Duonos peilis FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer

Code: DB428626
Brand: de Buyer
91,53 € –28 %
Duonos peilis FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer
91,53 € –28 % 65,40 €
Pardavime (1 pcs)

"De Buyer" duonos peilis turi 25,6 cm ilgio dantytus ašmenis, pagamintus iš aukštos kokybės vokiško stalo įrankių plieno. Ypatingas aštrumas, unikali peilių pusiausvyros sistema, atitinkanti virėjo poreikius. Rankena, kad būtų patogu ir nevargintų darbas.

Detailed information

Product detailed description

POPIS

"De Buyer" kolekcijos "Fibre Karbon 2" duonos ir pyrago peilis turi dantytus ilgus ašmenis ir yra itin aštrus. Šis peilis puikiai tinka pjaustyti duoną ir kitus kepinius, nes turi pjaunamąją geležtę. Juo galima iškepti net kietą plutą ir pjaustyti tvarkingus gabalėlius nesulaužant purių trupinių.

Geležtė pagaminta iš aukštos kokybės vokiško nerūdijančio plieno X50CrMoV15 (specialus peilių plienas), kurio kietumas 56 HRC (pagal Rokvelo kietumo skalę). FK2 serijos peiliai turi unikalią peilio balansavimo sistemą, atitinkančią individualius virėjo poreikius. Tiesiog atsukite nerūdijančio plieno kojelę ant rankenos ir išimkite reikiamą kiekį nerūdijančio plieno įdėklų.

Peilio rankena pagaminta rankomis, sluoksniuojant anglies pluoštą. Dėl to jis yra labai patvarus, tvirtas ir patogus laikyti, kad pjaustant nepatiktų nuovargis. Apsauga apsaugo pirštus. Peilių stovas puikiai tinka saugiai laikyti peilius.

SPECIFIKACIJOS

Peilio ilgis: 40,5 cm

Geležtės ilgis: 26 cm

Medžiaga: specialus peilis nocel, anglies pluoštas (rankena)

Spalva: sidabrinė, juoda (rankena)

PRIVALUMAI IR TRŪKUMAI

plus

Duonos peilis turi dantytus ašmenis ir puikiai tinka pjaustyti duoną ir kitus kepinius.

Geležtė itin aštri.

Peilio geležtė pagaminta iš aukščiausios kokybės vokiško nerūdijančio plieno.

Unikali peilio balansavimo sistema, atitinkanti virėjo poreikius.

Apsauga apsaugo pirštus. Sklandus apsaugo ir rankenos perėjimas.

Ergonomiška rankena užtikrina saugų, patogų ir malonų laikymą, kad darbas nepavargtų.

Peilis taip pat tinka profesionaliam naudojimui.

PRAKTINIAI PATARIMAI

Galimaplauti indaplovėje: NE

Peilį visada plaukite tik šaltame vandenyje, kad jis ilgiau išliktų aštrus.

KUO SKIRIASI ŠLIFAVIMO AKMUO, PEILIŲ GALĄSTUVAS IR ŠLIFAVIMO AKMUO

Naudokite peilių galąstuvą reguliariai atlikdami techninę priežiūrą - prieš kiekvieną peilio naudojimą. Tačiau peilių galąstuvą arba galąstuvą naudokite tik retkarčiais, kai norite atkurti pirminį peilio aštrumą, t. y. tada, kai peilis yra tikrai nuobodus.

PEILIO PLOKŠTELĖ

Peilių galąstuvas naudojamas peiliams reguliariai prižiūrėti. Naudodami peilių galąstuvą greitai ir lengvai atkursite pirminį peilių aštrumą. Naudokite galąstuvą ašmenims prižiūrėti. Nėra lengva išgauti aštrią briauną ant jau nutirpusio peilio - tokiu atveju rinkitės peilių galąstuvą arba galąstuvą. Galąstuvas turi rankenėlę, o jo šlifavimo dalis gali būti smulkesnio arba stambesnio paviršiaus. Galąstuvas nepraktiškas per dideliems peiliams prižiūrėti.

Šlifavimo dalis gali būti pagaminta iš įvairių medžiagų - deimanto, keramikos, specialaus pjovimo plieno ir t. t. Galandimo dalies ilgį reikia pasirinkti pagal galandamų peilių ašmenų ilgį. Turime galąstuvų su galandimo dalimis nuo 20 cm iki 31,5 cm - specialus mėsininko galąstuvas dideliems peiliams galąsti.

Peilio galandimas akmeniu

broušení nože ocílkou

Vienoje rankoje laikykite galąstuvą vertikaliai, o kitoje - peilį (pasvirusį apie 20° kampu į galąstuvo paviršių). Geriausia turėti atramą (pvz., stalą ir rankšluostį, kad galąstuvas neslystų), kad kampas būtų vienodas visoje geležtėje ir galandimas būtų tikslus. Norint išvengti nepageidaujamų dantukų ant ašmenų, reikia praktikuotis dirbti su galąstuvu. Patraukite peilį nuo kulno iki galo prieš ašmenis ir pakartokite tą patį iš kitos ašmenų pusės (20 kartų iš kiekvienos pusės). Stenkitės išlaikyti tą patį kampą tarp peilio ir galąstuvo ir nespauskite per stipriai.

