Kepsninės - pirkinių vadovas

Neturite kepsninės arba svarstote pirkti naują? Nežinote, kurią pasirinkti, nes rinkoje yra tiek daug skirtingų tipų? Padėsime išsirinkti tinkamą. Nesvarbu, ar planuojate kepti sode, balkone, terasoje ar namuose, rasite viską, ko reikia, kad kepimas pavyktų. Mūsų dėka galėsite išsikepti geriau...

 

Tinkamas kepsninės pasirinkimas – tai visų pirma, reiškia pagalvoti, kokius degalus noriu ar galiu naudoti, kokio dydžio turi būti kepsninė, už kokią kainą man jos reikia ir, jei reikia, koks kepimo stilius man labiau patinka.

Užduokite sau tokius kalusimus

  • Kodėl aš noriu kepsninės? Ar perkate ją retkarčiais kepti ant grotelių su šeima, ar norite tapti profesionalu? Ar norite kepti ant grotelių namuose ar sode? Turėtumėte gerai pagalvoti, kam skirsite kepsninę.
  • Kaip dažnai ją naudosiu? Ar norite kepti ant grotelių reguliariai ar tik retkarčiais? Perkant kepsninę labai svarbu atsižvelgti į maisto kiekį, kuris bus ant grotelių. Tikrai neapsimoka pirkti kepsninės už 1800 eurų, jei žinote, kad naudosite ją vieną kartą per metus.
  • Kokią didžiausią sumą noriu mokėti? Nusistatykite kainos ribą, kurią norite investuoti į savo kepsninę, ir pasirinkite konkrečias funkcijas bei įrangą, už kurią norite mokėti daugiau.
  • Kokiam skaičiui žmonių aš paparastai kepsiu? Svarbus ir kepimo paviršius. Jei mėgstate rengti sodo šventes daugeliui svečių, tikrai nepirksite tokios pačios kepsninės kaip, pavyzdžiui, sutuoktinių pora, kuri valgį gamina tik sau.
  • Ar kepsninė bus pastovioje vietoje, o gal aš noriu ją pasiimti su savimi keliuajant? Ar kepate tik balkone ar terasoje, o gal kepsninė yra jūsų mėgstamiausia palydovė kelionėse ir išvykose? Jei norite, kad ji būtų mobili, pirmiausia turėtumėte pagalvoti apie jos išskleidimo ir sulankstymo galimybę, svorį, bet kartu ir patvarumą.

Tada pagalvokite apie šiuos klausimus

  • Ar teikiate pirmenybę tam tikrai degalų rūšiai? Skirtingi degalai kainuoja skirtingai, veikia skirtingai ir panašiai. Ar naudodami dujas jaučiatės užtikrinti? Mėgstate romantišką anglies pojūtį ar renkatės švaresnį maistą be pelenų? Jei svarstote apie elektrinį grilį – ar pakankamai arti turite elektros lizdą?
  • Kokia mano patirtis su kepsninėmis? Jei kepate ant grotelių tik per šventes, neverta investuoti į aukščiausios klasės modelius. Apsvarstykite savo galimybes ir įsigykite kepsninę, kurią galėsite tvarkyti ir naudosite.
  • Kaip sandėliuosiu kepsninę, pasibaigus sezonui? Jei ketinate palikti ją lauke žiemai, ji turi būti kitokio tipo nei tas, kurį reikia laikyti šiltai ir sausai.
  • Ar turiu ypatingų norų dėl jos išvaizdos? Jei kepsninė turėtų būti namo ar sodo dalis, jos stilius turi atitikti jį.

 

Kepsninės pirmiausia klasifikuojamos pagal šilumos šaltinį (t. y. „kuro“ tipą). Plačiausias pasirinkimas – sodo kepsninę renkatės tada, kai turite pakankamai vietos. Galite rinktis iš klasikinių anglinių, dujinių ir – jei yra sodo elektros jungtis – elektrinių grilių. Kita vertus, mažesnės kepsninės puikiai tiks balkone ar terasoje, kur klasikinės anglies kepsninės nerekomenduojamos. Elektrinė kepsninė yra patogi ir gali būti naudojama kaip sodo ar virtuvės grilis.

