Lašeliniai kavos aparatai

3 items total

Lašeliniai kavos aparatai - geriausias kavos skonis

Kas yra lašelinis kavos aparatas ir kaip jis veikia?

Kapojamajame kavos aparate pamatuotas šalto vandens kiekis pilamas į rezervuarą, kuriame kaitinimo elementas kaitina vandenį iki virimo. Dėl to garai kyla per vamzdelį ir kondensuojasi. Po to į filtrą įdėta malta kava sudrėkinama kondensuotu vandeniu ir pradeda lašėti.

Per filtrą pratekėjęs ir kavos prisipildęs vanduo surenkamas į karabiną. Karafą palaiko metalinė plokštelė, kurioje taip pat yra kaitinimo elementas, padedantis palaikyti kavos šilumą.

Svetainėje Kulina, turime daugybę įvairių lašelinių kavos aparatų iš garsių gamintojų, pvz KitchenAid, Severin, ir WMF.

Į ką turėčiau atkreipti dėmesį pirkdamas lašelinį kavos aparatą?

Virimo pauzė

Naudodami virimo pauzės funkciją galite trumpam sustabdyti virimo procesą ir išpilti vieną ar du puodelius kavos, kol karafa dar neužpildyta. Tai labai praverčia, kai tiesiog negalite laukti, kol gausite kofeino.

Laikmatis

Kai kuriuose kavos aparatuose yra programuojamas laikmatis, todėl kavą ir vandenį galite paruošti iš anksto ir mėgautis kava, kada panorėję, nesvarbu, ar tai būtų pirmas dalykas ryte, ar po ilgos darbo dienos.

Kavos filtras

Į lašelinių kavos aparatų konstrukciją įeina įvairūs filtrai. Dauguma filtrų krepšių turi kūginį arba plokščią dugną ir yra nuimami. Jums nereikia rūpintis popieriniais kavos filtrais, nes dauguma lašelinių kavos aparatų filtrų yra daugkartinio naudojimo. Taip pat yra metalinių ir plieninių nuolatinių filtrų variantų.

Jei norite gaminti kavą įprastesniais būdais, taip pat galite peržiūrėti mūsų automatinių kavos aparatų ir pusiau automatinių kavos aparatų kolekciją.

Kaip išvalyti lašelinį kavos aparatą?

Lašelinius kavos virimo aparatus dažnai valyti gerokai paprasčiau nei kitus kavos aparatus, nes juose yra mažiau judančių dalių.

Atėjus laikui valyti lašelinį kavos aparatą, išmeskite iš jo išmirkytą kavą ir išimkite filtrą. Tuomet galite išplauti kavos kavinuką ir filtrą.

Be to, bent kartą per mėnesį, priklausomai nuo to, kaip dažnai naudojate savo lašinamąjį kavos aparatą, turėtumėte nuvalyti kalkes. Į vandens talpyklą galima įpilti tam tikro santykio acto, citrinos rūgšties arba cheminio kalkių šalinimo skysčio, kad būtų pašalintos kalkių nuosėdos.