Ar tikrai reikia specialios blynų keptuvės, ar galima išsiversti su universalia? Akivaizdu, kad šis klausimas neramina daugelį blynų mėgėjų. Mūsų vadove pabandysime išspręsti šią dilemą ir kartu patarsime, kaip išsirinkti idealiai jūsų poreikius atitinkančią keptuvę. Kad naminiai blynai visada būtų gardūs!
1. Kodėl verta įsigyti specialią blynų keptuvę (ir kaip ją išsirinkti)
5 PRIEŽASTYS, KODĖL NAMUOSE REIKĖTŲ TURĖTI BLYNŲ KEPTUVĘ
- Puikios formos, žemais kraštais, kad būtų lengva pilti tešlą ir apversti blynus.
- Įvairiapusiškas naudojimas - taip pat galima naudoti omletams, bulviniams blynams ar blynams kepti.
- Ergonomiška rankena, kad būtų patogu laikyti ir apversti blynus.
- Nelimpančiu paviršiumi kepkite plonus blynelius, kad jie nesudegtų ir nesuplyštų.
- Sunkus metalinis dugnas optimaliai praleidžia šilumą ir tolygiai kepa.
Įprastos keptuvės aukštais kraštais blynams kepti netinka. Lengvas tešlos apdorojimas, meistriškas apvertimas ir, svarbiausia, tolygiai iškepti blynai kaip restorane - tai pagrindinės priežastys, dėl kurių verta įsigyti specialią blynų keptuvę. Investicija atsipirks su kaupu.
PRIEŠ PASIRINKDAMI APSVARSTYKITE KELETĄ PAGRINDINIŲ VEIKSNIŲ.
- Suderinamumas su kaitlente - ar jis tinka dujinei, elektrinei, keraminei ar indukcinei viryklei.
- Nelipnus paviršius - tai būtina, kai kepate blynus, kad jie nesuplyštų ant keptuvės.
- Medžiaga - Rinkitės iš patikrintų medžiagų, tokių kaip plienas (geležis), titanas ir kokybiškos keptuvės su aliuminio šerdimi ir patvariu nelimpančiu paviršiumi.
- Dydis - pasirinkite pagal savo įgūdžius ir porcijų skaičių (populiariausias dydis 24-30 cm)
- Keptuvės aukštis - optimalus šonų aukštis yra 2-10 mm
- Rankena - ilgas, patogus ir izoliuotas, kad keptuvę būtų galima laikyti net ir karštą.
2. Geriausios medžiagos blynų keptuvėms - palyginimas ir patarimai
Rinkdamiesikokybiškos blynų keptuvės labai svarbus vaidmuo tenka tinkamos medžiagos pasirinkimui. Kiekviena medžiaga pasižymi specifinėmis savybėmis, kurios turės įtakos keptuvės veikimui. Pakalbėkime apie tokias medžiagas kaip plienas, titanas ir aliuminis.
Plieninės blynų keptuvės
Plieninė blynų keptuvė - klasikinis ir patvarus pasirinkimas, pasižymintis puikiu šilumos laidumu, kuris tarnaus visą gyvenimą.
Titano blynų keptuvės
Titano blynų keptuvė - lengva, ilgaamžė ir lengvai prižiūrima dėl nepridegančio paviršiaus.
Aliumininės blynų keptuvės
Aliuminio blynų keptuvė - lengva, greitai pakyla temperatūra ir pasižymi geru šilumos laidumu.
Plieninės blynų keptuvės
Plieninės keptuvės (taip pat geležinės keptuvės) yra klasikinis ir patikrintas pasirinkimas skaniems blynams kepti. Plienas yra tvirta ir ilgaamžė medžiaga, užtikrinanti stabilumą ir patvarumą. Ji gerai akumuliuoja šilumą ir tolygiai ją paskirsto po visą keptuvę. Kokybiška plieninė keptuvė gali tarnauti visą gyvenimą. Kaitinant keptuvę ir reguliariai ją naudojant, keptuvė natūraliai tampa neprideganti ir jos savybės dar labiau pagerėja. Investuoti į plieninę blynų keptuvę tikrai verta.
Plieninių blynų keptuvių privalumai ir trūkumai
Titano blynų keptuvės
Titano keptuvės ir plieninės keptuvės yra geriausias pasirinkimas blynams, panašiems į virtuvės šefo blynus. Titanas yra tvirtas, lengvas ir puikiai praleidžia šilumą. Titano keptuvės greitai įkaista ir išlaiko tikslią temperatūrą, kad rezultatai būtų puikūs. Be to, jų privalumas - lengva priežiūra ir valymas. Su šia medžiaga tikrai nesuklysite.
Titano blynų keptuvių privalumai ir trūkumai
Aliumininės blynų keptuvės
Keptuvės pagrindą sudaro lengva aliuminio šerdis, pasižyminti išskirtinėmis laidumo savybėmis ir puikiai paskirstanti šilumą. Tačiau aliuminis netinka liestis su maistu, todėl jis derinamas su plienu ir nelimpančia paviršiaus danga. Rezultatas - keptuvė puikiai praleidžia šilumą, todėl blynai iškepa tolygiai, o neprilimpančiu paviršiumi ją lengva valdyti.