Elektrinės

Elektrinės kepsninės

Tiesiog prijunkite prie elektros lizdo ir grotelės. Terasoje, balkone ir namuose. Nerūkoma ir draugiška aplinka

Pasirinkite elektrinę kepsninę

Anglinės kepsninės

Anglinės kepsninės

Tikra kepimo ant grotelių atmosfera su karštomis anglimis ir nepakartojamu mėsos bei žuvies skoniu, kvepiančiu dūmais.

Pasirinkite anglies kepsninę

Dujinės kepsninės

Dujinės kepsninės

Greitas kaitinimas, didelis efektyvumas, paprastas naudojimas ir lengvas valymas. Suteikia didelį komfortą net ir mažiau patyrusiems naudotojams.

Pasirinkite dujinę kepsninę

Laužavietė

Laužavietė

Galimybė kepti ant grotelių ir ilsėtis prie atviros ugnies. Stilinga laužavietė yra gražus sodo priedas, kuris vėsesnius vakarus pavers dar malonesniais.

Pasirinkite laužavietę

 

Elektrinės kepsninės

Elektrinės kepsninės

Tereikia maitinimo lizdo. Pajungimas greitas ir saugus, o valymas paprastas. Rinkitės iš mažų kompaktiškų grotelių, kurias patogu naudoti patalpose, ir didesnių modelių didesnėms grupėms. Gaminant nesusidaro pelenų ar dūmų, todėl kepimas ant grotelių gali būti sveikesnis. Elektrinės kepsninės taip pat daro mažiausią poveikį aplinkai. Tačiau minusas yra bendras malonumas kepti ant grotelių ir būdingo ant grotelių keptos mėsos skonio nebuvimas.

Pasirinkite elektrinę kepsninę

 

Privalumai ir trūkumai

Privalumai

  • Ekologiška ir higieniška naudoti – ten, kur nėra ugnies, išmetamųjų dujų ir atliekų. Išvengsite dūmų, pajuodusių grotelių ir apanglėjusių maisto likučių.
  • Paprasta naudoti – plokštės visose vietose šildomos vienodai. Taigi jums nereikia jaudintis, ar mėsa virš ugnies, ar kur kitur. Tai taip pat daug saugesnis pasirinkimas mažiau kvalifikuotiems virėjams.
  • Temperatūros reguliavimas – dauguma elektrinių grotelių nuolat informuoja apie esamą temperatūrą, kuri nustatoma specialiai pagal jūsų poreikius, o reakcija į pokyčius dažniausiai būna labai greita.

Trūkumai

  • Priklauso nuo elektros šaltinio – be elektros tiesiog neįmanoma naudoti. Gerai, jei šalia būtų lizdas arba naudokite prailginamąjį laidą. Į išvykas į laukinę gamtą tokios kepsninės su savimi nepasiimsite.
  • Didesnė kaina – pirkimo kaina ir elektros sąnaudos yra didesnės nei anglinių kepsninių atveju.

 

Anglinės kepsninės

Kelionės su šiomis kepsinėmis tai klasika, kuria daugelis gurmanų negali pasisotinti. Ji įkaista lėčiau nei elektrinė ar dujinė kepsninė, o maisto ruošimas ir priežiūra reikalauja daugiausiai pastangų. Tačiau daugeliui žmonių skonis vertas papildomų pastangų. Taip pat galite rinktis mažesnius modelius, kuriuos lengva pasidėti ant stalo, net ir mažiausiame balkone, arba supakuoti į automobilį iškylai.

Pasirinkite anglinę kepsninę

Anglinė kepsninė

 

Privalumai ir trūkumai

Privalumai

    • Skonis ir atmosfera – daugelis sako, kad tik anglis gali sukurti tipišką ant grotelių keptos mėsos skonį.
    • Lengva priežiūra – kepsninė dažniausiai susideda iš pakuros ir nuimamų grotelių, todėl galime patogiai išvalyti ir išplauti abi dalis.
    • Mažesnė kaina – nedidelės anglies kepsninės įsigijimo kaina yra prieinama. Tačiau kepant kepsninėje sunaudojama gana daug anglies. Jei kepate ant grotelių dažnai, verta įsigyti brangesnę kepsninę, skirtą kitokiam kurui.

