Ar žinojote, kad keptuvės su dangčiais taupo energiją ir pagreitina maisto ruošimą iki 30 %? Taip yra dėl šilumos kaupimosi po dangčiu. Tačiau tiesa ir tai, kad kepimas su dangčiu tinka ne visiems patiekalams. Todėl pateikiame keletą svarbios informacijos tiek apie keptuves su dangčiais, tiek apie maisto gaminimą jose.

- Stikliniai dangteliai galite stebėti visą gaminimo procesą jų nepakeldami. Be to, jie yra patvarūs, tinkami naudoti orkaitėje ir tinkami plauti indaplovėje.
- Stiklas iš prigimties yra trapus, todėl gali sudužti. Stikliniai dangteliai paprastai būna sunkesni.

- Nerūdijančio plieno dangčiai yra labai atsparūs įbrėžimams, korozijai ir aukštai temperatūrai. Juos galima plauti indaplovėje, orkaitėje ir paprastai jie lengvesni už stiklinius.
- Jos yra nepermatomos, todėl norėdami patikrinti maistą turite pakelti dangtį, o tai gali trukdyti maisto ruošimo procesui.

- Silikoniniai dangteliai yra lengvi ir lankstūs, todėl juos lengva laikyti. Be to, jie atsparūs aukštai temperatūrai ir tinkami naudoti orkaitėje, net mikrobangų krosnelėje.
- Kaip ir nerūdijantis plienas, silikonas yra nepermatomas. Plaunant indaplovėje, silikoniniai dangteliai gali sugerti plovimo metu susidarančius kvapus.

Keptuvės su dangčiais: tipai ir naudojimo būdai
Ketaus keptuvės su dangčiais
Jie puikiai tinka ilgalaikiam naudojimui ir tolygiam šilumos paskirstymui. Jos taip pat tinka kepti orkaitėje. Tačiau jos yra sunkios ir reikalauja ypatingos priežiūros.
Nerūdijančio plieno keptuvės su dangčiais
Jie atsparūs įbrėžimams ir tinka įvairiems maisto ruošimo būdams. Tačiau joms gali reikėti daugiau riebalų, kad maistas nepridegtų.
Nelimpančios keptuvės su dangčiais
Todėl jas galima kepti beveik be riebalų ir jas lengva valyti. Tačiau jos gali susibraižyti ir jų paviršius gali būti pažeistas aukštos temperatūros.
Plieninės keptuvės su dangčiais
Jie yra patvarūs, universalūs, o jų paviršius natūraliai nelimpa, jei su jais tinkamai elgiamasi. Jos paprastai būna sunkios, gali lengvai perkaisti ir reikalauja ypatingos priežiūros.

Dangtis padeda išlaikyti šilumą ir drėgmę keptuvėje, todėl puikiai tinka mėsai, daržovėms troškinti ar padažams ruošti. Be to, jis leidžia lėtai virti maistą, kad skoniai geriau susijungtų.
Keptuvės su dangčiais yra neprilygstamos sėkmingam garinimui. Tiesiog įpilkite šiek tiek vandens į keptuvės dugną, įdėkite garų krepšelį su ingredientais, uždenkite dangčiu ir laukite, kol patiekalas iškeps. Šiam tikslui taip pat tinka keptuvė wok su dangčiu.
Dangtis yra puikus pagalbininkas ruošiant ryžius ir ryžių patiekalus, pvz., rizotą, plovą ir kt. Jis palaiko pastovią temperatūrą ir drėgmę, o tai labai svarbu norint pasiekti tinkamą konsistenciją.
Gilias keptuves su dangčiais taip pat įvertinsite ruošdami patiekalus, kurie pradedami gaminti ant viryklės ir baigiami kepti orkaitėje. Tam puikiai tinka ketaus keptuvės su dangčiais, tačiau tinka ir kitos medžiagos.
Taip pat nepamirškime labai svarbios dangčio funkcijos, t. y., kad, uždengus maistą po gaminimo, jis atvės daug lėčiau.
Kokybiški keptuvių dangčiai

