Glajaus ir dekoravimo mentelės

9 items total

Liejimo ir dekoravimo mentelės - paverskite tortą meno kūriniu

Kas yra glazūros mentelė?

Kaip matyti iš pavadinimo, glaistymo mentelės dažniausiai naudojamos glaistui tepti, įdarui tarp torto sluoksnių paskirstyti ir sviesto kremui tolygiai paskirstyti ant tortų, keksiukų ir sausainių. Glaistymo ir dekoravimo mentelės paprastai turi ilgas rankenas, kurios apsaugo pirštus nuo kremo ar glazūros, ir ilgus, siaurus ir šiek tiek lanksčius ašmenis, dažniausiai pagamintus iš metalo.

Mentelė turėtų patogiai tilpti rankoje, o jos ašmenys turėtų būti tvirti, bet kartu lankstūs, kad galėtumėte išgauti gražius ir lygius kraštus.

Tarp mūsų tortų dekoravimo mentelių taip pat rasite kepimo ir tešlos grandymo mentelių, kurios padės maišyti tešlą ir grandyti dubenėlius.

Peržiūrėkite mūsų siūlomus aukščiausios kokybės kepimo priedus iš patikimų gamintojų, pvz de Buyer arba Zwilling.

Kokio tipo mentele geriausia glaistyti tortą?

Ofsetinė mentelė yra tinkamas įrankis, kad glajus patektų ant torto viršaus. Šio tipo mentelės turi ašmenis, pritvirtintus prie rankenos su pasvirusiu kampu. Tokia forma suteikia daugiau kontrolės nei įprasta mentele, o kampas sukuria tarpą tarp jūsų rankos ir kremo, todėl netyčia neįmerksite pirštų kauliukų į apdorojamą sluoksnį. Kampu pasvirę ašmenys taip pat padeda ištraukti maistą iš keptuvių, formų ar kepimo skardų.

Kaip naudoti dekoratyvinę mentelę?

  • Prieš naudodami menteles pamirkykite jas karštame vandenyje, kad prie jų nepriliptų glaistas.
  • Plokščiąja glaistymo mentelės puse užtepkite pirmąjį glaisto sluoksnį arba užspauskite trupinius, kad susidarytų trupinių sluoksnis. Šis sluoksnis gali būti gana plonas. Aptepę pyragą trupiniais, 30 minučių padėkite jį į šaldytuvą.
  • Ant antrojo torto sluoksnio viršaus užtepkite šlakelį glaisto ir išsklaidykite jį, kad paviršius būtų lygus. Po to torto šonus aptepkite glajumi, naudodami glaistymo mentelę. Taip tęskite, kol padengsite visą pyragą.

Kaip prižiūrėti glazūros mentelę?

  • Prieš naudodami menteles visada palaistykite jas karštu vandeniu, kad glajus prie jų nepriliptų.
  • Niekada nenaudokite glazūros ar dekoravimo mentelių niekam kitam, tik pyragams puošti. Venkite juo atidaryti dangčius (jau nekalbant apie skardines!) ir netrenkite ašmenų kraštu į kietą paviršių, kad nepažeistumėte, nesuskaldytumėte ar nesubraižytumėte ašmenų. Taip susidarys sluoksniai glazūros su raštu, kurio niekada nenorėtumėte pasiekti!
  • Baigę naudoti menteles plaukite jas rankomis ir nusausinkite minkštu skudurėliu.