Geriausių blynų receptas

Ar norite paragauti mūsų virėjų iš blynų?Chefparade? Nenuostabu! Tai universalus koziris jūsų rankovėje - puikūs pusryčiai ir greitas desertas, kai jūsų valgytojai trokšta ko nors saldaus (arba išalkęs svečias). Nesvarbu, ar juos pripildysite vaisiais, šokoladu, šviežiu sūriu, ar tiesiog tuo, ką rasite šaldytuve, su šiuo receptu nesuklysite.

Sudedamosios dalys
  • 125 g paprastų miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • ketvirtis arbatinio šaukštelio druskos
  • sviestas kepimui

crepes
Procedūra
  1. V dubenys sumaišykite miltus, druską ir galbūt cukrų. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu.
  2. Palaipsniui supilkite skystus ingredientus į miltus ir plakite su plaktuvukol susidarys vientisa tešla be gumulėlių. Ideali tešla turėtų būti maždaug riebios grietinėlės konsistencijos.
  3. Uždenkite tešlą ir palikite ją šaldytuve bent 15-30 minučių, bet ne ilgiau kaip per naktį, nes tešla gali išsilaikyti iki 24 valandų.
  4. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Kai tik delnas atsiduria maždaug 5 cm virš keptuvės ir nuo jo sklinda karštis, metas kepti pirmąjį blyną.
  5. Į keptuvę įpilkite šaukštelį sviesto ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės.
  6. Lengvai išmaišykite tešlą ir šaukštas supilkite į keptuvę. Nedelsdami pakreipkite keptuvę iš vienos pusės į kitą, kad tešla tolygiai pasiskirstytų ant dugno. Jei tešla pakankamai plona, ji lengvai išsilies.
  7. Kai blyno viršus išdžiūsta, o jame susidarę burbuliukai iššoka, pats laikas jį apversti. Lengvoje keptuvėje tai lengva padaryti apverčiant, bet jei kepate ant sunkios ketaus arba plieninė keptuvė, pageidautina po blynu, ir apverskite apverstuvu.
  8. Leiskite blynui iš kitos pusės pasidaryti auksinės spalvos ir išimkite iš keptuvės. Jei ant keptuvės liko pridegusios tešlos, nuvalykite ją popieriniu rankšluosčiu, įpilkite šiek tiek sviesto ir kartokite procesą, kol iškepsite visą tešlą.
  9. Paruoštus blynelius iš karto aptepkite įdaru arba dėkite į lėkštę ir laikykite šiltai - šiek tiek įkaitintoje orkaitėje (60-70 °C) arba ant šiltos viryklės. Jei blynai bus šilti, įdaras geriau pasiskirstys ir, žinoma, bus skanesni.
  10. Paruoštus blynus galima suvynioti į ritinėlius, sulankstyti į trikampius arba iš jų pagaminti blynų pyragą.


Geriausios blynų keptuvės pagal klientų atsiliepimus

recept na palacinky
Patarimai ir gudrybės
Kaip paruošti skanius blynus
  • Jei norite blynus pripildyti saldžiu įdaru, galite įdėti vieną valgomąjį šaukštą cukraus. Tačiau turėkite omenyje, kad tokia tešla greičiau taps auksinė, bet ir lengviau sudegs.
  • Jei ruošiatės gaminti blynus su sūriu įdaru, galite juos ruošti sūdytame svieste arba įberti žiupsnelį druskos daugiau arba galite pridėti žolelių.
  • Blynus taip pat galima ruošti ant taukų, aliejaus arba ant nepridegančios keptuvės visiškai be riebalų. Tačiau nepamirškite, kad sviestas jiems suteikia tikrąjį "prancūziškų blynelių" skonį.
  • Naudokite lydytą sviestą, nes jis, priešingai nei įprastas sviestas, nedega.
  • Sakoma, kad pirmas blynas niekada nebūna blogas, apverstas sudega arba plyšta. Dažnai taip nutinka dėl nepakankamai įkaitusios keptuvės. To galima išvengti pirmą kartą kepant naudojant šiek tiek daugiau riebalų. Tačiau tada blynas bus per daug riebus, todėl tai vėlgi nėra idealu. Taigi iš pirmojo blyno nedarykite raukšlių, bet jei antrasis blynas plyšta ir negalite jo apversti, problema tikriausiai yra tešlos konsistencija, todėl pabandykite ją išgelbėti įmaišydami kiaušinį.
  • Jei mėgstate itin plonus blynus, į tešlą įpilkite šiek tiek daugiau pieno, nei nurodyta recepte.
  • Jei pagaminote daugiau blynų, nei naudojate, sudėkite juos į plokštelė, atvėsinkite, uždenkite ir laikykite šaldytuve. Jie gali išsilaikyti iki 3 dienų. Paruoštus blynus taip pat galima užšaldyti.


Viskas, kas praverčia gaminant blynus

Vaizdo instrukcijos
Kaip paruošti blynus
Tapkite blynų kepimo meistru, kurie patiks visiems jų paragavusiems.

Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
jak vybrat panev
Kaip pasirinkti tinkamą keptuvę (ne tik blynams)
Tinkamos keptuvės pasirinkimas yra raktas į tobulus blynus - papasakosime, kaip tai padaryti!
DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kodėl mano blynai plyšta arba prilimpa prie keptuvės?
Jei blynai plyšta, tešla gali būti per skysta - pabandykite įpilti šiek tiek miltų. Jei blynai prilimpa prie keptuvės, problema gali būti ta, kad keptuvė nepakankamai įkaitusi arba joje nėra pakankamai riebalų. Naudokite geros kokybės nepridegančią keptuvę ir prieš kiekvieną blyną lengvai patepkite ją sviestu arba aliejumi.
Koks yra geriausias blynų be pieno receptas?
Pieną galima lengvai pakeisti augalinės kilmės alternatyviais produktais (pvz., avižų, migdolų ar sojų pienu). Arba galite naudoti tiesiog vandenį - blyneliai bus lengvesni, bet vis tiek skanūs. Tiesiog sumaišykite 200 g paprastų miltų, 2 kiaušinius, 300 ml vandens, žiupsnelį druskos ir šaukštą aliejaus.
Kaip teisingai apversti blynus, kad jie nesubyrėtų?
Supylę tešlą į keptuvę palaukite, kol kraštai pradės atsiskirti ir paviršius nebebus skystas. Tada plačia mentele greitai ir sklandžiai apverskite blyną. Jei jaučiatės drąsūs, galite pabandyti jį mesti - užteks staigiai, bet švelniai papurtyti riešą!
Kiek laiko reikia leisti blynų tešlai pastovėti prieš kepant?
Geriausia - bent 15-30 minučių. Poilsio metu miltai sugers skystį ir tešla taps geresnės konsistencijos. Jei skubate, galite kepti iš karto, bet jei turite laiko, palikite tešlą šaldytuve valandai arba per naktį - rezultatas bus minkštesni blynai.
Kaip kepti blynus, kad jie būtų purūs?
Kad blynai būtų purūs, reikia įmaišyti raugo, pavyzdžiui, kepimo miltelių arba sodos. Kita gudrybė - leisti tešlai šiek tiek pailsėti (bent 15 minučių) ir kepant nepersistengti maišant tešlą - kuo mažiau maišysite, tuo ji bus puresnė.