Arbatos ruošimas ir serviravimas - pirkinių vadovas

arbata

Praktiškas vadovas kiekvienam geros arbatos mėgėjui

Ar esate arbatos mėgėjas, mėgstantis pasimėgauti gera knyga ir tobulu arbatos puodeliu? Ar jums patinka lėtas gyvenimo būdas, kai kalbama apie kasdieninę rutiną, o arbatos ruošimas yra jūsų privatus, ypatingas ritualas? O gal ieškote dovanos rimtam arbatos žinovui?

Perskaitykite mūsų vadovą apie arbatos ruošimą ir serviravimą. Stebėkite, kaip paruošti pasitenkinimą teikiantį arbatos puodelį arba kaip užplikyti arbatą kaip tikram ekspertui. Peržiūrėkite plačią pasiūlą, kur galėsite išsirinkti patikimus virdulius, stilingus puodelius ir didelius puodukus, dizainerių arbatinius ir patogius arbatos infuzorius . Ruoškite arbatą ir nustebinkite savo svečius aromatingu reginiu su praktiškais ir gražiais Kulina parduotuvės siūlomais arbatos priedais.

Ką rasite šiame pirkinių vadove?

1/ Verdantis vanduo. Tai nėra taip jau paprasta!
2/ Arbatos tipai ir arbatų rinkiniai.
3/ Tobulo abatinio pasirinkimas.
4/ Abatos plikymo proceso grožis ir kaip juo pasimėgauti
5/ Arbata vienam. Kaip paruošti tobulą arbatos puodelį tik vienam?
6/ Puodelis ar didelis puodukas? Štai kur klausimas!
7/ Arbatos seviravimo menas.
8/ Karštos arbatos išlaikymas ilgesnį laiką.
9/ Arbatos puodelis išsinešimui!
10/ Smulkmenos arbatai tiems, kurie į savo arbatos puodelį nežiūri per daug rimtai!

 

Kokia geriausia temperatūra jūsų mėgstamam arbatos puodeliui? Kokį virdulį turėtumėte įsigyti?

Imkite virdulį ir užvirinkite vandenį. Tai gali atrodyti paprasta, tačiau norint išsivirti puodelį arbatos, reikia laikytis tam tikrų taisyklių.

Visų pirma - išsivirkite tik tokį vandens kiekį, koks bus jums reikalingas ir tai ne tik energijos ir pinigų taupymas. Kad arbata išgautų geriausią skonį, vandenyje turi būti deguonies, kuris sumažėja, jei vanduo virinamas daugiau nei vieną kartą. Pakartotinai verdamas vanduo taip pat gali sugerti kvapus iš aplinkinio oro.

Kokio tipo vanduo labiausiai tinka arbatai ruošti?

Pripilkite į virdulį šalto (ne karšto) vandens… Bet ne bet kokio tipo vandens! Skirtumai yra subtilūs ir tai pajusite tik gerdami kokybišką arbatą be cukraus ar kitų papildomų ingredientų. Dėl kokybiškesnio vandens geros arbatos skonis gali būti puikus, o dėl blogo vandens aukštos kokybės arbatos skonis gali būti rūgštokas. Taigi, kokio tipo vandenį turėtumėte naudoti ruošdami arbatą? Tai nėra nei mineralinis, nei distiliuotas vanduo. Vanduo jūsų arbatai turi būti neutralaus pH ir turi būti ką tik užvirtas. Idealiu atveju tai turėtų būti... gaivus kalnų upelio vanduo, bet nusileiskime ant žemės ir jei neturite kalnų upelio tiesiai už lango, filtruotas vanduo iš krano bus sekantis geriausias pasirinkimas.

Kokios temperatūros turėtų būti vanduo?

Antras dalykas, kurį reikia žinoti, tai ideali jūsų mėgstamos arbatos plikymo temperatūra. Vandens temperatūra juodai arbatai užplikyti turi būti 90 iki 98°C, o žaliai arbatai - apie 80°C. Baltai arbatai užplikyti reikalingas tarp 70 ir 90°C vanduo, Oolong - apie 90°C ir Rooibos arbatai užplikyti vanduo turi būti 100°C.

Kyla klausimas ne apie tai, kaip atsiminti visas šias temperatūras, nes visada galite perskaityti instrukcijas ant pakuotės, bet kaip sužinoti, ar temperatūra yra tinkama? Vienas iš būdų – palaukti... Palaukite 2 minutes, jei norite, kad vanduo atvėstų iki 90°C, palaukite 4 minutes, jei norite užplikyti žaliąją arbatą maždaug 80°C temperatūroje. Laukti... laukti! Tai per daug sudėtinga, ar ne?

Paprasčiausias būdas gauti reikiamos temperatūros vandenį – nusipirkti reguliuojamos temperatūros virdulį (šių tipų virdulius rasite tokių prekių ženklų kaip Smeg ar KitchenAid) bet jūs turite nuspręsti, ar jums to reikia, ar ne. Jei dažniausiai geriate juodąją arbatą, tikriausiai jie jums nereikalingi, bet jei geriate vaisinę, žaliąją arba baltąją arbatą, žolelių užpilus arba jei turite mažų vaikų ir jiems reikia paruošti daug mišinėlių buteliukų, tikrai pamėgsite galimybę nustatyti tinkamą temperatūrą.

Renkantis virdulį savo virtuvei, turite nuspręsti, kokia talpa jums ir jūsų šeimai labiausiai tinkama, koks stilius geriausiai tiks jūsų virtuvei ir kokia medžiaga jums labiausiai patinka.

 

Kokie yra pagrindiniai arbatos tipai ir kada kokią arbatą reiktų gerti?

Pagindiniai arbatų tipai yra: juodoji arbata, žalioji arbata, baltoji arbata ir Oolong arbata. Akivaizdu, kad juodoji arbata yra labiausiai paplitusi, tačiau pastaruoju metu vis labiau populiarėja žalioji arbata. Jei svarstote, kada gerti arbatą, turėtumėte paklausti savęs, kodėl jums jos reikia.

Jei jūsų energijos lygis ryte arba po valgio yra mažesnis ir norite jį padidinti, arbatą turėtumėte gerti praėjus 15–20 minučių po valgio. Arbata turi ne tik kofeino, bet ji ir teigiamai veikia virškinimo sistemą. Todėl jei jums reikia nusiraminti ar turite miego sutrikimų, po pietų ir vakare arbatos negerkite. Vietoj to pasimėgaukite ramunėlių ar kitos rūšies žolelių arbata.

Žinoma, kofeino kiekis arbatoje taip pat priklauso nuo arbatos rūšies ir nuo to, kiek ilgai ją mirkysite. Pavyzdžiui, angliškoje pusryčių arbatoje yra daugiau kofeino nei Earl Gray dėl naudojamų arbatos lapų rūšies. O kalbant apie arbatos lapelius...

Ar biri arbata geriau nei arbatos pakeliai? Kurią arbatą pakeliais reikėtų rinktis?

Tikrai taip! Arbatos pakeliai ir biri arbata skiriasi kaip greitas maistas ir puikūs valgiai. Arbatos pakeliuose dažniausiai yra arbatos dulkių, o biri arbata gaminama iš sveikų lapų. Smulkios arbatos dalelės, tokios kaip dulkės ir nuotrupos, sudaro galimybę už skonį ir aromatą atsakingiems eteriniams aliejams išgaruoti. Todėl, jei norite mėgautis tikru arbatos skoniu, visada geriau užplikyti nesmulkintus lapus.

Arbatos pakeliuose prastesnę kokybę lemia ir tai, kad užpilą riboja arbatos pakelio dydis. Net įdėjus sveikų lapų arbatą į mažytį arbatos pakelį, ji negalės išskirti savo aromato ir jau daugelį dešimtmečių arbatos gamintojai pritaiko arbatą (jos struktūrą) prie arbatos pakelio dydžio, o tai yra klaida, nes jei kokybišką birią arbatą įdėsite į didesnį arbatos pakelį – arbatos maišelius, arbatos kojines ar piramidės formos maišelius, gausite daug geresnį skonį. Todėl – pakelio dydis – yra vienas iš pagrindinių faktorių, į kurį reikia atsižvelgti renkantis arbatą pakeliuose.

Žinoma, arbatą galite derinti ne tik prie paros laiko, bet ir prie metų laiko, oro ar sezono. Pasilepinkite ledine arbata, kai lauke karšta, arba žiemiška arbata su prieskoniais žiemos ir Kalėdiniu metu.

Kulina pataria

Jei ieškote puikaus mišinio, pagaminto iš aukštos kokybės arbatos lapų, peržiūrėkite siūlomą platų birių juodųjų, žaliųjų, baltųjų ir vaisinių arbatų pasirinkimą - RINKTIS BIRIĄ ARBATĄ.
Jei ieškote puikaus skonio, bet nenorite pereiti viso birių lapų arbatos virimo proceso, rinkitės Kusmi arbatą piramidiniuose maišeliuose - RINKTIS PIRAMIDINIUS MAIŠELIUS.

 

Jei esate arbatos žinovas arba jei norite pereiti prie birių lapelių arbatos ir išsivirti arbatos pagal arbatos ritualą, pirmiausia, be arbatos, turėtumėte įsigyti arbatinuką. Arbatinukuose paprastai yra sumontuotas arbatos sietelis, kurio dėka arbatą galėsite plikyti tiesiai arbatinuke ir patiekti jį ant stalo. Rinkitės arbatinuką taip, kad jo dydis atitiktų jūsų šeimos dydį ir jūsų interjero stilių.

Peržiūrėkte mūsų siūlomus arbatinukus

Galite rinktis tarp keramikiniųporcelianinių, molinių, ketaus, plieninių ar stiklinių skirtingų formų ir spalvų arbatinukų. Porcelianiniai arbatinukai laikomi pačiais tradiciškiausiais ir dažniausiai naudojami japonų ir anglų arbatos ritualuose. Kai kurie arbatinukai turi nelašančius snapelius ir dangtelius, suformuotus taip, kad jie galėtų tarnauti kaip koštuvų lėkštelės. Kai kuriuos galima uždėti ant viryklės, kad arbata ilgiau išliktų karšta, o kai kurie yra su atitinkamu arbatinuko šildytuvu.

Nepamirškite prieš ruošdami arbatą pašildyti arbatinuką su trupučiu karšto vandens, kad išvengtumėte temperatūros šoko. Nevirkite arbatos per ilgai. Optimalus infuzijos laikas yra 3–4 minutės, tačiau jis gali skirtis skirtingų tipų ir mišinių atveju, todėl visada patikrinkite ruošimo laiką ant pakuotės. Jei arbatą mirkysite per ilgai, į puodelį pateks daugiau taninų, todėl arbata apkarsta, o tai ypač pasakytina apie juodąją arbatą.

 

Stebėti, kaip užpilas tampa auksinis, tamsesnis ir intensyvesnis sekundė po sekundės, yra nepaprastai maloni ir atpalaiduojanti patirtis. Bet juo mėgautis galėsite tik turėdami tinkamas priemones. Ir štai – staigmena, o šią staigmeną rasite Kulina paduotuvėje!

Tiems, kurie mėgaujasi akimirka, praktikuoja dėmesingumą ar tiesiog mėgsta žiūrėti, kaip arbata išskiria savo aromatus, mes siūlome arbatinukus, pagamintus iš peršviečiamo stiklo, kurie ne tik leis mėgautis mėgstamo arbatos mišinio aromatu, bet ir suteiks svečiams nepaprastą reginį.

Peržiūrėkite mūsų siūlomus stiklinius arbatinukus

Vienas iš prekės ženklų, kuris specializuojasi stikliniuose arbatinukuose, yra Viva Scandinavia. Šis į arbatą orientuotas prekės ženklas, įkurtas Danijoje 2010 m., siūlo gražaus dizaino arbatos priedus visiems arbatos mėgėjams. Siekdami įkvėpti pasaulį atsipalaiduoti ir jaustis geriau mėgaujantis tobula arbata, kiekvieną kartą gamindami arbatą jie siūlo modernizuotus tradicinių arbatinukų variantus, pagamintus iš skaidraus borosilikatinio stiklo. Skaidrios arbatinuko sienelės leidžia mėgautis pilnu vaizdu.

 

 

Kartais nereikia pilno, didelio arbatinuko karštos arbatos. Kartais viskas, ko jums reikia, yra susisupti ant sofos su puodeliu puikios arbatos. Tiesiog vienam pačiam. Ar turite atsisakyti tobulo arbatos puodelio virimo ritualo vien dėl to, kad jį švęsite tik jūs?! Žinoma, ne.

 

Kulina parduotuvė siūlo tris tobulus sprendimus vienišiems arbatos mėgėjams!

