odpocet
5 už x dienų
21 už valandų
6 už minučių
21 už sekundžių
  • ...daugiau
  • Puodai - pirkinių vadovas

    Kaip dažnai įsigyjate naujus puodus? Dauguma namų ūkių labiau linkę pirkti naują automobilį nei naujus virtuvės reikmenis! Todėl perkant naujus puodus ir keptuves verta skirti akimirką gerai apgalvoti pasirinkimą, nes vieną kartą nupirkti puodai greičiausiai tarnaus ne vienerius metus. Naudodami tinkamai parinktus indus, patiekalus ruošite lengviau, o skirtumą pamatysite lėkštėje.

    Į ką reikia atkreipti dėmesį įsigyjant naujus puodus?

     

     

    Kokie puodai man reikalingi?

    Aukštos kokybės puodai yra didelė investicija. Užuot pirkę didelį komplektą pigesnių puodų, kurie nepateisins jūsų lūkesčių, geriau pradėkite nuo kelių bazinių modelių arba nedidelio 3–4 puodų rinkinio ir, jei reikės, vėliau įsigykite daugiau. Daug geriau turėti pasiteisinusią žinomo gamintojo seriją ir laikui bėgant ją papildyti daugiau dalių. Dėl to jūsų puodai bus ne tik vienodo dizaino, bet ir sukraunami, o tai labai naudinga, jei virtuvėje turite ribotą vietą daiktams laikyti. Kokius puodus būtina turėti kiekvienoje virtuvėje?

    Virtuvės reikmenys - 3 tipų puodai

    1. puodas - makaronams ar sriuboms virti
    2. žemas troškinimo puodas - troškinimui, su dangčiu
    3. prikaistuvis - maisto, kurį reikia maišyti, gamybai: padažams ar košei

     

    tmp

    Marcel Vargaeštok, Chefparade kulinarijos mokyklos savininkas

    Didelis puodas yra jūsų virtuvės reikmenų rinkinio pagrindas. Kokio dydžio jis turėtų būti? Tai priklauso nuo žmonių, kuriems gaminate maistą, skaičiaus. Makaronai yra daugiausiai vandens sunaudojantis patiekalas. Vienai porcijai reikia skaičiuoti 1 litrą vandens. Jei esate dviese, užtenka dviejų litrų talpos puodo; keturių asmenų šeimai būtinas keturių litrų puodas
    Jei mėgstate troškintus patiekalus, investuokite į puodą, tinkamą naudoti orkaitėje. Tradicinis ketaus puodas yra geriausias pasirinkimas. Ant viryklės ir lėtam kepimui orkaitėje galite naudoti ketinį puodą su dangčiu. Jo dėka šiluma pasiskirstys tolygiai, todėl galėsite paruošti skanų troškinį ar vyne troškintus šonkauliukus. Taip pat puikiai tinka gaminti rizotą ant viryklės. 

     

    3 pagrindiniai puodų tipai 

    Virtuvėje greičiausiai naudosite 1–2 puodus, troškintuvą ir prikaistuvį.

    Stockpot

    Sriubinis puodas

    Didesni ir mažesni puodai, skirti virti makaronus, sriubas, garnyrus ir kt. Paprastai jie yra tokio pat aukščio ir pločio. Geriausia su dangčiu, kuris padės nusausinti maistą.

    Pasirinkite puodą

    Casserole

    Žemi troškintuvai su dangčiu

    Žemas troškintuvas patiekalams troškinti. Visada su dangčiu ir idealiai tinka iš medžiagos, kuri taip pat tinka lėtam kepimui ir troškinimui orkaitėje. Aukštos kokybės ketaus puodas yra investicija visam gyvenimui.

    Pasirinkite troškintuvą

    Saucepan

    Prikaistuvis

    Prikaistuvio rankena leidžia patogiai laikyti jį toliau nuo šilumos šaltinio. Puikiai tinka ruošiant padažus ir patiekalus, kuriuos reikia nuolat maišyti.

    Pasirinkite prikaistuvį

     

    Kokią medžiagą rinktis?

