Blynų keptuvė: kodėl jums jos reikia ir kaip pasirinkti tinkamą

Saldūs, purūs, dar karšti blyneliai su vaisiais, jogurtu, paskaninti klevų sirupu ar dideliu šlakeliu plaktos grietinėlės, apibarstyti cinamonu ar vaniliniu cukrumi... Ar ir jūs jaučiate tą savaitgalio ryto jaukumą? Tinkama blynų keptuvė padės daug lengviau paruošti šiuos kultinius pusryčius. Kaip išsirinkti tinkamą blynų keptuvę ir kodėl jos tikrai neturėtų trūkti jūsų virtuvės arsenale? Su mūsų vadovu nesuklysite.


1. Kodėl reikia specialios blynų keptuvės?

5 PRIEŽASTYS, KODĖL VERTA ĮSIGYTI BLYNŲ KEPTUVĘ

  • Blynai bus vienas į kitą panašesni, palyginti su kepimu įprastoje keptuvėje, ir galėsite lengvai paruošti kelis blynus vienu metu.
  • Dėl nepridegančio paviršiaus visada galite būti tikri, kad rezultatas bus puikus ir nesudegs.
  • "Kulina" jums parenka prekės ženklus, kuriuose naudojamos sveikatai nekenksmingos medžiagos, skatinančios geriausią skonio pojūtį ir išsaugančios puikias savybes ilgus metus.
  • Universalus naudojimas: ant blynų keptuvės galite ne tik kepti blynus, bet ir puikius jautienos kepsnius, bulvinius blynus ar net mažus omletus.
  • Šypsenos jūsų vaikų veiduose bus dar didesnės, jei pagaminsite blynelius su šypsenėlėmis.

Nesvarbu, ar turite vaikų, ar norite prisiminti savo nerūpestingus metus, blynų keptuvę būtina turėti virtuvėje. Jei norite pasiekti tobulumo, vietoj įprastos keptuvėskokybiškas blynų kepimo aparatas užtikrina puikią paruoštų skanėstų išvaizdą ir skonį, be to, gaminimas tampa daug greitesnis ir paprastesnis.





Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ PRIEŠ PERKANT KEPTUVĘ

  • Kaitlentės tipas - ar ruošiate maistą dujine, keramine ar indukcine kaitlente? Įsitikinkite, kad keptuvė derės su jūsų virykle.
  • Naudojamos medžiagos - plieninė keptuvė tarnaus ilgus metus, titano keptuvė yra lengva ir beveik nereikalaujanti priežiūros, o aliuminio keptuvė bus karšta akimirksniu.
  • Jei nenorite, kad vietoj gerai atrodančių kepinių liktų suplėšytos tešlos gabalėliai, visada rinkitės kokybišką keptuvę su nelimpančiu paviršiumi.
  • Dydis - galite rinktis iš daugybės įvairaus dydžio keptuvių, kuriose vienu metu galima lengvai paruošti iki septynių blynų, o ypatingos yra poffertjes keptuvės, kuriose vienu metu galima paruošti iki 30 mini blynų.

Geriausios blynų keptuvės pagal klientų atsiliepimus

2. Kokią medžiagą pasirinkti?

Ketaus, titano, plieno ar aliuminio - ne visada lengva pasirinkti tinkamą medžiagą.pagaminta keptuvė. Todėl verta žinoti, kuo skiriasi naudojamų medžiagų savybės, kad rezultatas visada jus kuo labiau tenkintų.


Ocelové pánvičky na lívance

Plieninės blynų keptuvės

Plienas daugiausia išsiskiria savo atsparumu ir gebėjimu gana tolygiai perduoti šilumą. Tinkamai naudojant ir prižiūrint, jisplieninė blynų keptuvė jūsų gyvenimo pagalbininkas.

Prieš pirmą kartą naudodami tinkamai išdeginkite plieną ir žinokite, kad su kiekvienu vėlesniu naudojimu plieno savybės pagerėja ir keptuvė įgauna natūralias nelimpančias savybes be pridėtinių paviršiaus cheminių medžiagų. Be to, tai suteikia jums dar vieną puikią priežastį kasdien mėgautis nuodėmingai gerais kepiniais - jūs padedate savo keptuvei!

Plieninių blynų lygintuvų privalumai ir trūkumai

Privalumai

  • Didelis patvarumas ir tvirtumas
  • Tolygus šilumos laidumas ir išlaikymas
  • Natūralus nepridegantis paviršius, kuris laikui bėgant tik gerėja
  • Tinka ir indukcijai - plieną galima naudoti ant bet kokio tipo kaitlentės
  • Ilgas tarnavimo laikas - plieninė keptuvė (kaip ir geras vynas) ne sensta, o bręsta

Trūkumai

  • Galima skalbti tik rankomis, Plieninė kilpa skauda
  • Nepakankamos techninės priežiūros atveju gali surūdyti

Aliuminio blynų formos

Kietos aliuminio blynų keptuvės pasižymi puikiomis laidumo savybėmis, greitai įkaista ir gerai praleidžia šilumą būtent ten, kur jos reikia.