Trūkumai

  • Ilgas paruošimo laikas – kai kuriems naudotojams kyla problemų uždegant anglį ar briketus. Net ir ją užkūrus, reikia šiek tiek laiko, kol kepsninė pasiekia reikiamą temperatūrą. Tačiau ant grotelių kepimo ant grotelių entuziastai šį procesą dažnai laiko maloniu ritualu, kuris tiesiog lydi kepimą ant grotelių.
  • Pelenai ir išmetamosios dujos – kepti ant žarijų nėra švarus reikalas. Reikia tikėtis dūmų, vėjo pūstų pelenų ir, žinoma, nemalonaus kvapo. Dažniausiai tai netrukdo dalyviams, tik kaimynams.

 

Dujinės kepsninės

Dujinės kepsninės

Labai patogus paruošimas, greitas ir lengvas kaitinimas bei didelis efektyvumas. Jos veikia propano-butano dujomis, kurių galima įsigyti beveik bet kurioje degalinėje. Lengva prižiūrėti ir valyti. Kepant ant grotelių nesusidaro dūmai ar pelenai, o dujinėse kepsninėse dažnai įrengiamas riebalų separatorius, kad riebalai neišbėgtų.

Pasirinkite dujinę kepsninę

 

Privalumai ir trūkumai

Privalumai

  • Greitas paruošimas – greitas įkaitinimas žymiai sutrumpina gaminimo laiką. Tai privalumas ne tik taupant laiką, bet ir dėl saugumo. Jei kepsninė ilgai kaista, tikriausiai nestovite prie jos visą laiką ir nežiūrite.
  • Paprasta naudoti – dėl naudojimo paprastumo dujinės kepsninės šiandien yra populiariausios.

Trūkumai

  • Degalų prieinamumas – anglies galite nusipirkti parduotuvėje, o norėdami gauti dujų balioną turite eiti į degalinę. Jie taip pat turi ribotą naudojimo laiką, kurį reikia stebėti. Pasibaigusį balioną reikia grąžinti į centrą. Jo negalima tiesiog išmesti į šiukšliadėžę.
  • Dujų baliono priežiūra – kadangi tai labai degios dujos, jas laikant reikia būti ypač atsargiems.
  • Didesnė kaina – pirkimo kaina yra proporcinga našumui, taigi, jei iš tikrųjų ketinate grilį naudoti dažnai, tai tikrai verta investuoti.

 

Laužavietė

Laužavietė

Ieškote efektingos terasos ar sodo puošmenos, kuri taptų vasaros vakarų sode širdimi? Tokia vieta gali būti laužavietė. Graži vieta, kur saugiai dega ugnis ir kurią galima naudoti kepant mėsą. Remundi laužavietės – tai grotelės, suteikiančios galimybę sėdėti aplink „stalą“, kurio centre dega ugnis. Kita vertus, Eva Solo arba Höfats laužavietės yra dizaino elementai su atvira ugnimi, kurie, priklausomai nuo tipo, gali būti naudojami su grilio planča arba grilio grotelėmis.

Pasirinkite laužavietę

 

Ne tik kepimas ant grotelių yra labai smagu, bet ir mokytis tai daryti. Neužtenka uždėti mėsą ant grotelių ir laukti, kas nutiks. Kokybiški rezultatai užtrunka ir reikalauja dėmesio bei tinkamos įrangos. Kokius daiktus būtina turėti kepant ant grotelių?

Degalai

Degalai

Medžio anglis, medžio drožlės, bioetanolis – visa tai galima rasti Kulina parduotuvėje.

Pasirinkite degalus

Mėsos termometras

Mėsos termometras

Kada mėsa bus paruošta? Galite patikrinti naudodami savo mobilųjį telefoną. Belaidis mėsos termometras leidžia lengvai kepti ant grotelių net pradedantiesiems.

Pasirinkite mėsos termometrą

Prijuostė kepant kepsninėje

Prijuostė kepant kepsninėje

Nėra grilio meistro be prijuostės. Kepimas ant grotelių nėra švarus reikalas ir niekam nereikia dėmių nuo nuvarvėjusių riebalų ar apdegusių marškinių, ypač jei turite svečių.

Pasirinkite prijuostę

Kepsnių peiliai

Kepsnių peiliai

Pasirengę? Ar nekantraujate valgyti? O kad viskas būtų kaip pagal laikrodį, geriausia svečiams pasiūlyti kepsnių stalo įrankius. Dantyti peiliai ir aštrios šakutės yra specialiai sukurti ant grotelių keptiems patiekalams.

Pasirinkite įrankius