Aliumininių blynų keptuvių privalumai ir trūkumai
3. Į ką atkreipti dėmesį renkantis blynų keptuvę
Ieškote tinkamos keptuvės, kurioje greitai ir lengvai iškepsite auksinius blynus? Pasakysime, į ką atkreipti dėmesį renkantis tinkamą keptuvę savo virtuvei.
3.1 Pasirinkite blynų keptuvę su nepridegančiu paviršiumi
Kad blynai būtų skanūs ir gražiai atrodytų, labai svarbu pasirinkti tinkamą keptuvę su kokybišku nepridegančiu paviršiumi. Rekomenduojama rinktis tokias keptuves:
- Plieninės ir geležinės keptuvės su nelimpančiu paviršiumi yra labai atsparūs aukštai temperatūrai ir įbrėžimams nuo metalinių indų. Nereikia nerimauti dėl paviršiaus pažeidimų. Tačiau svarbu paminėti, kad plieninės keptuvės po pirmojo išdegimo tampa nelimpančios. Kuo ilgiau juos naudojate, tuo geresnes savybes jie įgyja. Tačiau jų negalima plauti indaplovėje.
- Titano keptuvės su nepridegančiu paviršiumi yra stabilūs ir išlaiko savo formą net aukštoje temperatūroje. Paviršius atsparus įbrėžimams metaliniais įrankiais.
- Aliumininės keptuvės su nelimpančiu paviršiumi sujungia lengvą aliuminio šerdį, kuri dėl savo išskirtinių laidumo savybių puikiai paskirsto šilumą. Nepaisant to, kad pigesniuose modeliuose yra rizika subraižyti nepridegantį paviršių ir galimas keptuvės dugno išsikraipymas, tai vis tiek geras pasirinkimas norint iškepti auksinius ir tolygiai iškeptus blynus.
3.2 Tai priklauso nuo to, kokio dydžio blynus mėgstate... ir saugokitės, didesnėje keptuvėje reikės daugiau įgūdžių.
Rinkdamiesi blynų keptuvę verta atsižvelgti į keptuvės dydį.
- Mažesnės keptuvės:
, kurios skersmuo yra maždaug .24 cm tinkami blynams 1-2 žmonėms ruošti. - Centrinis baseinas: su dydžiu apie 26,
27, 28 cm idealiai tinka 2-3 valgytojams. - Didelės keptuvės: iš matmenų 30 cm ir labiau tinka visai šeimai ar didesnei kompanijai.
Taigi jei blynus kepate keliems žmonėms, pakaks mažesnės keptuvės. Jei norite kepti blynus daugiau žmonių, įsigykite didesnę keptuvę, kad prie viryklės nereikėtų praleisti visos amžinybės.
3.3. Patikrinkite suderinamumą su kaitlente, ypač indukcinių keptuvių
- Dauguma keptuvių tinka įvairioms kaitlentėms - dujinėms, elektrinėms, keraminėms.
- Dėmesio, ne visi modeliai veikia indukcijos režimu. Lengvos aliuminio keptuvės indukcijai netinka, nebent jų dugnas būtų pagamintas iš feromagnetinės medžiagos, t. y. nerūdijančiojo plieno, ketaus, emaliuoto metalo ir pan.
- Todėl pirkdami patikrinkite medžiagą, kad išvengtumėte nereikalingų investicijų.
Geriausios blynų keptuvės pagal klientų atsiliepimus
Kulina patarimas
Patikrinkite indų tinkamumą magnetu - jei jie prilimpa, indukcinė keptuvė veiks. Geros kokybės nepridegančios keptuvės yra idealus pasirinkimas, kad blynų kepimas ant indukcinės kaitlentės būtų nesudėtingas. Mūsų asortimente rasite visų tipų kaitlentėms tinkamų modelių.
4. Geriausi blynų keptuvių prekių ženklai - kokybė, kuria galite pasitikėti
Išbandėme dešimtis pirmaujančių gamintojų modelių ir galite būti tikri, kad atrinkome geriausius. Išnagrinėkite mūsų asortimentą, pavyzdžiui, "de Buyer" arba "WOLL".
Blynų keptuvės de Buyer
Prancūzų prekės ženklas "de Buyer" gamina tikrai aukštos kokybės plienines (ir geležines) blynų keptuves, kurios populiarios dėl savo išskirtinių savybių. Dėl puikaus šiluminio laidumo jos greitai įkaista, o vėliau šiluma tolygiai pasiskirsto po visą paviršių. Todėl blynai iškepa tobulai auksiniai, be šaltų ar pridegusių vietų. Be to, "de Buyer" keptuvės yra labai patvarios ir atlaiko dažną naudojimą.