Tačiau kadangi aliuminis pats savaime blogai dera su maistu, aliuminio keptuvės yra su nelimpančiu viršutiniu sluoksniu, kad blynų apvertimas nebūtų košmaras. Aliuminio blynų formos taip pat yra lengvi ir lengvai valdomi.

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO

Aliuminio keptuvių privalumai ir trūkumai

Privalumai

  • Mažas svoris - patogus valdymas
  • Tinka ir indukcijai - galima naudoti indukcinėje kaitlentėje
  • Vienodas šilumos laidumas visoje teritorijoje
  • Trumpesnis apšilimo laikas - aliuminis yra pasiruošęs veikti bet kuriuo metu.
  • Prieinamesnė kaina palyginti su kitomis medžiagomis.

Trūkumai

  • Didesnis jautrumas įbrėžimams nelipnūs sluoksniai
  • Pigūs modeliai laikui bėgant gali tapti pigesni.deformuotis ir lankstytis


Litinové pánve na lívance

Ketaus blynų keptuvės

Ketaus indai taps nemirtinga bet kurios geros virtuvės puošmena. Ji sunki, tvirta ir be jokių problemų atlaiko net labai ekstremalias sąlygas.

Ketaus keptuvę galima naudoti ant dujinės, elektrinės ir indukcinės keptuvės, todėl net nereikia jaudintis dėl to, kad ją reikia dėti ant atviros ugnies ar grilio. O jei vieną dieną netyčia persivalgysite blynų (ko mes nesitikime), ketaus keptuvę galėsite naudoti net būtinosios savigynos tikslais arba kaip treniruoklį.

Ketaus blynų keptuvių privalumai ir trūkumai

Privalumai

  • Išliks ateinančioms kartoms- ketaus ketaus beveik neįmanoma sunaikinti.
  • Puikios šiluminės savybės - šiluma išsilaiko ilgai, o dėl storų sienelių ir dugno šiluma sklinda tolygiai
  • Iš dalies nepridegantis - reikia nedidelio kiekio riebalų, tačiau naudojant nelipnumas šiek tiek padidėja

Trūkumai

  • Linkęs rūdyti - ketaus ketaus nemėgsta vanduo, todėl įsitikinkite, kad tuoj pat jį kruopščiai išdžiovinsite ir neplausite indaplovėje.
  • Didesnis svoris - ranką ant širdies, tai nebus panašu į popieriaus lapo vartymą


3. Pagrindiniai blynų keptuvės pasirinkimo kriterijai

Dabar jau turbūt numanote, kad blynų keptuvė nusipelno vietos jūsų virtuvėje. Kokiomis auksinėmis taisyklėmis reikia vadovautis renkantis?


3.1 Nesukibimas!

Suplyšę blynai ir sudegę tešlos gabalėliai? Nepriimtina! Perkate specialią keptuvę vien tam, kad galėtumėte pasiekti tokį rezultatą. idealiai apvalių, purių blynų. Nenuvertinkite savo reikalavimų ir ieškokite keptuvės, kuri nesugadins jūsų kepimo pastangų.

  • Kaip jau minėjome, plieninė keptuvė po tinkamo išdegimo ir kiekvieno vėlesnio naudojimo įgaus natūraliai nelimpančią dangą.
  • Jei nenorite laukti, galite rinktis kokybišką blynų keptuvę iš aliuminio su nelimpančia danga, kuri garantuoja, kad rezultatas nesudegs, bet yra labiau linkusi įbrėžti.
  • Kita vertus, ketaus keptuvė tarnaus ne vieną kartą, tačiau jos nelimpančias savybes dažnai reikia pagerinti naudojant šiek tiek riebalų.

Nepřilnavost

Mūsų patarimas:
"Nesibraižyk" arba indai, skirti jautriam maisto ruošimui
->
Image
Virtuvės reikmenys visiems paviršiams
Rinkitės iš plataus asortimento silikoninių, plastikinių ir medinių keptuvių, samčių, mentelių ar pagaliukų, kurie nepažeis jūsų naujosios keptuvės paviršiaus!

Aukštos kokybės apverstuvai ir mentelės

Na velikosti záleží

3.2 Dydis svarbus!

Pavyzdžiui, keptuvėje galite paruošti 3 didesnius blynus, 7 mažesnius ar net 30 miniatiūrinių blynų! Tik nuo jūsų priklauso, kokio dydžio keptuvės jums labiau patinka.

Bet ką jau kalbėti, tešlos suvartojimas viename keptuvėje ir bendras "turtingumas" lėkštėje yra plius minus panašus, o tai labiau susiję su estetiniu ir grynai subjektyviu įspūdžiu. Ir galiausiai, ne mažiau svarbu, kiek norinčių valgytojų pasimėgaus savo porcija.

