Ar žinojote, kad tinkamas virėjo peilio ilgis turi didelę įtaką ne tik darbo virtuvėje efektyvumui, bet ir saugumui pjaustant? Tačiau kaip orientuotis peilių ilgiuose? Galbūt tai nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti. Parodysime jums paprastą būdą, kaip išsirinkti idealų peilis tik jums, o mes pridėsime keletą naudingų patarimų, kurie palengvins jūsų pasirinkimą.
%20kopie.jpg)
Koks yra geriausias virėjo peilio ilgis?
Iš pirmo žvilgsnio virtuvės peilių asortimentas gali atrodyti begalinis ir sudėtingas. Tačiau iš tikrųjų yra trys virėjo peilių grupės, kurių kiekviena turi savitų privalumų ir todėl tinka skirtingo tipo naudotojams ar užduotims:
Trumpi maisto gaminimo peiliai
- apie 16 cm -
Trumpi virtuvės peiliai - puikus pasirinkimas tiems, kurių rankos mažos arba kurie nori labiau kontroliuoti darbą. Dėl savo dydžio jie idealiai tinka subtiliems darbams, pavyzdžiui, žolelių, vaisių, daržovių pjaustymui griežinėliais ar lupimui. Jie tinka tiems, kurie pirmenybę teikia lengvai naudojamiems peiliams.
Vidutinio dydžio virtuvės peiliai
- apie 20 cm -
Jei dvejojate, kokį peilį įsigyti, niekada nesuklysite pasirinkę maždaug 20 cm ilgio peilį. Tai universalus virėjo peilis, kuris yra būtina visų peilių rinkinių dalis. Jis pakankamai ilgas, kad galėtumėte pjaustyti didesnius mėsos ar daržovių gabalus, ir jį lengva valdyti. Tokio ilgio peilis yra idealus pasirinkimas virėjams, ieškantiems universalaus pagalbininko kasdieniam maisto ruošimui.
Ilgi virėjo peiliai
- apie 26 cm -
Ilgi virtuvės peiliai - puikus pasirinkimas tiems, kuriems reikia dirbti su didesniais maisto produktais, pavyzdžiui, melionu, moliūgu arba pjaustant mėsą. Jiems reikia šiek tiek daugiau vikrumo ir jėgos, todėl jie labiau tinka tiems, kurių rankos stambesnės ir kurie nori, kad pjaustant būtų daugiau pasiekiama ir naudojama daugiau jėgos.
Populiariausi virtuvės peiliai pagal mūsų klientų atsiliepimus


- Ergonomiška rankena: Paprasčiausiai peilis turi tikti jūsų rankai. Taigi gali lengvai nutikti taip, kad jei namų ūkyje gaminate daugiau nei vienas, kiekvienam reikės savo virėjo peilio. Tiesą sakant, mažesnes rankas turintiems žmonėms labiau tiks subtilesnis peilis, o stambus peilis geriau tiks didelei rankai.
- Naudojimo tikslas: Pagalvokite, kokius patiekalus gaminate dažniausiai. Jei gaminate įvairiais būdais, bet nenorite virtuvėje turėti peilių arsenalo, idealiai tinka universalus maždaug 20 cm ilgio peilis. Jei specializuojatės gaminant tam tikros rūšies maistą, rinkitės ilgį, atitinkantį konkrečius ingredientus.
- Medžiaga ir kokybė: Investavimas į peilį kokybiško plieno tikrai verta. Gerai pagaląsti ašmenys ilgai išliks aštrūs ir su jais bus patogu dirbti.
- Balansas: Ar peilis yra tinkamai subalansuotas, galite patikrinti, jei pirštą pakišite po ta vieta, kur geležtė susilieja su rankena, ir peilis nėra išsikišęs į kurią nors pusę. Tai vienintelis peilis, su kuriuo jums bus patogu dirbti.
Patikimi virėjo peiliai

Peilis jam ir jai?
Virtuvėje tikrai negalioja nuostata, kad vienas dydis tinka visiems. Virtuvinis peilis tiesiog turi gerai priglusti rankoje. Standartiniuose virėjo peilių rinkiniuose yra 20 cm ilgio virėjo peilis. Tačiau jei esate 160 cm ūgio ir turite smulkias rankas, jums tikriausiai nebus patogu su tokiu peiliu. Taigi gali paaiškėti, kad namuose jums reikia dviejų peilių - vieno jai, kito jam. Ir tai nebus veltui išleisti pinigai, nes su gerai parinktu peiliu kiekvienas maisto gaminimo seansas bus džiaugsmas!

Visų pirma, virėjo peilis yra universalus įrankis, kurio neturėtų trūkti jokioje
- Mėsos pjaustymas: Nesvarbu, ar tai būtų paukštiena, jautiena, ar žuvis, virtuvės šefo peilis yra pakankamai tvirtas ir aštrus, kad juo būtų galima viską apdoroti.
- daržovių ir vaisių pjaustymas griežinėliais: Dėl plačios geležtės ir aštraus krašto galima greitai ir tiksliai supjaustyti visų rūšių daržoves - nuo svogūnų iki kietų šakniavaisių.
- Žolelių smulkinimas: Didelis peilis leidžia lengvai ir efektyviai pjaustyti.

Jei ieškote kito panašių funkcijų, bet šiek tiek kitokio dizaino įrankio, peilis būtų puikus pasirinkimas.Santoku. Jis turi beveik tiesius ašmenis, todėl beveik nebūna nepilnų pjūvių.
- Stipriosios pusės: Dėl platesnių ir itin aštrių ašmenų jis puikiai tinka pjaustyti daržoves, žuvį ar smulkinti prieskonines žoleles. Ant ašmenų taip pat yra mažos išpjovos (vadinamosios granatos), kurios neleidžia ingredientams prie jų prilipti.
- Apribojimai: Apgalviai paprastai būna trumpesni, be to, jie pagaminti iš labai kieto plieno, kuris, nors ir yra itin aštrus, yra trapesnis, todėl netinka pjaustyti kietiems maisto produktams, tokiems kaip moliūgas, melionas ar kaulai.
Geriausi "santoku" peiliai pagal mūsų klientų atsiliepimus

Geriausi virėjo peilių prekės ženklai
Jei ieškote kokybiško virėjo peilio, kuris atitiktų visus jūsų lūkesčius, rinkitės šiuos patikrintus prekių ženklus:- Wüsthof: nuo 1814 m. tradicijas puoselėjantis vokiškas prekės ženklas, kurio specializacija - puikiai subalansuoti ir aštrūs peiliai.
- ZwillingAprašymas : Dar vienas Vokietijos gamintojas, siūlantis platų virėjo peilių asortimentą, tinkantį tiek profesionalams, tiek namų virėjams.
- Güde Solingen: Šeimai priklausanti įmonė iš garsaus stalo įrankių miesto Zolingeno. Šio prekės ženklo peiliai pasižymi rankų darbo ir tradiciniu apdirbimu.