  • nedideli (500 ml maks.) arbatinukai vienam asmeniui - tiesą sakant, arbatos ekspertai tvirtina, kad tai vienintelis tinkamas arbatos ruošimo būdas, todėl nesijaudinkite, kad atrodysite snobiškai. Taip elgtųsi kiekviena karalienė, tiesa?! :-)
  • arbatos infuzeris - įsigyti stilingą arbatos infuzerį, kurį galima naudoti tiek su puodeliu, tiek su didesniu puoduku (priklausomai nuo jo dydžio ir formos), yra paprastas ir labai praktiškas sprendimas birios arbatos mėgėjams. Galite rinktis iš nerūdijančio plieno arba silikoninių arbatos koštuvų, kurių forma ir dizainas yra paprastas arba stebinantis.
  • puodukas su įmontuotu arbatos sieteliu - infuzinis puodukas yra kitas puikios arbatos mėgėjų sprendimas. Tokie puodukai taip pat yra su dangteliais, kurie padeda užplikyti arbatą, bet taip pat gali būti naudojami kaip sietelio lėkštelės, kai jūsų arbata bus paruošta. Kaip ir arbatos infuzeriai, infuziniai puodukai gali būti naudojami ne tik arbatai, bet ir žolelių užpilams

 

Užplikius arbatą, galėsite ją patiekti ir čia kyla kitas klausimas – ar rinktis puodelį ar didesnį puoduką? Nors arbatos snobai net nežiūrėtų į keraminį puodelį, tai visiškai priklauso nuo jūsų. Tai jūsų arbata ir jūs galite ją gerti kaip norite, bet jei norite arbatą paserviruoti ypatingomis progomis, galbūt norėsite nusipirkti gražų elegantišką modernių ar klasikinių arbatos puodelių rinkinį.

Arbatos puodeliai gali būti įvairių formų ir dydžių (priklausomai nuo šalies ir gamintojų), bet galima sakyti, kad į standartinį arbatos puodelį telpa apie 160–250 ml arbatos. Kalbant apie klasikinius arbatos puodelius dažniausiai galvojame apie dubenėlio formos arbatos puodelį siauru dugnu ir platesniu viršumi, tačiau šiuolaikiniai prekės ženklai siūlo įvairių formų, kurios patenkins visų klientų poreikius ir skonį – nesvarbu, ar esate minimalizmo, ar skandinaviško stiliaus gerbėjas. Arbatos puodeliai paprastai būna su lėkštutėmis, kurios apsaugo jūsų stalviršius ir suteikia popietės arbatai elegancijos.

Pežiūrėkite mūsų siūlomus abatos puodelius

 

Didesni puodukai antra vertus gali būti ne tokie elegantiški, bet jie turi didžiulius privalumus, lyginant su standartiniais arbatos puodeliais:

  • jie yra įvairių dydžių ir formų, kurie gali lengvai atitikti jūsų asmeninius pageidavimus ir jie puikiai tilps į jūsų rankas
  • galite įsigyti tos pačios spalvos puodukų rinkinį arba kiekvienam šeimos nariui pasirinkti skirtingas spalvas ir linksmą, šiuolaikišką stalo serviravimą
  • puodukai yra mažiau formalūs ir galite juos naudoti bet kurią dieną
  • puodukai yra daug labiau universalūs
  • galite juos naudoti arbatai, kavai, vandeniui, kakavai, karštam šokoladui, karštam vynui ir daugeliui kitų gėrimų ruošti
  • puodukai dažnai sukraunami vienas į kitą ir užima mažiau vietos spintelėse nei puodeliai su lėkštutėmis
  • puodukai dažnai puošiami sezoniniais motyvais, šiuolaikiškais raštais ar simboliais, tokiais kaip Mumiai, todėl jie gali būti dovana beveik kiekviena proga

Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas... Virtuvėje niekada nebūna per daug puodukų, tiesa?!

Peržiūrėkite mūsų siūlomus puodukus

 

Taigi, jūsų arbata yra paruošta. Ją užplikėte arbatinuke, turite gražių arbatos puodelių ar stilingą didesnį puoduką. Ir ko dar reikia?

Ąsotėlio pienui ir cukrinės – galbūt rinkinio – tai dar vienas privalomas dalykas serviruojant arbatą. Norint sušvelninti angliškų pusryčių arbatos stiprumą, reikia lašelio pieno, o pieno ąsotėlio prireiks ir patiekiant kavą. Galimi ir cukrinės, ir indai gietinėlei, pagaminti iš nerūdijančio plieno, skaidraus stiklo arba kaimiškos išvaizdos akmens masės. Šių indų stilių nesunkiai priderinsite prie savo interjero, skonio ar stalo serviravimo. O ką darytumėte su cukrumi ar pienu, jei neturėtumėte arbatinio šaukštelio. Beje... Ar žinojote, kad arbatą reikia maišyti pirmyn ir atgal ir niekada sukamaisiais judesiais? Tai tiesa, tikriausiai visą gyvenimą klydote!

