odpocet
4 dienos
23 už valandų
19 už minučių
43 už sekundžių

Kokio ilgio turi būti virėjo peilis?

délka kuchařského nože

Ar žinojote, kad tinkamas virėjo peilio ilgis turi didelę įtaką ne tik darbo virtuvėje efektyvumui, bet ir saugumui pjaustant? Tačiau kaip orientuotis peilių ilgiuose? Galbūt tai nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti. Parodysime jums paprastą būdą, kaip išsirinkti idealų peilis tik jums, o mes pridėsime keletą naudingų patarimų, kurie palengvins jūsų pasirinkimą.

Maisto gaminimo peiliai

Koks yra geriausias virėjo peilio ilgis?

Iš pirmo žvilgsnio virtuvės peilių asortimentas gali atrodyti begalinis ir sudėtingas. Tačiau iš tikrųjų yra trys virėjo peilių grupės, kurių kiekviena turi savitų privalumų ir todėl tinka skirtingo tipo naudotojams ar užduotims:

Krátké kuchařské nože

Trumpi maisto gaminimo peiliai

- apie 16 cm -
Trumpi virtuvės peiliai - puikus pasirinkimas tiems, kurių rankos mažos arba kurie nori labiau kontroliuoti darbą. Dėl savo dydžio jie idealiai tinka subtiliems darbams, pavyzdžiui, žolelių, vaisių, daržovių pjaustymui griežinėliais ar lupimui. Jie tinka tiems, kurie pirmenybę teikia lengvai naudojamiems peiliams.

střední kuchařské nože

Vidutinio dydžio virtuvės peiliai

- apie 20 cm -
Jei dvejojate, kokį peilį įsigyti, niekada nesuklysite pasirinkę maždaug 20 cm ilgio peilį. Tai universalus virėjo peilis, kuris yra būtina visų peilių rinkinių dalis. Jis pakankamai ilgas, kad galėtumėte pjaustyti didesnius mėsos ar daržovių gabalus, ir jį lengva valdyti. Tokio ilgio peilis yra idealus pasirinkimas virėjams, ieškantiems universalaus pagalbininko kasdieniam maisto ruošimui.

dlouhé kuchařské nože

Ilgi virėjo peiliai

- apie 26 cm -
Ilgi virtuvės peiliai - puikus pasirinkimas tiems, kuriems reikia dirbti su didesniais maisto produktais, pavyzdžiui, melionu, moliūgu arba pjaustant mėsą. Jiems reikia šiek tiek daugiau vikrumo ir jėgos, todėl jie labiau tinka tiems, kurių rankos stambesnės ir kurie nori, kad pjaustant būtų daugiau pasiekiama ir naudojama daugiau jėgos.


Populiariausi virtuvės peiliai pagal mūsų klientų atsiliepimus


Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
pece o kuchynske noze
Kaip prižiūrėti virtuvinius peilius
Aštriais peiliais ne tik lengviau paruošti maistą, bet ir užtikrinti saugumą virtuvėje. Todėl pateikiame naudingų patarimų, kaip tinkamai prižiūrėti peilius, įskaitant jų plovimą, laikymą, naudojimą ir, žinoma, galandimą.
velikost kuchařského nože
4 žingsniai
Idealaus virėjo peilio pasirinkimas
  1. Ergonomiška rankena: Paprasčiausiai peilis turi tikti jūsų rankai. Taigi gali lengvai nutikti taip, kad jei namų ūkyje gaminate daugiau nei vienas, kiekvienam reikės savo virėjo peilio. Tiesą sakant, mažesnes rankas turintiems žmonėms labiau tiks subtilesnis peilis, o stambus peilis geriau tiks didelei rankai.
  2. Naudojimo tikslas: Pagalvokite, kokius patiekalus gaminate dažniausiai. Jei gaminate įvairiais būdais, bet nenorite virtuvėje turėti peilių arsenalo, idealiai tinka universalus maždaug 20 cm ilgio peilis. Jei specializuojatės gaminant tam tikros rūšies maistą, rinkitės ilgį, atitinkantį konkrečius ingredientus.
  3. Medžiaga ir kokybė: Investavimas į peilį kokybiško plieno tikrai verta. Gerai pagaląsti ašmenys ilgai išliks aštrūs ir su jais bus patogu dirbti.
  4. Balansas: Ar peilis yra tinkamai subalansuotas, galite patikrinti, jei pirštą pakišite po ta vieta, kur geležtė susilieja su rankena, ir peilis nėra išsikišęs į kurią nors pusę. Tai vienintelis peilis, su kuriuo jums bus patogu dirbti.
Kokybiški virėjo peiliai

Patikimi virėjo peiliai


man woman kitchen knife

Peilis jam ir jai?