3.3 Ar maistą gaminate naudodami dujas, elektrą ar indukcinę viryklę? Įsitikinkite, kad frikatorius tinka jūsų kaitlentei!

  • Ne visos keptuvės tinka indukcijai, todėl būkite atsargūs ir rinkitės keptuves iš feromagnetinės medžiagos - nerūdijančio plieno, ketaus, plieno ir kt.
  • Be indukcinių kaitlenčių, dėl to labai nerimauti nereikia, nes dauguma blynų keptuvių gali veikti su dujinėmis, keraminėmis ir elektrinėmis kaitlentėmis.

Elektřina nebo indukce?

Užtenka vieno gero blyno: rinkitės patikimus prekės ženklus

Rinkoje yra daugybė virtuvės įrangos gamintojų ir daugelis jų siūlo keptuves. Skirtingi prekių ženklai skiriasi ne tik kaina, bet ir kokybe. Jei ieškote įrangos, kuria galėsite džiaugtis daugelį metų, tuomet tikėkitės šiek tiek didesnės kainos, tačiau blynų keptuvė jums atsilygins neprilygstamu patvarumu. Kulina mes renkamės patikrintus prekių ženklus, kuriuos patys perkame ir naudojame.

Image
Bet!
Blynų keptuvė ar blynų keptuvė?

Jei nesilaikote tobulos blynų formos arba jei mėgstate plonus blynus ir tik retkarčiais mėgaujatės mieliniais blynais, pabandykite ieškoti blynų keptuvės.

Specialios blynų keptuvės neturi skylėto dugno, todėl jose galima kepti didelius blynus ir omletus. Tačiau jose galima kepti ir mažesnius blynus, nors reikia atsižvelgti į tai, kad jų forma dažnai bus netaisyklinga, o kepant kelis blynus vienu metu tešla gali išbėgti iš gabalėlių.

Bet kuriuo atveju nė viena iš šių specialių keptuvių neprapuls virtuvėje. Mūsų išsamus vadovas padės jums įsigyti blynų keptuvę.

Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
Image
Blynų keptuvė - ekspertų patarėjas
Jei šalia blynų norite paragauti ir plonų prancūziškų blynų, savo virtuvėje neturėtumėte pasigesti specialios blynų keptuvės. Į ką atkreipti dėmesį renkantis tokią keptuvę?
DUK
Dažniausiai užduodami klausimai svajojant apie blynus
Kuo skiriasi blynas nuo blyno?
Blynas - tai plonas, didesnis blynas iš tešlos, kurią sudaro miltai, pienas ir kiaušiniai. Blynas yra mažesnio skersmens ir purus nei blynas, kuris būna purus dėl to, kad naudojamos mielės arba kepimo milteliai.
Iš kokių miltų kepami blynai?
Galite naudoti ir paprastus, ir pusiau rupius miltus, tinka ir miežiniai miltai. Tešla, iškepta iš paprastų ir miežinių miltų, geriau tepasi, o iš pusiau rupių miltų bus ne tokia gremėzdiška.
Kaip pasigaminti blynus be mielių?
Ar pažadėjote savo artimiesiems pusryčiams blynus, bet sekmadienį žadintuvas nesuveikė, o jūs neturite laiko mielinių blynų tešlai? Nesvarbu, naudokite kepimo miltelius. Jis turi gerai pažįstamą mielių poskonį, tačiau jo lengvai atsikratysite, jei dalį pieno tešloje pakeisite rauginto pieno produktu, pavyzdžiui, jogurtu arba kefyru.
Kodėl blynai sudega?
Jei bulvytės prilimpa prie keptuvės dugno, galite pabandyti į tešlą įpilti šiek tiek riebalų (tinka sviestas arba saulėgrąžų, rapsų ar kokosų aliejus). Tačiau net ir geriausia tešla nepadarys stebuklų, jei neturėsite tinkamos blynų keptuvės su nepridegančiu paviršiumi ir visiškai lygiu dugnu.
Kada apversti blynus?
Tinkamas laikas apversti kepinius yra tada, kai tešlos paviršius atrodo šiek tiek apskrudęs ir pradeda formuotis maži burbuliukai.


Galutinė santrauka

Ryte galite pasimėgauti blynais (ne tik) sau ar visai šeimai.

  • Kad šis skanėstas niekada nenuviltų ir nereikėtų per daug dirbti, naudokite blynų keptuvę, prie kurios tešla neliptų. Rinkitės keptuves iš aliuminio, plieno arba ketaus.
  • Nepamirškite apie suderinamumą su kaitlente, ypač jei ruošiate maistą naudodami indukcinę viryklę.
  • Kalbant apie dydį, pasirinkite grynai atsižvelgiant į jūsų pageidavimus ir valgytojų skaičių.