WOLL blynų keptuvės
Vokietijos aukščiausios kokybės prekės ženklas WOLL tiekia aukščiausios kokybės titanines blynų keptuves su nelimpančiu ir įbrėžimams atspariu paviršiumi. Dėl naujoviškos medžiagos ir gamybos būdo šiluma žaibiškai pasiskirsto visame keptuvės paviršiuje. Todėl jos tinka ir indukcijai. Be to, jos leidžia taupiai gaminti maistą naudojant kuo mažiau aliejaus. WOLL keptuvės atrodo moderniai ir su jomis puikiai dirbama.
5. Ką rinktis - blynų keptuvę ar klasikinę blynų keptuvę?
Klasikinis blynų keptuvės jie yra geras pasirinkimas, bet, tiesą sakant, kas iš mūsų turi laiko ir kantrybės kepti blynus visai šeimai? Galbūt laikas pagalvoti apie pagalbininko, pavyzdžiui, , įsigijimą?blynų keptuvėsu kuria net pradedantysis virėjas gali lengvai ir greitai iškepti auksinius blynus.
Blynų kepėjai
Skirtingai nuo klasikinės keptuvės, blynų keptuvė Sukurta specialiai greitam ir lengvam blynų paruošimui. Tad kodėl verta įsigyti blynų keptuvę?
- Dėl specialios formos ir nelimpančio kepimo paviršiaus blynai puikiai paruduoja ir atsiskiria, todėl nereikės pilti daug aliejaus.
- Pamirškite apie begalinį blynų plėšymą.
- Naudodami blynų keptuvę blynus galėsite paruošti iš karto ir sutaupyti daug laiko bei nervų.
Rinkdamiesi tinkamą modelį, atkreipkite dėmesį į tokius parametrus kaip galia, plokštės dydis, medžiaga ir apdaila.. Naminiams blynams ruošti rekomenduojame, pavyzdžiui, patikrintą WMF blynų keptuvę LONO, kuri išsiskiria tvirta konstrukcija, dideliu kepimo paviršiumi, šešiais temperatūros nustatymais ir lengva priežiūra (kepimo paviršių ir indus galima plauti indaplovėje). Įsigykite puikų virtuvės pagalbininką ir atsisveikinkite su rūpesčiais dėl sudegimo!
Blynų tešlos skleistuvai
Kartu su blynų keptuve ir blynų keptuve galima naudoti tešlos tešlos barstytuvą, kad būtų dar paprasčiau paruošti blynus. Pavyzdžiui, išbandykite "WMF Profi Plus" blynų tešlos barstytuvą.
Blynų tešlos tešlos skleistuvai naudingi dėl kelių priežasčių:
- Naudodami blynų plakiklį tešlą tolygiai paskirstysite po visą keptuvę.
- Su šiuo įrankiu tešlą tepti greičiau ir paprasčiau nei šaukštu ar mentele, o tai labai pagreitina blynų ruošimą.
- Nesvarbu, ar kepate mažą, ar didelę blynų partiją, blynų tešla užtikrina, kad visi blynai būtų vienodo dydžio ir formos.
Kulina patarimas
Mėgstate šviežius blynus, jaučio akį ar bulvinius blynus? Visa tai lengvai pagaminsite naudodami kokybišką keptuvė blynams kepti (blynas).
7. Galutinė santrauka, arba ko tikrai neturėtumėte pamiršti rinkdamiesi keptuvę
- Dėl suderinamumo su kaitlente. Ypač indukcijai svarbu pasirinkti tinkamą pagrindo medžiagą.
- Nelipnus paviršius pagaminti iš tokių medžiagų kaip plienas, ketus ar titanas iš patikrintų gamintojų, įskaitant .de Pirkėjas a WOLL.
- Mažos maržos kad būtų lengva apversti ir perkelti paruoštus blynus - optimalus šonų aukštis yra 2-10 mm.
- Patogi rankenakad būtų pakankamai atsparus aukštai temperatūrai.
Investuodami į kokybišką blynų keptuvės jūs tikrai nieko nesugadinsite. Įsigykite įrangą, kuri jums tarnaus ilgai ir patikimai. O svarbiausia, mėgaukitės tais puikiais sekmadienio pusryčiais!
Honza Hajný, "Chefparade" maisto gaminimo mokyklos šefas
Blynų kepimo paslaptis - tinkama keptuvė. Taip, būtent keptuvė yra esminis skirtumas! Blynams tikrai rekomenduoju kokybiškas plieno keptuvė. Kodėl plienas? Plieninė keptuvė puikiai praleidžia šilumą ir užtikrina tolygų kiekvieno blyno kepimą. Be to, ji labai patvari, todėl tarnaus ne vienerius metus. Žinoma, paviršius taip pat svarbus. .Nesate plieno gerbėjas? Rinkitės keptuvę su nelimpančiu paviršiumi, bet statykite ant kokybės. Taip užtikrinsite, kad tešla neliptų ir blynai lengvai apvirstų. Galiausiai nepamirškite patogios rankenos! Su tinkama keptuve blynų kepimas bus tikras malonumas.