Mėsos keptuvė? Tik plieninė.

panvicka na maso

Tobulai sultingam kepsniui paruošti reikia ne tik įgūdžių, bet ir tinkamų įrankių. Mėsos mėgėjams akivaizdu, kad plieninės keptuvės - patvarios, universalios ir puikiai praleidžiančios šilumą. Sužinokite, kodėl šio nesunaikinamo tvirtumo keptuvės neturėtų trūkti ir jūsų virtuvėje.

Plieninės keptuvės: 5 savybės, kurias įvertinsite
  • Atsparus bet kokiai temperatūrai
    Plienas pasižymi puikiu atsparumu karščiui, todėl galite išnaudoti visus maisto gaminimo aukštoje temperatūroje privalumus. Plienas taip pat gerai praleidžia ir saugo šilumą. Tai idealus pasirinkimas ruošiant mėsą aukštoje temperatūroje.
  • Pagerina jo savybes
    Daugiau apie plieninė keptuvė ruošiate ir kepate, tuo jis geresnis. Naudojant keptuvę ji juoduoja, o tai nėra blogai, bet teigiamas pokytis. Apie kokius kitus indus galite pasakyti, kad bėgant metams jie gerėja?
  • Visiškai nekenksmingas
    Paviršiaus geležis keptuvės yra labai kietas, todėl įprastai naudodami jį nesubraižysite. Iš kitų keptuvių gaminant maistą gali išsiskirti apdailos medžiagos ir patekti į maistą, tačiau su plienu to jokiu būdu nepadarysite.
  • Visi šilumos šaltiniai
    Plienas yra feromagnetinis metalas, todėl maistą su juo galima ruošti ant visų šilumos šaltinių, įskaitant indukcinius. Taigi, įsigijus indukcinę kaitlentę nereikės rūpintis, ką daryti su šia keptuve.
  • Tvirtas ir solidus
    Iš pirmo žvilgsnio plieniniai indai sudaro solidų įspūdį ir ne tik atrodo solidūs, bet ir iš tikrųjų tokie yra. Tinkamai elgiantis su ja, ji tarnaus daugelį metų, o savo mylimą keptuvę galite net palikti savo palikuonims.
Kokybiško plieno keptuvės

Geriausios plieninės keptuvės pagal mūsų klientų atsiliepimus

Ką daryti su nauju plieniniu puodu?


Plieninė keptuvė turi būti tinkamai paruošta pirmajam naudojimui. Tai vadinama degimu, kuris pašalina visus nešvarumus ir leidžia keptuvę naudoti be jokių rūpesčių. Yra du degimo būdai.

Plieninių keptuvių deginimas aliejumi

Pirmiausia keptuvę užpilkite verdančiu vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu. Įpilkite nedidelį kiekį aliejaus, įjunkite viryklę ant didelės ugnies ir įkaitinkite aliejų. Atsargiai sukite keptuvę, kad karštas aliejus padengtų visą keptuvės paviršių. Aliejus turėtų gerai parūkyti, o paviršius pasidaryti juodas. Po degimo nuvalykite keptuvę sausu popieriniu rankšluosčiu.

Plieninių keptuvių degimas druskoje

Tokį patį efektą galite pasiekti naudodami druską. Šiuo atveju reikės kilogramo ar dviejų druskos, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Keptuvė įkais maždaug per pusvalandį, druska pradės rūkti, o po ja esantis paviršius taip pat pakeis spalvą. Po trisdešimties minučių išpilkite druską ir sausai nuvalykite keptuvę.

Vaizdo instrukcijos
Kaip sudeginti plieninę keptuvę
Pradinis plieninės keptuvės apdorojimas - tai neapsimoka, o jūs būsite apdovanoti puikiai paruošta keptuve savo kulinarinei kelionei!
pánve na maso
Reguliari plieninės keptuvės priežiūra
  • Jokių grubių įrankių ir indaplovės
    Nors plieninė keptuvė yra labai patvari, geriau jos nevalyti abrazyvine viela ar smėliu. Plienas taip pat nelabai draugauja su indaplove, nes dauguma produktų yra chloro pagrindu, kuris gali pažeisti paviršių. Stipriai sutepus, galite ją iš naujo iškaitinti, taip patikimai pašalinsite nešvarumus.
  • Vanduo nėra dubens draugas
    Plienas neturi rūdims atsparios apdailos, todėl visada prižiūrėkite keptuvė sausoje vietoje ir sausai nuvalykite. Jei jame dega maistas, niekada neleiskite jam sudrėkti. Rizikuojate surūdyti.
  • Tepimas
    Kartkartėmis ištepkite keptuvę aliejumi. Padenkite švarią, sausą keptuvę bet kokios rūšies valgomuoju kepimo aliejumi. Keptuvė įgaus hidrofobinį apsauginį sluoksnį, kuris iš dalies apsaugos ją nuo drėgmės.
  • Spalvų kaita nėra blogai
    Reguliariai naudojant plieninė keptuvė pakeis spalvą ir pasidengs juoda danga. Tai nėra defektas ir jokiu būdu nėra priežastis skųstis. Juoda danga rodo, kad keptuvė naudojama reguliariai ir pasižymi puikiomis savybėmis.
Daugiau informacijos apie plienines keptuves