Virtuvėje tikrai negalioja nuostata, kad vienas dydis tinka visiems. Virtuvinis peilis tiesiog turi gerai priglusti rankoje. Standartiniuose virėjo peilių rinkiniuose yra 20 cm ilgio virėjo peilis. Tačiau jei esate 160 cm ūgio ir turite smulkias rankas, jums tikriausiai nebus patogu su tokiu peiliu. Taigi gali paaiškėti, kad namuose jums reikia dviejų peilių - vieno jai, kito jam. Ir tai nebus veltui išleisti pinigai, nes su gerai parinktu peiliu kiekvienas maisto gaminimo seansas bus džiaugsmas!

Viskas apie virtuvinių peilių ilgį
chef's knife length
Kam naudojamas virėjo peilis?

Visų pirma, virėjo peilis yra universalus įrankis, kurio neturėtų trūkti jokioje.virtuvės. Su juo galite daryti beveik viską. Tačiau dažniausiai jis naudojamas:

  • Mėsos pjaustymas: Nesvarbu, ar tai būtų paukštiena, jautiena, ar žuvis, virtuvės šefo peilis yra pakankamai tvirtas ir aštrus, kad juo būtų galima viską apdoroti.
  • daržovių ir vaisių pjaustymas griežinėliais: Dėl plačios geležtės ir aštraus krašto galima greitai ir tiksliai supjaustyti visų rūšių daržoves - nuo svogūnų iki kietų šakniavaisių.
  • Žolelių smulkinimas: Didelis peilis leidžia lengvai ir efektyviai pjaustyti.
Viskas apie virėjo peilius
nuz santoku
Virtuvės šefo peilio alternatyva: santoku

Jei ieškote kito panašių funkcijų, bet šiek tiek kitokio dizaino įrankio, peilis būtų puikus pasirinkimas.Santoku. Jis turi beveik tiesius ašmenis, todėl beveik nebūna nepilnų pjūvių.

  • Stipriosios pusės: Dėl platesnių ir itin aštrių ašmenų jis puikiai tinka pjaustyti daržoves, žuvį ar smulkinti prieskonines žoleles. Ant ašmenų taip pat yra mažos išpjovos (vadinamosios granatos), kurios neleidžia ingredientams prie jų prilipti.
  • Apribojimai: Apgalviai paprastai būna trumpesni, be to, jie pagaminti iš labai kieto plieno, kuris, nors ir yra itin aštrus, yra trapesnis, todėl netinka pjaustyti kietiems maisto produktams, tokiems kaip moliūgas, melionas ar kaulai.
Kaip išsirinkti "santoku" peilį

Geriausi "santoku" peiliai pagal mūsų klientų atsiliepimus


top kucharske noze

Geriausi virėjo peilių prekės ženklai

Jei ieškote kokybiško virėjo peilio, kuris atitiktų visus jūsų lūkesčius, rinkitės šiuos patikrintus prekių ženklus:
  • Wüsthof: nuo 1814 m. tradicijas puoselėjantis vokiškas prekės ženklas, kurio specializacija - puikiai subalansuoti ir aštrūs peiliai.
  • ZwillingAprašymas : Dar vienas Vokietijos gamintojas, siūlantis platų virėjo peilių asortimentą, tinkantį tiek profesionalams, tiek namų virėjams.
  • Güde Solingen: Šeimai priklausanti įmonė iš garsaus stalo įrankių miesto Zolingeno. Šio prekės ženklo peiliai pasižymi rankų darbo ir tradiciniu apdirbimu.
DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kaip tinkamai pagaląsti virtuvės peilį?
Šlifavimui rankiniu būdu naudokite šlifavimo akmenį arba šlifavimo akmenį. Laikykite peilį 15-20° kampu ir tolygiais judesiais brėžkite geležtę per akmenį. Elektriniais šlifuokliais galima šlifuoti greičiau, tačiau reikia stengtis teisingai nustatyti kampą.
Kuo skiriasi virėjo peilis nuo "Santoku" peilio?
Virtuvės šefo peilis turi lenktą geležtę, tinkančią pjaustyti griežinėliais, o "Santoku" peilis turi tiesesnę geležtę, kuri puikiai tinka tiksliems pjūviams ir kapojimui. Abu peiliai yra universalūs, tačiau skiriasi savo forma ir naudojimo technika.
Kaip prižiūrėti virtuvės peilį, kad jis išliktų aštrus?
Po kiekvieno naudojimo peilį plaukite rankomis ir nusausinkite. Laikykite jį ant magnetinio bėgio arba apsauginiame dėkle. Reguliariai jį pakratykite ir venkite pjaustyti ant kietų paviršių, pavyzdžiui, stiklo ar akmens.
Kokio ilgio virėjo peilis idealiai tinka naudoti namuose?
Daugumai namų virėjų idealiai tinka 15-20 cm ilgio ašmenys. Toks ilgis užtikrina pusiausvyrą tarp manevringumo ir gebėjimo atlikti įvairias virtuvės užduotis.
Kokie yra geriausi virėjo peilių prekių ženklai?
Žinomi prekių ženklai yra "Wüsthof", "Zwilling" ir "Güde Solingen". Šie prekių ženklai garsėja savo kokybe, ilgaamžiškumu ir precizišku meistriškumu.