Mėsos muštukai

4 items total
Mėsos plaktukas PROFI PLUS 34 cm, WMF
46 €
WM1873086040
Mėsos plaktuvas PROFI PLUS 25 cm, WMF
32,90 €
WM1872946030
Mėsos muštukas GOOD GRIPS 23 cm, juodos spalvos, aliuminis, OXO OXO11343501

Mėsos plaktukai - geriausias įrankis mėsai minkštinti

Kokia mėsos mušimo prasmė?

Mėsos mušimas - tai kepimo būdas, kai plaktuku arba smeigtuku mėsa suminkštinama, suplojama ir suminkštinama. Pagrindinis mėsos mušimo tikslas - suardyti raumenų skaidulas ir jungiamąjį audinį, kad mėsa būtų švelnesnė ir lengviau virškinama. Šis metodas ypač tinka kietesnei mėsai, tačiau, priklausomai nuo recepto, visų rūšių mėsą galima suminkštinti mėsos minkštikliu.

Mėsos mušimas taip pat padeda išlyginti ir išlyginti mėsos gabalėlius, todėl jie tolygiai iškepa arba iškepa. Tai ypač svarbu kepant mėsą ant grotelių arba keptuvėje, nes taip užtikrinama, kad mėsa iškeptų tolygiai, o jos išorė nesudegtų ir neišdžiūtų.

Galiausiai mėsos mušimas yra naudingas metodas, padedantis pagerinti kietų mėsos gabalų skonį ir tekstūrą, taip pat padedantis vienodai iškepti mėsą.

Kokie skirtumai tarp mėsos plaktuvo ir mėsos minkštiklio?

Mėsos plaktuvas ir mėsos minkštiklis naudojami mėsai ruošti, tačiau jų paskirtis šiek tiek skiriasi.

Mėsos plaktuvui būdingas plokščias, tvirtas paviršius. Jis dažniausiai naudojamas mėsai išlyginti ir ploninti. Pagrindinė mėsos plaktuvo užduotis - išlyginti mėsos storį, kad mėsa būtų plonesnė ir minkštesnė, kartu užtikrinant tolygų kepimą.

Mėsos plaktukas arba mėsos minkštiklis - tai plaktukas su ilga rankena ir galvute su dviejų tipų paviršiais - plokščiu paviršiumi ir paviršiumi su dantukais, skirtais suminkštinti ir suskaldyti šiurkščias mėsos gabalėlio skaidulas, kad mėsa būtų minkštesnė ir lengviau kramtoma. Mėsos minkštinimo procesas gali būti ypač naudingas kietesnėms mėsos rūšims, pavyzdžiui, kepsniams ar kepsniams, kuriuos paruošti taip, kad mėsa būtų drėgna ir minkšta, gali būti sudėtinga.

Apibendrinant galima teigti, kad mėsos plaktuku dažniausiai išlyginama mėsa, o mėsos minkštiklis naudojamas kietoms skaiduloms ištirpinti ir mėsai padaryti minkštesnei.

Taip pat galite peržiūrėti kitus Kulina esančius kulinarinius įrankius, pavyzdžiui, elektrines mėsmales, grilio keptuves, universalias keptuves ir maisto termometrus.