Indų plovimo priemonės


Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
velikost pánví
Kaip pasirinkti tinkamo dydžio keptuvę?
Pasirinkus tinkamo dydžio keptuvę, maisto kokybė ir skonis gali labai pasikeisti. Šiame vadove sužinosite, kaip išsirinkti jūsų namų ūkio kulinarinius poreikius atitinkančią keptuvę.
ocelove panve do trouby
Kokybiškos plieninės keptuvės: modernus grįžimas prie tradicijų

Leiskite sau pasijusti kaip profesionalioje virtuvėje su asortimentuB elementas iš Prancūzijos bendrovės "De Buyer". Šioje serijoje siūlomos kelių dydžių klasikinės keptuvės, keptuvė ant grotelių, keptuvė, kepsnių keptuvė ir net blynų keptuvė. Visos keptuvės taip pat tinka kepti orkaitėje, nes yra visiškai metalinės konstrukcijos.

"De Buyer" plieninės keptuvės
steak na panvi
Kaip paruošti kepsnį ant plieninės keptuvės?

Riebalai yra skonio nešėjai, todėl ruošiant tobulą kepsnį nereikėtų skaičiuoti kalorijų. Ruošdami kepsnius į plieninę keptuvę visada įpilkite aliejaus, o ruošdami liesesnę mėsą galite jo nenaudoti.

Įkaitinkite aliejų iki didelės ugnies, kol pradės rūkti. Sudėkite kepsnį ir šiek tiek sumažinkite ugnį. Neišimkite mėsos iš keptuvės prievarta; tinkamai įvilkta mėsa išsitrauks pati. Nebadykite mėsos šakute, nes gali išbėgti sultys ir kepsnys bus sausas.

Kai mėsa nusilups iš vienos pusės, apverskite ją ir leiskite ištraukti iš kitos pusės. Dėl plieninių rankenųB Mineralinės medžiagos kepsnį su visa keptuve galite palikti orkaitėje, kol pasieksite pageidaujamą mėsos apkepimo laipsnį. Ar norite sužinoti daugiau informacijos apie kepsnių ruošimą? Voilà - čia jie yra.

Tuo tarpu kitoje pusėjegrilio keptuvė paruoškite daržoves kaip garnyrą prie kepsnio. Vasaros sezonu būtinai nepamirškite cukinijų, paprikų ir pomidorų. Šparaginės pupelės taip pat yra būtinas priedas prie kepsnio.

Dabar nelieka nieko kito, kaip tik mėgautis prabangiai paruoštu kepsniu su ant grotelių keptomis daržovėmis be menkiausio apgailestavimo. Tinkamai paruoštu mėsos gabalu neįžeisite nė vieno svečio ir tikrai tapsite mėgstamu šeimininku.

Keptuvė ant keptuvės: procedūra

DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Ar plieninė keptuvė yra geresnė už nepridegančią keptuvę?
Taip, tikrai mėsos. Plieninė keptuvė gali atlaikyti aukštą temperatūrą ir išgauti gražią traškią plutelę, ko dažnai nepavyksta padaryti nepridegančiose keptuvėse.
Ar prieš naudodamas plieninę keptuvę turiu ją išdeginti?
Taip, keptuvę iškaitinus pagerės jos nelimpančios savybės ir ji bus apsaugota nuo rūdžių.
Ar galiu plieninę keptuvę dėti į indaplovę?
Ne, indaplovė gali pažeisti keptuvės paviršių ir sukelti koroziją. Tiesiog plaukite ją rankomis ir išdžiovinkite.
Ar plieninė keptuvė tinka indukcijai?
Taip, plieninės keptuvės puikiai tinka visų tipų viryklėms, įskaitant indukcines.
Ar sunku prižiūrėti plieninę keptuvę?
Visai ne! Tiesiog nuplaukite, nusausinkite ir lengvai patepkite aliejumi po kiekvieno naudojimo. Kuo dažniau jį naudosite, tuo geriau jis veiks.