stabilūs.

- Variniai puodai yra profesionalus pasirinkimas – jie itin greitai reaguoja į temperatūros pokyčius, o tai leidžia visiškai kontroliuoti maisto ruošimą. Be to, jie atrodo fantastiškai ir suteikia virtuvei prabangos pojūtį. Vidinis sluoksnis dažniausiai būna pagamintas iš nerūdijančio plieno, o tai užtikrina lengvesnę priežiūrą ir saugų naudojimą.
- Didesnė kaina ir būtinybė reguliariai prižiūrėti varinį paviršių (poliruoti, kad neprarastų blizgesio). Be to, Vario yra gana minkštas metalas, kuris gali būti linkęs į įbrėžimus ar įlenkimus, jei su puodu elgiamasi neatsargiai.

- Keraminiai puodai yra populiarūs dėl savo natūraliai nelimpančio paviršiaus. Juose gaminant maistas tausojamas, o paviršius gerai atsparus pridegimui. Ypač tinka lengvesniems patiekalams gaminti – padažams, daržovių mišiniams ar pieno patiekalams. Be to, dėl neutralaus paviršiaus jie neturi jokios įtakos patiekalo skoniui ar kvapui.
- Keramika yra trapesnė ir mažiau atspari smūgiams bei temperatūros šokams. Laikui bėgant jis praranda savo nelipnumą ir lengvai įtrūksta, jei elgiamasi neatsargiai.

- Maži puodai (0,5–1 litras)
Puikiai tinka smulkiems darbams, kuriuos atliekate kasdien – sviesto tirpinimui, pieno pašildymui ar kūdikių košės virimui. Dėl savo dydžio jie greitai įkaista ir juos lengva valdyti viena ranka. Puikiai tinka ir kaip pagalbininkas patiekiant – pavyzdžiui, padažus ar ištirpintą šokoladą. - Vidutiniai puodai (1–3 litrai)
Universalus dydis, kurį panaudosite beveik kasdien. Puikiai tinka padažams, mažesnėms sriubos porcijoms, rizotui, virtiems kiaušiniams ar garnyrams, tokiems kaip kuskusas, grikiai ar ryžiai. Jei gaminate dviem ar keturiems žmonėms, su šiuo dydžiu tikrai neprašausite pro šalį. - Dideli puodai (4–5 litrai)
Tinka gaminti visai šeimai, ruošti sultinius, troškinius ar sultingus ragu. Jus taip pat įvertinsite savaitgalį gamindami atsargas arba priimdami svečius. Dėl aukštesnių sienelių gerai išlaiko šilumą ir leidžia patogiai maišyti be perpildymo rizikos.
Kokybiški nelipnūs puodai

Aukštesni, siauresni puodai puikiai tinka skysčiams virti – pavyzdžiui, sultiniams, pienui ar košei. Ilgai išlaiko temperatūrą ir sumažina garavimą. Priešingai, platesnius puodus su didesniu dugno plotu naudosite gamindami tirštesnius patiekalus, padažus ar redukuodami. Jie suteikia didesnį kontaktinį plotą su šiluma, todėl turinys greičiau paruošiamas ir tolygiai išverda. Be to, plati forma palengvina maišymą ir patiekimą.

Rankena turi būti tvirta, gerai suformuota ir patogi laikyti, kad indą būtų galima saugiai valdyti net ir pilną. Jei ieškote troškintuvės, kuri tinka ir kepimui orkaitėje, rinkitės modelį su nerūdijančio plieno rankena. Priešingai, plastikinės arba medinės rankenos gaminant išlieka vėsios ir gerai laikosi, tačiau netinka orkaitei. Taip pat atkreipkite dėmesį į tvirtinimo būdą – patikimiausios yra kniedytos arba tvirtai suvirintos rankenos, kurios atlaiko kasdienį naudojimą be atsilaisvinimo ar klibėjimo.
Aukščiausios kokybės varinės troškintuvės

- Snapelis
Atrodo nereikšminga smulkmena, bet neįtikėtinai praktiška. Troškintuvė su snapeliu (geriausia dvipusiu) labai palengvina padažų, sriubų ar pieno pilstymą nelašinant. - Vidinė matavimo skalė
Jei gaminate pagal receptą arba norite greitai išmatuoti vandens kiekį košei, troškintuvė su viduje esančiu matuokliu sutaupys jums laiko ir indų. - Puodo dangtis su košimo galimybe
Kai kurie troškintuvės turi puodo dangtis su skylutėmis, kad būtų lengva nukošti vandenį nuo makaronų, daržovių ar bulvių. Praktiška, saugu ir nereikia naudoti kiaurasamtis. - Dviguba rankena
Ant didesnių ir sunkesnių troškintuvės įvertinsite mažą priešingą ąselę, už kurios galėsite patogiai ir saugiai laikyti abiem rankomis, ypač kai ji pilna karšto padažo. - Suderinamumas su kaitlente
Renkantis troškintuvę, nepamirškite patikrinti, ar ji suderinama su jūsų kaitlente. Atminkite, kad varinis paprastai neveikia su indukcija. - Suderinamumas su orkaite
Net jei pirmiausia naudojate troškintuvę ant viryklės, galimybė įdėti ją į orkaitę gali būti naudinga. Patikrinkite didžiausią temperatūrą, kurią gali atlaikyti jo rankena, puodo dangtis ir paviršius. - Tinkamumas plauti indaplovėje
Ne kiekviena troškintuvė tinka plauti indaplovėje. Jei primygtinai reikalaujate tokios priežiūros, prieš pirkdami patikrinkite gamintojo instrukcijas. - Investicija atsipirks
Nors troškintuvė yra smulkmena, ji naudojama labai dažnai ir ilgą laiką. Kokybiškas modelis jums atsilygins tuo, kad niekas prie jo neprisvils, gaminimas bus greitesnis, priežiūra lengvesnė ir jis tarnaus ilgus metus.
Populiariausios nerūdijančio plieno troškintuvės pagal mūsų klientų įvertinimus

Geriausių prekių ženklų troškintuvės: kokybė, kurią pastebėsite iš karto
de Buyer
Prancūzijos prekės ženklas, turintis turtingas tradicijas ir gaminantis indus tiek namų virėjams, tiek profesionalams. Jų nerūdijančio plieno ir varinės troškintuvės yra absoliuti viršūnė ne tik pagal našumą, bet ir pagal ilgą tarnavimo laiką.
Eva Solo
Skandinaviškas minimalizmas, išmaniosios funkcijos ir dizainas, kuris puikiai atrodo net ant valgomojo stalo. „Eva Solo“ puodai yra lengvi, praktiški ir idealūs kasdieniam naudojimui – pavyzdžiui, su snapeliu, matavimo skale arba indukcijai.
Mauviel
Jei ieškote geriausio, ką gali pasiūlyti varinių indų pasaulis, rinkitės „Mauviel“ puodus. Jie gaminami rankomis Prancūzijoje ir suteikia maksimalią virimo kontrolę. Tinka išrankiems virėjams, vertinantiems našumo ir meistriškumo elegancijos derinį.
