šeikeriai

18 items total
Kokteilių plaktuvas GRUNGE, House Doctor
53 € –35 %
34 €
HD211290811
Kokteilių plaktuvas ALIR, žalvaris, House Doctor
51 € –24 %
38,50 €
HD211290800
Kokteilių plaktuvas 500 ml, Leopold Vienna
17 €
LV00803
Baro kokteilių plakimo indas 700 ml, Alessi
78 €
ALGIA25
Kokteilių plaktuvas Boston LOUNGE 500 ml, juodas, Blomus BM64291
Kokteilių plaktuvas Boston LOUNGE rinkinys, Blomus
66,25 €
BM66730
Kabinamos metalinės gertuvės komplektas MANHATTAN 6 vnt., WMF WM603529990
Barmeno sietelis THE TENDING BOX, Alessi
29 €
ALGIA27

Šakotuvai - geriausias būdas gerti gėrimą

Kas yra kokteilių plaktuvai?

Kokteilių plaktuvai - tai baro reikmenys, naudojami kokteilių ingredientams maišyti. Juos paprastai sudaro stiklinis arba metalinis indas, dangtelis ir sietelis.

Turime įvairių purkštuvų Kulina, įskaitant gerai žinomų prekių ženklų, pvz Alessi ir Leopold Vienna. Šakės labai dažnai būna komplektuojamos rinkiniais, kurie yra puikios dovanos vyrams.

Yra trys pagrindiniai kokteilių plaktuvų tipai:

  • "Cobbler Shaker": Tai trijų dalių plaktuvas, kurį sudaro metalinis arba stiklinis pagrindas, dangtelis su įmontuotu sieteliu ir dangtelis, kuriuo uždengiamas sietelis. "Cobbler" kokteilių plaktuvus lengva naudoti ir jie idealiai tinka nedidelėms kokteilių partijoms gaminti. Tačiau jas gali būti sunkiau išvalyti ir jos gali neužtikrinti tokio pat vėdinimo lygio kaip kitų tipų kratytuvai.

  • Bostono "Shaker": Bostono šeikerį sudaro dvi dalys: metalinis arba stiklinis pagrindas ir metalinė maišymo skardinė. Abi dalys sudedamos kartu ir pakratomos, kad ingredientai susimaišytų. Bostono kokteilinės yra didesnės nei "cobbler" kokteilinės, jose telpa daugiau ingredientų, todėl jos puikiai tinka gaminti kelis kokteilius vienu metu. Tačiau jais naudotis reikia šiek tiek daugiau įgūdžių nei plakikliais, nes juose nėra įmontuotų sietelių.

  • Prancūziškas "Shaker": Prancūziškas kokteilis, dar vadinamas Paryžiaus kokteiliu, yra panašus į Bostono kokteilį, tačiau vietoj metalinės maišymo skardos turi metalinį arba stiklinį pagrindą ir metalinį viršų su įmontuotu sieteliu. Prancūziškus kokteilius lengva naudoti, tačiau, kaip ir Bostono kokteilius, jiems reikia atskiro sietelio.

Kiekviena kokteilių plaktuvo rūšis turi savų privalumų ir trūkumų, o pasirinkimas, kurią rūšį naudoti, gali priklausyti nuo asmeninių pageidavimų ir gaminamo kokteilio tipo.

Kodėl vienus kokteilius reikia maišyti, o kitus purtyti?

Kokteilio kratymo ar maišymo būdas gali turėti didelę įtaką galutiniam kokteilio skoniui ir tekstūrai. Paprastai kokteiliai, kurių sudėtyje yra drumstų ar klampių ingredientų, pavyzdžiui, vaisių sulčių, grietinėlės ar kiaušinių baltymų, paprastai purtomi. Suplakus šiuos ingredientus kokteilių plaktuvas , gaunamas putotas, gerai išmaišytas lengvesnės tekstūros gėrimas.

Kita vertus, kokteiliai, kurių sudėtyje yra skaidraus, stipraus alkoholio ir likerių, pavyzdžiui, Martini ar Manheteno, paprastai maišomi. Švelniai maišydami baro šaukštas, ingredientai susimaišo, per daug neskiedžiant gėrimo, todėl kokteilis tampa švelnus ir subalansuotas.

Be to, kokteilio kratymas ar maišymas gali priklausyti ir nuo pageidaujamos gėrimo temperatūros bei praskiedimo. Sukratant kokteilį paprastai gėrimas būna šaltesnis ir labiau praskiestas nei maišant, todėl kokteilis gali būti stipresnis ir mažiau praskiestas.

Galiausiai sprendimas kokteilį suplakti ar maišyti priklauso nuo recepto ir pageidaujamo galutinio gėrimo skonio bei tekstūros.

Yra daugybė kokteilių, kuriuos galima kratyti arba maišyti, priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir naudojamo recepto. Tačiau kai kurie klasikiniai kokteiliai tradiciškai maišomi arba purtomi:

Maišomi kokteiliai:

  • Martini: džinas arba degtinė, sausas vermutas, išmaišyti su ledu ir supilti į atšaldytą stiklinę su citrinos ar alyvuogės šakele.
  • "Manhattan": viskis, saldusis vermutas ir karčiosios rūgštynės sumaišomi su ledu ir perkošiami į atšaldytą stiklinę su vyšnių puošmena.
  • Negroni: džinas, saldusis vermutas ir "Campari" sumaišomi su ledu ir perkošiami į taurę su ledukais, papuošiami apelsino sūkuriuku.
  • "Old Fashioned": burbonas arba ruginis viskis, cukrus, karčiosios rūgštys ir vanduo, išmaišyti su ledu ir patiekti stiklinėje su ledu, papuošti apelsino žievele ir vyšnių puošmena.

Suplakti kokteiliai:

  • Margarita: tekila, laimo sultys ir trigubas sek, suplakti su ledu ir perpilti į stiklinę su sūriu apvadu, papuošti laimo skiltele.
  • "Daiquiri": baltasis romas, laimo sultys ir paprastasis sirupas suplakami su ledu ir perkošiami į atšaldytą stiklinę su laimo rato papuošimu.
  • "Cosmopolitan": degtinė, spanguolių sultys, laimo sultys ir triple sec, suplakti su ledu ir supilti į atšaldytą stiklinę, papuošti laimo sūkuriuku.
  • Piña colada: baltasis romas, ananasų sultys, kokosų grietinėlė, ledas, suplakta ir perkošta į atšaldytą stiklinę su ananaso koto papuošimu.

Atminkite, kad kokteilio purtymo ar maišymo būdas gali priklausyti nuo asmeninių pageidavimų ir gali skirtis priklausomai nuo recepto ir naudojamų ingredientų.

Be plaktuvo, jums gali prireikti ir kitų barmeno įrankių, todėl būtinai peržiūrėkite mūsų žigerių, baro šaukštų ir kitų barmeno įrankių kolekcijas.

Jei mėgstate prabangius kokteilius arba ieškote elegantiškos dovanos, taip pat turėtumėte peržiūrėti mūsų kokteilių taurių ir ilgų gėrimų taurių kolekcijas, kad galėtumėte rasti daugiau naudingų priedų gėrimams mėgautis.