- nuplaukite naują keptuvę karštu vandeniu minkšta kempine ir lašeliu indų ploviklio pašalinkite bičių vaško sluoksnį iš abiejų keptuvės pusių. Šis vaškas saugo keptuvę nuo rūdžių laikymo metu.
- Kruopščiai išdžiovinkite keptuvę. Pasirinkite degiklį, atitinkantį keptuvės pagrindo dydį.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Į keptuvę įpilkite apie 1 mm aliejaus ir kaitinkite, kol aliejus pradės rūkti (kaitinimo metu keptuvę sukite, kad aliejus pasiektų visus paviršius).
- Maždaug po trijų minučių keptuvės paviršius pradės tamsėti. Maždaug po 10 minučių jis pradės rūkyti, o vidus paruduos (žr. vaizdo įrašą).Ruda yra tinkama jūsų keptuvės spalva. Ne, ji niekada nebebus sidabrinė.
- Leiskite keptuvei atvėsti ir popieriniu rankšluosčiu nuvalykite aliejaus perteklių.
- Pakaitinti galima pakartotinai. Jei manote, kad pradinio kaitinimo nepakako, procesą galite pakartoti.
- Kiekvieną kartą jį atliekant keptuvė patamsės. Paprasčiau tariant, kuo ji daugiau naudojama ir tamsesnė, tuo geresnės anglinio plieno keptuvės savybės..
Pirmųjų veiksmų su plienine keptuve vadovas
Anglinio plieno keptuvės yra natūraliai nelimpančios ir tarnaus labai ilgai. Tačiau norint užtikrinti, kad jos gerai tarnautų, joms reikia tam tikros pradinės priežiūros.


- Neplaukite jos indaplovėje. Nemirkykite keptuvės.
- Idealiu atveju keptuvės visai neplaukite. Užtenka nuvalyti popieriniu rankšluosčiu su lašeliu aliejaus.
- Jei reikia išplauti keptuvę, nedelsdami nuvalykite sausai, neleiskite išdžiūti ore. Tada idealiai patepkite ją plonu aliejaus sluoksniu, kad apsaugotumėte paviršių.
- Nenaudokite labai greito šildymo greičio – Indukcinės kaitlentės stiprintuvas arba aukščiausias nustatymas ant kitų kaitlenčių! Visada naudokite tik vidutinę temperatūrą.
- Neperkaitinkite keptuvės, jei ji tuščia.

Atminkite, kad anglinio plieno keptuvėms geriausiai tinka augaliniai aliejai su aukštu rūkimo laipsniu. Tai aliejai, galintys atlaikyti aukščiausią temperatūrą, pavyzdžiui, rapsų ar saulėgrąžų aliejus.
Prieš kepdami keptuvę pakankamai įkaitinkite. Tai vienintelis būdas išvengti maisto prilipimo. Kaitlentės dydis turi atitikti keptuvės pagrindo dydį.
Gaminkite maistą vidutinėje temperatūroje. Dideliame karštyje maistas prilimpa ir pridega.
Maisto neapverskite per anksti, palikite pakankamai laiko, kad ant jo susidarytų plutelė, kad jis lengvai atsiskirs nuo keptuvės paviršiaus.
Populiariausios plieninės keptuvės pagal mūsų klientų atsiliepimus