Karalienės pataimas

“Gurkšnokite iš puodelio, niekada nešliurpkite ir, dėl Dievo meilės, niekada nepalikite šaukštelio puodelyje!”

 

Termosai dėl izoliacinių savybių, dvigubų sienelių ir išmaniųjų dangtelių gali išlaikyti karštą arbatą valandų valandas. Šiuolaikiniai termosai taip pat yra labai stilingi ir elegantiški ir gali būti puiki jūsų valgomojo stalo puošmena pusryčių ar pietų metu. Juos taip pat mėgsta visi dirbantys iš namų, nes jie leidžia valandų valandas mėgautis arbata, nereikia nuolat vaikščioti į virtuvę. Nenuostabu, kad prekės ženklai, kurių specializacija yra termosai, dažniausiai yra iš Skandinavijos. Jų dizaineriai žino, kaip svarbu nuolat šalia turėti karštos arbatos puodelį, taip pat žino, kaip sukurti dizainą, kuris jūsų interjerui prideda „higienos“ faktorių.

Peržiūrėkite mūsų siūlomus termosus

Kokios temperatūros arbatą geriausia gerti?

Arbatos ekspertai teigia, kad raktas į geriausio skonio gėrimą yra leisti jam nusistovėti 6 minutes prieš geriant arbatą. Kodėl, pavyzdžiui, 6, o ne 10? Leisdami arbatai kurį laiką pailsėti (kaip ir kepsniui leidžiate pailsėti prieš jį pjaustydami), ji atvės iki 60°C, kuri, atrodo, yra optimali temperatūra skoniams atsiskleisti. Tačiau jei paliksite arbatą, pavyzdžiui, dešimčiai minučių, praleisite tą akimirką ir, kai temperatūra nukris žemiau 45°C, jos skonis nebus toks, koks turėtų būti. Štai kodėl svarbu, kad arbata per daug neatvėstų.

 

Jei esate tikras arbatos mėgėjas, nenorite niekur be jos vykti, ypač jei tai rudens ar žiemos rytas ir pakeliui į darbą įstrigote kamštyje. Tačiau gražus termo puodelis ar stilingas kelioninis puodelis gali būti puikus aksesuaras, kurį galėsite pasiimti į bet kokias keliones, iškylą ar žygį į kalnus.

Peržiūrėkite mūsų siūlomus termo puodelius

Kaip išsirinkti termo puodelį ar kelioninį puoduką?

  • Įsitikinkite, kad jis nepraleidžia skysčio. Juk nenorite, kad jūsų arbata ar kava išsilietų ant jūsų rankinėje ar kuprinėje esančių daiktų, ar ne?
  • patikrinkite jo izoliacines savybes, jei jis pagamintas iš nerūdijančio plieno arba jei turi dvigubas sieneles, kiek ilgai išlaiko karštą arbatą ir šaltą vandenį
  • nuspręskite, koks atidarymas jums patogiausias. Ar jums labiau patinka jį atsukti ar tiesiog spustelėti? Galimybė valdyti puodelį viena ranka gali būti naudinga, jei esate automobilyje ar keliaujate į žygį
  • atidžiau pažiūrėkite, kaip puodelis bus nešiojamas. Ar laikysite rankoje, laikysite maišelyje, o gal mieliau prisisegsite prie kuprinės, naudodami praktišką kilpą? Pasirinkite termo puodelį, kuris geriausiai atitiks jūsų kasdienybę ir poreikius
  • ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – išsirinkite jums patinkantį kelioninį puodelį, kurio stilius jums labiau patinka, kurio spalva derės prie švarko ar krepšio. Tai svarbu, nes tikriausiai naudosite jį daugelį metų!

 

Jei mėgstate apsupti save žaismingais dalykėliais ar ieškote nedidelės dovanos arbatos mėgėjui, jums bus malonu pamatyti platų su arbata susijusių smulkmenų ir aksesuarų pasirinkimą. Tarp jų rasite juokingų ir stilingų arbatos infuzerių, arbatinukų šildytuvų, arbatos dėžučių ir arbatos smėlio laikrodžių, kurie padės užtikrinti, kad arbata nevirtų per ilgai. Šie arbatos ruošimo įtaisai taip pat bus puiki dovana, ypač jei juos derinsite su vienu iš mūsų aukščiausios kokybės arbatos gamintojų skonių.

Peržiūrėkite mūsų siūlomus arbatos priedus