Išcentrinės sulčiaspaudės

1 items total

Išcentrinės sulčiaspaudės - greitas ir paprastas būdas gauti kasdienę vaisių ir daržovių dozę

Kokie yra išcentrinių sulčiaspaudžių naudojimo privalumai?

Sparčiai besikeičiančiame pasaulyje, kuriame gyvename šiandien, sveikos gyvensenos palaikymas yra kaip niekada svarbus. O kas gali būti geriau, jei ne reguliarus šviežių, maistingų sulčių vartojimas?

Pristatome išcentrines sulčiaspaudes - pažangiausius virtuvės prietaisus, sukurtus greitai ir efektyviai išgauti sultis. Svetainėje Kulina, galite įsigyti šių "pasidaryk pats" prietaisų iš žinomų gamintojų. Jie gali būti puikus būdas gauti kasdienę vaisių ir daržovių dozę.

Išcentrines sulčiaspaudes paprasta naudoti. Tereikia įdėti vaisius ir (arba) daržoves į tiekimo piltuvą, o sulčiaspaudė pasirūpins visu kitu. Skirtingai nuo lėtų sulčiaspaudžių, dėl savo greičio stiklinę sulčių galite paruošti vos per kelias minutes.

Be to, jas gana paprasta valyti ir jomis galima spausti sultis iš įvairių vaisių ir daržovių, įskaitant lapinius žalumynus, citrusinius vaisius ir kietąsias daržoves. Pagrindines dalis galima išardyti ir sudėti į indaplovę, kad būtų galima jas išvalyti.

Kuo skiriasi lėtaeigės sulčiaspaudės nuo išcentrinių sulčiaspaudžių?

Lėtosios sulčiaspaudės ir išcentrinės sulčiaspaudės - tai du paplitę sulčiaspaudžių tipai, kurių kiekvienas rinkinys savitomis savybėmis ir privalumais. Štai pagrindiniai jų skirtumai:

1. Greitis:

  • Išcentrinės sulčiaspaudės: Šios sulčiaspaudės veikia dideliu greičiu, paprastai nuo 3000 iki 16 000 apsisukimų per minutę. Sulčių spaudimo kameroje esantys greitai besisukantys ašmenys susmulkina vaisius ir daržoves, o sultys išgaunamos veikiant išcentrinei jėgai.
  • Lėtosios sulčiaspaudės (mastikavimo sulčiaspaudės): Lėtosios sulčiaspaudės veikia daug mažesniu greičiu, paprastai nuo 40 iki 160 aps/min. Juose sultys išgaunamos lėtu smulkinimo arba malimo mechanizmu, todėl sulčių spaudimo procesas vyksta lėčiau ir švelniau.

2. Sulčių kokybė:

  • Išcentrinės sulčiaspaudės: Dėl greito sukimosi gali susidaryti karštis ir į sultis patekti daugiau oro, todėl jose gali šiek tiek mažiau išlikti maistingųjų medžiagų ir greičiau oksiduotis. Išcentrinių sulčiaspaudžių sultys dažnai būna ne tokios glotnios ir laikui bėgant gali išsiskirti.
  • Lėtosios sulčiaspaudės: Lėtesnis ir tikslingesnis sulčių spaudimo procesas kramtomosiose sulčiaspaudėse sukelia mažiau šilumos ir oksidacijos, todėl sultys išlaiko daugiau maistinių medžiagų, yra geresnės spalvos ir švelnesnės tekstūros. Lėtos sulčiaspaudės geriau nei išcentrinės sulčiaspaudės išsaugo fermentus, vitaminus ir antioksidantus.

3. Universalumas:

  • Išcentrinės sulčiaspaudės: Šios sulčiaspaudės paprastai geriau tinka didesniems ir minkštesniems vaisiams bei daržovėms, pvz., obuoliams, morkoms ir agurkams, spausti.
  • Lėtosios sulčiaspaudės: Lėtosios sulčiaspaudės yra universalesnės ir gali apdoroti ne tik kietesnius vaisius ir daržoves, bet ir įvairesnius produktus, įskaitant lapinius žalumynus, kviečių žolę ir žoleles.

4. Triukšmas:

  • Išcentrinės sulčiaspaudės: Išcentrinės sulčiaspaudės dėl greito veikimo paprastai būna triukšmingesnės.
  • Lėtosios sulčiaspaudės: Lėtosios sulčiaspaudės veikia mažesniu greičiu, todėl veikia tyliau.

5. Sulčių išeiga:

  • Išcentrinės sulčiaspaudės: Šios sulčiaspaudės sultis pagamina palyginti greitai, tačiau jų sulčių spaudimo procesas gali būti ne toks efektyvus, todėl sulčių išeiga gali būti mažesnė, ypač iš lapinių žalumynų.
  • Lėtosios sulčiaspaudės: Lėtosios sulčiaspaudės paprastai efektyviau spaudžia sultis iš įvairių produktų, todėl sulčių išeiga dažnai būna didesnė.

6. Kaina:

  • Išcentrinės sulčiaspaudės: Paprastai išcentrinės sulčiaspaudės yra prieinamesnės už lėtas sulčiaspaudes.
  • Lėtosios sulčiaspaudės: Lėtosios sulčiaspaudės paprastai yra brangesnės dėl pažangios technologijos ir aukštesnės sulčių kokybės.

Apibendrinant galima pasakyti, kad centrifūginė sulčiaspaudė ir lėtaeigės (kramtomosios) sulčiaspaudės pasirinkimas priklauso nuo jūsų prioritetų. If you value speed and cost-effectiveness and primarily plan to juice larger fruits and vegetables, a centrifūginė sulčiaspaudė might be suitable. Tačiau jei norite geresnės sulčių kokybės, geriau išsaugoti maistingąsias medžiagas ir lėtaeigė sulčiaspaudė čiaspaudę išgauti iš įvairesnių produktų, geriau rinktis lėtaeigė sulčiaspaudė .

Kaip prižiūrėti centrifūginė sulčiaspaudė?

Išcentrinių sulčiaspaudžių priežiūra yra gana paprasta, todėl pateikiame keletą dalykų, kuriuos galite padaryti, kad pailgintumėte jų ilgaamžiškumą ir palaikytumėte gerą jų veikimą.

  • Kad sulčiaspaudė būtų švari ir gerai veiktų, svarbiausia ją valyti po kiekvieno naudojimo. Tiesiog atjunkite sulčiaspaudę nuo elektros tinklo, išimkite visus nuimamus komponentus ir nuplaukite juos tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte visas maisto daleles.
  • Nuvalykite sulčių spaudimo sietą. Sulčiaspaudės sudedamoji dalis, atskirianti sultis nuo minkštimo, yra sulčiaspaudės sietas, todėl svarbu dažnai šveisti šią dalį, kad pašalintumėte susikaupusias maisto daleles.
  • Kita dalis, kuria reikia atidžiai rūpintis, yra variklio korpusas. Tai sulčiaspaudės sudedamoji dalis, kurioje yra variklis, todėl labai svarbu ją reguliariai valyti drėgnu skudurėliu.
  • Galiausiai, kai sulčiaspaudės nenaudojate, svarbu ją laikyti sausoje vietoje. Taip sumažinsite tikimybę, kad sulčiaspaudė surūdys arba joje atsiras pelėsis.

Ieškodami daugiau įkvėpimo gaminti sultis, taip pat galite įsigyti elektrinių sulčiaspaudžių, lėtaeigių sulčiaspaudžių, rankinių citrusinių vaisių sulčiaspaudžių arba kokteilių gaminimo aparatų.