PEILIŲ GALĄSTUVAS

Peilių galąstuvu atkuriamas pirminis peilio aštrumas. Priešingai nei peilių galąstuvas, juo galima galąsti net ir nuobodžius peilius. Peilių galąstuve yra iš įvairių medžiagų pagamintų šlifavimo diskų, kuriais ištempiate peilį. Todėl peilius galąsti peilių galąstuvu labai paprasta ir greita. Tiesiog kelis kartus perbraukite peilio geležtę per visą peilio ilgį šlifavimo ratukais ir vėl turėsite tobulai aštrų peilį. Galąstuvą reikia naudoti tik kartą per mėnesį arba jei peilis jau nuobodus. Reguliariai priežiūrai prieš pjaustymą pakanka peilio galąstuvo.

BROWN STONE

Peilių galandinimo akmens paviršius yra tam tikro šiurkštumo. Taip pat yra dvigubo grūdėtumo šlifavimo akmuo, kurio viena pusė yra stambi, o kita - smulki. Galandimo akmuo naudojamas peiliams atkurti pirminį aštrumą - kaip peilių galąstuvas. Prieš naudojimą šlifavimo akmenį reikia sudrėkinti, o peilių ašmenis padėti tinkamu kampu (maždaug 12-15°).

Peilių galandinimas abrazyviniu akmeniu

broušení nože brusným kamenem

Uždėkite peilio ašmenis ant vieno akmens galo ir tolygiai truputį patraukite peilį į dešinę link ašmenų. Pasukite peilį ir traukite tuo pačiu būdu, bet priešinga kryptimi. Visada braukite per visą ašmenų ilgį. Tačiau būkite atsargūs, kad ašmenys neužsigautų ant šlifavimo akmens briaunos. Traukite peilį taip, tarsi bandytumėte nupjauti ploną gabalėlį nuo galąstuvo. Per daug nespauskite peilio. Iš pradžių šlifuokite stambesniu paviršiumi, paskui smulkesniu, kad ašmenys būtų lygūs ir pašalintumėte šerpetas.

ŠLIFAVIMO AKMENS GRŪDĖTUMAS

Šlifavimo akmens grūdėtumą pasirinkite pagal peilio paskirtį. Ašmenys šlifuojami ant šlifavimo akmens šiurkštesne briauna, kuri idealiai tinka minkštiems ir pluoštiniams ingredientams, pavyzdžiui, daržovėms ar mėsai, pjaustyti. Naudojant smulkesnius šlifavimo akmenis ( mažesnio šiurkštumo) gaunamas lygus kraštas, kuris tinka pjauti spaudžiant, o ne traukiant, pvz., pjaustant ar lupant odą. Galandimo briauna priklauso nuo šlifavimo akmens rupumo (grūdėtumo) ir kampo, kuriuo galandate peilį.

Šlifavimo akmens grūdėtumas (šiurkštumas) nurodomas skaičiumi, kuris atitinka sieto akučių skaičių colyje (25,4 mm), pro kurį abrazyvas vis dar patenka sijojant. Taigi, kuo didesnis skaičius, tuo tankesnis sietas ir tuo smulkesnis abrazyvas. Tarptautiniuose FEPA (Europos šlifavimo priemonių gamintojų federacija) standartuose nurodytas grūdėtumas, žr. lentelę:

Smėlio dydis pagal FEPA

Žodinis pavadinimas

7, 8, 10, 12

grubus

14, 16, 20, 22, 24, 30

grubus

36, 40, 46, 54, 60

vidutinio dydžio

70, 80, 90, 100, 120

smulkmenos

150, 180, 220, 240

labai subtilus

280, 320, 400, 500, 600

ypač subtilus

800, 1000, 1200

itin smulkus

Celozrnný chléb

VISO GRŪDO DUONA NEMINKANT

Ingredientai
3
puodeliai (708 ml) šilto (ne karšto) vandens, 1 valgomasis šaukštas džiovintų mielių, 1 valgomasis šaukštas cukraus, 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus (pvz. 1 valgomasis šaukštas acto, 3 puodeliai (375 g) paprastų kvietinių arba speltų miltų, 2,5-3 puodeliai (324-389 g) nesmulkintų kvietinių miltų, 1-1,5 valgomojo šaukšto druskos, riešutų, sėklų pagal skonį

Procedūra
1. Dideliame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles ir cukrų. Vanduo turi būti ne karštas, o kūno temperatūros, kad nesugestų mielės. Palaukite kelias minutes, kol mielės taps aktyvios ir paviršiuje pradės formuotis burbuliukai, tada supilkite actą ir aliejų.

2. Po puodelį įberkite paprastus miltus, kruopščiai išmaišydami tešlą tarp atskirų puodelių. Dabar pamažu suberkite kvietinius miltus ir druską, kiekvieną kartą kruopščiai maišydami. Ši tešla bus labai plona, minkšta ir lipni. Įdėkite sėklų, riešutų ar kitų mėgstamų dalykų. Taip pat galite išbandyti žoleles, džiovintus pomidorus, česnakus ar keptus svogūnus.

3. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų apie 30-40 minučių, kol padvigubės.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 185 °C temperatūros. Mentele perkelkite tešlą į duonos kepimo formą (iš tešlos išeis 2 kepaliukai). Apibarstykite paviršių sėklomis ir kepkite apie 50 minučių, kol duona įgaus auksinę spalvą. Kad duona jau paruošta, iš pirmo žvilgsnio galima spręsti ir iš to, kad ji tolsta nuo formos šonų, o perimetre atsiranda nedidelis tarpelis. Išėmę duoną iš orkaitės, galite ją sklandžiai nuleisti ant vielinio grotelių stovo, kur ji gražiai atvėsta ir nesudega. Norėdami patikrinti, ar duona jau iškepusi, stuktelėkite į duonos apačią, ji turi būti tuščiavidurė.
Recepto šaltinis ir recepto vaizdas: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

NAMINĖS KMYNŲ DUONOS RECEPTAS

lngredience

200 g ruginių miltų (gali būti ir viso grūdo), 300 g kvietinių duonos miltų, 200 g kvietinių paprastųjų miltų (gali būti ir viso grūdo arba speltos), nesmulkinti kmynai (apie 15 g), 15 g šviežių mielių, 1 šaukštelis cukraus (arba medaus, melasos, ...), 490 ml vandens (galima išbandyti alų, išrūgas), 15 g druskos

Domácí kmínový chléb

Procedūra
1. Sutrinkite mieles į virtuvinio kombaino dubenį. Jei neturite virtuvinio kombaino, tešlą minkysite rankomis. Suberkite cukrų ir maišykite šakute, kol pasidarys tiršta košelė. Sumaišykite su vandeniu ir gerai išmaišykite plaktuvu.

2. Tada sudėkite visus kitus recepte nurodytus produktus. Įjunkite mažo greičio mašiną ir leiskite jai minkyti 10 minučių. Jei naudojate naminę kepimo mašiną, leiskite tešlai 30 minučių paminkyti, o tada išimkite tešlą.

3. Išminkytą ir lipnią tešlą idealiu atveju sudėkite į plastikinį dubenį, pateptą šaukšteliu aliejaus. Jei neturite dubens su dangčiu, įdėkite jį į plastikinį maišelį. Palikite kambario temperatūroje pakilti vienai valandai. Per šį laiką vieną kartą sulenkite. Tai daroma ištempiant tešlos kraštus ir užlenkiant juos į tešlos vidurį. Daryti tai žmogui tiesiai į dubenį aplink.

4. Po valandos šiek tiek patepkite liniją aliejumi ir ištempkite tešlą į maždaug kvadratą. Sulenkite ir užlenkite, kad gautųsi kūgis. Kepinį pabarstykite ruginiais miltais ir įdėkite tešlos kūgį siūle į viršų. Galite palikti tešlą pakilti rankšluosčiu išklotoje ir miltais pabarstytoje skardoje. Po apvertimo jungtis bus apačioje ir kepant neišsiskleis. Įdėkite tešlą atgal į maišelį ir palikite pakilti vienai valandai. Maždaug po 20 minučių įjunkite orkaitę su kepimo akmeniu ir vandens puodeliu. Jei kepsite ant kepimo skardos, vėliau galėsite pašildyti. Orkaitėje turi būti pasiekta ne žemesnė kaip 250 °C temperatūra.

5. Pakilusią duoną, kuria visiškai užpildyta kepimo forma, atsargiai išverskite ant sodinimo kastuvo. Apibarstykite ją rupiais arba kukurūzų miltais. Duona geriau slysta žemyn. Jei kepate ant kepimo skardos, svarbu jos visai neišimti. Ji greitai atvėsta ir duona perimetru įtrūksta. Pasiruoškite apie 200 ml karšto vandens iš virdulio, skustuvo peiliuką ir sodinimo kastuvėlį. Dabar viskas vyks labai greitai. Ypač saugokitės garų!

6. Išverskite duoną ant kastuvo, jei norite, perpjaukite ir greitai sukiškite ant akmens ar kepimo skardos orkaitėje. Supilkite vandenį į orkaitės apačioje esančią apatinę skardą ir greitai uždarykite orkaitę. Nustatykite laikmatį 15 minučių.

7. Tada sumažinkite temperatūrą iki 190-200 °C . Išimkite kepimo skardą į vandenį ir kepkite 30 minučių.

8. Leiskite atvėsti ant grotelių. Nepjaukite šiltos duonos! Susitrauktų.

Iš minėtų ingredientų paruoškite 1200 g sveriantį kepinį.

Recepto šaltinis ir recepto vaizdas: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Additional parameters

Category: Duonos peiliai
Weight: 0.28 kg
Dydis: 26 cm
Produkto tipas: Duonos peilis
Medžiaga: Nerūdijantis plienas
Ašmenų ilgis: 26 cm
Spalva: Juoda
Kolekcija: De Buyer Fiber Carbon
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: