taurelės

13 items total

Stiklinės - mažos, bet galingos

Kas yra taurės ir (arba) stiklinės nuo degtinės?

Stiklinės, dar vadinamos degtinės stiklinėmis, yra mažos, dažnai cilindro formos stiklinės, naudojamos spiritiniams gėrimams patiekti. Daugumos taurių talpa - 25-50 ml, jos paprastai naudojamos tekilos, degtinės ar likerių taurėms.

Stiklinės ir stikliukai degtinei dažnai naudojami baruose ir užkandinėse, taip pat namuose, kur žmonės priima svečius arba kartais mėgaujasi alkoholiu.

Kokiam alkoholiui galite naudoti šratinukus?

Apskritai taurės su šlakeliu tinka stipriems alkoholiniams gėrimams, kurie paprastai vartojami nedideliais kiekiais ir iš karto arba gurkšnojami. Stiklines galima naudoti įvairiems alkoholiniams gėrimams, įskaitant:

  • Tekila: taurės paprastai naudojamos tekilos gėrimui, ypač kai ji patiekiama su druska ir laimo skiltele (dar vadinami "tekilos šotai").
  • Degtinė: Šoko taurės taip pat reguliariai naudojamos degtinei patiekti, kai ji patiekiama gryna
  • Romas: Taip pat galima patiekti romą, įskaitant šviesųjį ir tamsųjį, gryną arba sumaišytą su tokiais gėrimais kaip daikiri ar mojito.
  • Džinas: Džinas: Šoko taurės taip pat gali būti naudojamos džinui patiekti, nesvarbu, ar jis patiekiamas grynas, ar sumaišytas su kitais gėrimais, pavyzdžiui, "Tom Collins" ar džinas su toniku.
  • Viskis: Viskiui patiekti dažnai naudojamos taurės, nesvarbu, ar jis patiekiamas paprastas, ar sumaišytas su kitais komponentais, iš kurių gaminami kokteiliai, pvz.

Kuo skiriasi taurelė ?

Nors ir taurės, ir svaigalai naudojami alkoholinių gėrimų kiekiui matuoti, taurelė pirmiausia naudojama kaip gėrimo indas, o svaigalai - kaip matavimo priemonė. Dažnai džiggeris būna dvipusis, todėl barmenas, gamindamas maišytus kokteilius, gali rinktis iš dviejų dydžių, kad kiekvienas gėrimas būtų vienodo dydžio.

Mūsų taurės kruopščiai atrenkamos iš tokių garsių gamintojų kaip Riedel ir Spiegelau. Taip pat siūlome įvairių papildomų taurių, specialiai pagamintų įvairių rūšių gėrimams, įskaitant kokteilių taures, vyno taures, šampano taures ir ilgųjų gėrimų taures.