Pieno virimo puodas: kada verta įsigyti, o kada galima apsieiti?

rendlík na mléko

Jei dažnai kaitinate pieną, ruošiate švelnius padažus, naminius pudingus, glaistus ar košes, pieno virimo puodas labai palengvins jūsų darbą. Tai leidžia dirbti su jautriais ingredientais be pridegimo, maišymo ir nuolatinės priežiūros. Todėl tai idealus pasirinkimas mažiems vaikams auginantiems tėvams, saldžių pusryčių mėgėjams ar entuziastingiems namų konditeriams.

Kita vertus, jei paprastai negaminate tokio tipo patiekalų ir pieną kaitinate tik išskirtiniais atvejais, galite apsieiti be pieno virimo puodo.

Apibendrinant: kai jo reikia, jis neįkainojamas. Jei ne, drąsiai palikite jį savo įrangos sąraše.

Kuo ypatingas pieno virintuvas?
Paprastai pieno puodas turi dvigubą apvalkalą. Į jį pilamas vanduo, kuris sukuria vandens vonią. Todėl pienas tiesiogiai nesiliečia su kaitinimo plokštės karščiu, jis kaitinamas tolygiai, neišbėgdamas iš indo ir neprisvildamas.

Be pieno kaitinimo, pieno puodą taip pat galite naudoti:
  • pieninės košės, pudingai ir bešamelio padažai,
  • šokoladiniai glaistai ir kremai, kuriuos reikia lėtai ir švelniai ištirpinti,
  • kiaušinių ir grietinėlės patiekalai, kurie kitaip lengvai susitrauktų,
  • plikyta tešla vėtrungėms ar profiteroliams,
  • arba jame švelniai atšildysite šaldytus maisto produktus be struktūros praradimo rizikos.
O praktiškas priedas? Jei apatinę pieno virimo puodo dalį galima atskirti, galite ją naudoti kaip klasikinę troškintuvę, todėl virtuvėje ji tikrai neužims vietos veltui.
Pieno puodai

Kokybiški pieno puodai


Į ką atkreipti dėmesį renkantis pieno puodą?
mlekovary
Talpa
Daugumos pieno puodų talpa yra nuo 1 iki 2 litrų, o to visiškai pakanka įprastam naudojimui namuose – nesvarbu, ar šildote pieną vienam asmeniui, ar visai šeimai.
Medžiaga
Kokybiški pieno puodai yra pagaminti iš nerūdijančio plieno – jis yra patvarus ir ilgaamžis. Be to, jį paprastai galima naudoti ir ant indukcinių kaitlenčių.
Temperatūros signalizacija
Kai kuriuose pieno puoduose yra įmontuotas termometras arba net signalizacija, kuri įspėja, kai pienas paruoštas. Nors tai nėra būtina, tai yra praktiškas sprendimas, kuris apsaugo nuo nepageidaujamo pervirimo.
Lengva priežiūra
Pirmenybę teikite modeliams, kuriuos galima plauti indaplovėje arba kurie turi lengvai išardomas dalis. Švarios nerūdijančio plieno sienos be įdubimų garantuoja lengvą priežiūrą.

jan_hajny

Šefas virimo mokyklos Chefparade rekomenduoja

Pieno niekada nereikėtų pradėti virti. Virimas gali sukelti nemalonios plėvelės susidarymą paviršiuje, o grietinėlė atsiskirs nuo likusio skysčio. Tada pienas praras savo švelnumą, gali turėti specifinį skonį arba grūdėtą konsistenciją, o toliau apdorojant lengvai susitrauks.

kastrulek na mleko
6 patarimai:
Kaip virti pieno puode
  • Nepamirškite įpilti vandens tarp dvigubų pieno puodo sienelių – būtent jis užtikrins tolygų ir švelnų kaitinimą. Vandens kiekis paprastai nurodomas žyme arba nurodomas instrukcijose.
  • Naudokite vidutinę arba žemą kaitinimo galią. Pieno puodas neveikia greito virimo principu, o lėto ir tolygaus kaitinimo principu.
    Neperpildykite indo – palikite vietos pieno plėtimuisi, kad jis nepersilietų.
  • Jei jūsų pieno puodas neturi signalizacijos, stebėkite pieną – kai puodo kraštuose pradeda formuotis smulkūs burbuliukai ir švelnūs garai, jis yra pakankamai karštas ir idealus laikas jį nuimti nuo viryklės.
  • Maišykite tik esant būtinybei – pavyzdžiui, gaminant pudingą ar padažą. Įprastam pieno kaitinimui maišyti nereikia.
  • Po naudojimo leiskite pieno puodui atvėsti ir išpilkite likusį vandenį iš apvalkalo, kad nesusidarytų kalkių.
Pieno puodai

Stilingam pieno patiekimui gali prireikti kokybiškų ąsočių


Kurie pieno puodai yra geriausi?

Jei ieškote pieno puodo, kuris nenuvils funkcionalumu, kokybe ar dizainu, rinkitės iš patikrintų prekių ženklų.

WMF siūlo platų aukščiausios kokybės nerūdijančio plieno pieno puodų pasirinkimą su praktiškomis detalėmis ir modernia išvaizda.

Alessi ypač patiks dizaino mėgėjams. Šie pieno puodai derina funkcionalumą su menišku apdirbimu, kuris papuoš kiekvieną virtuvę.

Prancūzų prekės ženklas de Buyer, mėgstamas net tarp profesionalių virėjų, didžiuojasi precizišku apdirbimu ir ilgaamžiškumu.

O jei pirmenybę teikiate tradiciškai elegantiškam sprendimui, pasikliaukite ZWILLING. Jis pirmiausia remiasi kokybe, ergonomika ir paprastu naudojimu.
nejlepsi mlekovary
DUK
Dažniausiai užduodami klausimai
Ar pieno virimo puodą būtina pripildyti vandens kiekvieną kartą naudojant?
Taip. Vanduo tarp dvigubų sienelių yra pieno virimo puodo veikimo raktas – jis sukuria vandens vonią, kurios dėka pienas kaitinamas tolygiai ir neprisvyla. Be vandens pieno virimo puodas gali būti pažeistas.
Ką daryti, jei pieno virimo puode pradeda kauptis vandens akmuo?
Vandens apnašas pašalinsite taip pat, kaip, pavyzdžiui, elektriniame virdulyje – tiesiog į išorinę dalį įpilkite vandens su trupučiu acto arba citrinos rūgšties, trumpai pašildykite ir palikite veikti. Po to kruopščiai išskalaukite.
Kaip valomas pieno puodas?
Po kiekvieno naudojimo išardykite pieno puodą, išpilkite likusį vandenį ir nuplaukite abi dalis. Daugelį nerūdijančio plieno pieno puodų galima plauti indaplovėje. Tačiau visada vadovaukitės gamintojo instrukcijomis.
Ar pieno puode galiu šildyti ir kitus maisto produktus?
Taip. Pieno puodas idealiai tinka visiems gležniems patiekalams, pavyzdžiui, pudingams, padažams, šokoladui, plikytinei tešlai ar kiaušinių kremams. Puikiai tinka ir atšildymui arba temperatūros palaikymui.
Ar pieno puodą galima naudoti ir ant indukcinės viryklės?
Dauguma šiuolaikinių nerūdijančio plieno pieno virimo puodų yra suderinami su indukcinėmis viryklėmis. Rinkdamiesi visada patikrinkite, ar modelio dugnas yra magnetinis.