    Medžiagos pasirinkimas yra labai svarbus galutiniam maisto skoniui, patogumui gaminant, taip pat plaunant ir sandėliuojant. Praktiniu požiūriu reikėtų atkreipti dėmesį į tai, ar puodai kuriuos norite įsigyti:

    • yra tinkami jūsų viryklės tipui?
    • gali būti naudojami orkaitėje?
    • gali būti plaunami indaplovėje?

    Atrodo, kad pirmasis klausimas yra pats svarbiausias, nes problema dažniausiai iškyla dėl indukcinių kaitlenčių. Dauguma šiuolaikinių indų tinka visų tipų viryklėms, tačiau prieš perkant verta juos patikrinti. Puodus dažniausiai dedame į orkaitę, todėl reikia atkreipti dėmesį į rankenas. Dažnai gamintojas nurodo skirtingą temperatūrą, kurią gali priimti pats puodas, ir skirtingą temperatūrą rankenoms. Kalbant apie ketaus indus, turime susitaikyti su būtinybe plauti juos rankomis. Vis dėlto dauguma klientų nori plauti puodus indaplovėje.

    Nerūdijančio plieno puodai

    Nerūdijančio plieno puodai yra puikus kainos ir kokybės derinys. Jie yra universalūs, patvarūs ir lengvai prižiūrimi.

    Pasirinkite nerūdijančio plieno puodą

    Pigius nerūdijančio plieno puodus galite atpažinti pagal jų svorį

    Gali nustebinti platus nerūdijančio plieno virtuvės reikmenų kainų diapazonas. Prekybos centre nerūdijančio plieno puodą galite įsigyti vos už kelis eurus, tad kam mokėti daug daugiau už žinomą prekės ženklą? Žinoma, skirtumas bus matomas tik panaudojus. Lengvas puodas gali atrodyti praktiškas, tačiau lengvų nerūdijančio plieno indų reikėtų vengti. Nerūdijančio plieno trūkumas – prastas šilumos laidumas, todėl puodai įkais netolygiai. Ploni dugnai taip pat lengvai keičia formą, tai gana greitai galima pastebėti pigiuose gaminiuose. Dujinėms viryklėms tai nėra labai svarbu, tačiau kitų tipų viryklėse tai yra rimta problema. Gryno nerūdijančio plieno puodai taip pat netinka indukcinėms viryklėms. Kaip geresnės kokybės gaminiai įveikia šiuos trūkumus? Svarbiausia yra dugnas, kuris aukštos kokybės gaminių atveju yra sudarytas iš kelių skirtingų medžiagų, dažniausiai gerai laidaus aliuminio arba papildomo plieno, ir sudaro vadinamąjį sumuštinį dugną. Todėl aukštos kokybės nerūdijančio plieno puodas niekada nebus lengvas ir turės tvirtą dugną

    Nerūdijančio plieno puodų privalumai ir trūkumai

    Privalumai

    • labai gera kokybė už nedidelę pinigų sumą
    • universalūs ir ilgaamžiai
    • neprigeria kvapų
    • galima plauti indaplovėje
    • sluoksniuotu dugnu, todėl tinka indukcinėms viryklėms

    Trūkumai

    • mažesnis nerūdijančio plieno laidumas, kurį reikia kompensuoti sluoksniuotu dugnu
    • gryno nerūdijančio plieno puodai netinka indukcinėms
    • sunkiau išvalyti prisvilus

      

    Ketaus puodai

    Ketaus puodai yra indai visam gyvenimui. Jie natūraliai nelimpa, gerai išlaiko šilumą ir tinka visoms kaitlentėms. Tradicinių ketaus indų ikona yra prancūzų prekės ženklas Staub, garsėjantis savo tipiškomis „kokotėmis“ su spalvingais emalio paviršiais. Iš pradžių jie buvo mėgstami dėl lengvos priežiūros, o šiandien jie žavi ir dėl gražios išvaizdos.

    Pasirinkite ketaus puodą

     

    Ketaus puodų privalumai ir trūkumai

    Privalumai

    • ilgaamžiai
    • tobulai įkaista ir išlaiko šilumą
    • visų tipų kaitlentėms
    • gali būti naudojami orkaitėje
    • puikiai tinka ne tik mėsos troškiniams, bet ir duonai kepti ir panašiai

    Trūkumai

    • aukštesnės kainos
    • sunkūs
    • netinkami indaplovėms

     

    Variniai puodai

    Varinius puodus ir keptuves dažnai galima rasti visų gurmanų ir maisto gaminimo entuziastų pageidavimų sąrašuose. Šie indai neturi likti paslėpti virtuvės spintelėse ir puikiai atrodys virtuvėje bei nuotraukose. Jų kaina atitinka grožį ir puikias savybes, o prancūzų prekės ženklai yra šios srities meistrai. Mauviel i De Buyer.

    Pasirinkite varinį puodą

     

    Varinių puodų privalumai ir trūkumai

    Privalumai

    • neprilygstamos šiluminės savybės – greitai ir tolygiai praleidžia šilumą
    • ilgaamžiai
    • profesionalios ir namų virtuvės puošmena

    Trūkumai

    • priežiūros poreikis
    • aukštesnė kaina
    • negalima plauti indaplovėje arba naudoti ant indukcinės kaitlentės

     

    Keraminiai puodai

    Didžiausias keraminių indų privalumas yra jų nepridegančios savybės. Juos lengva valyti ir juose galima virti su minimaliu riebalų kiekiu. Juos galima plauti indaplovėje, bet ne visada veikia indukciniu būdu, todėl perkant konkretų gaminį svarbu patikrinti šią informaciją.

    Pasirinkite keraminį puodą

    Choose ceramic pots

     

    Svarbios savybės

    Apibendrinkime parametrus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis puodus:

    • tinkamumas jūsų viryklės tipui  - ypač jei turite indukcinę kaitlentę
    • galimybė naudoti orkaitėje - įsigykite bent vieną troškintuvą, kuris tinkamas naudoti orkaitėje
    • saugu plauti indaplovėje - nerūdijančio plieno puodus galima lengvai plauti indaplovėje, bet ne ketaus ir varinius indus. Turite nuspręsti, kas jums svarbiau, nes didesnis funkcionalumas ir grožis reikalauja puodų plovimo rankomis ir didesnės priežiūros.
    • dugno storis - dugno struktūra ir technologija yra pagrindinis nerūdijančio plieno indų parametras. Kuo geresnė dugno kokybė, tuo geresnis šilumos laidumas ir virimas.
    • rankenos konstrukcija
      -medžiagos tipas: puodų rankenos dažniausiai gaminamos iš metalo, plastiko arba iš skirtingų medžiagų derinio. Plastikinės rankenos greitai neįkaista, todėl norint jas suimti nebūtina mūvėti pirštinių. Tačiau jos netinka orkaitėms ir būdingi pigesniems indams. Aukštesnės kokybės puodai siūlo rankenas, kurios dėl medžiagų derinio ir tinkamos rankenos konstrukcijos sumažina rankenų įkaitimą nenaudojant plastiko.
      - pritvirtinimo tipas - rankenos yra suvirintos (jungties iš indo vidaus praktiškai nesimato) arba kniedytos. Nerūdijančio plieno puodams geriau rinktis suvirintas rankenas, nes jos yra elegantiškesnės, ant sujungimų nenusėda nešvarumai. Medžiagoms, kurių suvirinimas neįmanomas, tinka kniedijimas.

     

    Jakub Černý Kulina

    Jakub Černý, Kulina prekybos skyriaus vadovas

    Kaip pagrindinės virtuvės įrangos dalį rekomenduojame 4–5 dalių nerūdijančio plieno puodų rinkinį iš žinomų Vokietijos gamintojų, tokių kaip WMF, Fissler ar Zwilling. Šie aukštos kokybės universalūs puodai su sustiprintu dugnu visiškai patenkins kasdienio maisto gaminimo poreikius.

    Pažangesni virėjai dažnai savo virtuves aprūpina ir ketaus troškintuvais Staub, garsiais keraminiais puodais, kuriuos gamina prancūzų prekės ženklas Emile Henry ir variniais puodais, kuriuos gamina Mauviel ir De Buyer. Šie gaminiai taip pat dažnai perkami kaip Kalėdų dovanos arba kaip dovana jaunavedžiams.

    Apsipirkti
    Prekiniai ženklai
    Viskas apie pirkimą
    info@kulina.lt Atsakysime per 24 val.