26 items total
Pro plakimo šluotelė Göma, 35 cm, de Buyer
32,12 € –48 %
16,49 €
DB261035
Perforuotas šaukštas B BOIS, de Buyer
22,47 € –26 %
16,50 €
DB270100
Plakimo šluotelė GOMA 20 cm, de Buyer
20,59 € –26 %
15,10 €
DB261020
Plakimo šluotelė PROFI GOMA 25 cm, de Buyer
25,82 € –26 %
19,10 €
DB261025
Plakimo šluotelė PROFI GOMA 30 cm, de Buyer
30,24 € –18 %
24,60 €
DB261030
Virtuvinė mentelė FKOFFICIUM 12 cm, de Buyer
33,82 € –18 %
27,60 €
DB423200
Kepimo mentelė 25 cm, silikoninė, de Buyer
21,06 € –15 %
17,70 €
DB474024N
Bulvių grūstuvė B BOIS, de Buyer
22,47 € –16 %
18,70 €
DB270103
Sriubos samtis B BOIS, de Buyer
22,47 € –16 %
18,70 €
DB270102
Virtuvinis vartymo įrankis B BOIS, de Buyer
22,47 € –16 %
18,70 €
DB270105
Virtuvinis teptukas, 19,5 x 3 cm, de Buyer
9,12 € –12 %
8 €
DB480700N
Krepe blynų mentelė B BOIS, de Buyer
4,59 € –12 %
4 €
DB487301
Šaukštas spagečiams B BOIS, de Buyer
22,90 €
DB270109
Up
More products

Virtuvės reikmenys - pagrindiniai virtuvės įrankiai

Kas yra virtuvės reikmenys?

Virtuvės reikmenys atlieka svarbų vaidmenį ruošiant maistą ir yra įrankiai, naudojami maistui ruošti, gaminti ir patiekti.

Tai reikalingi įrankiai, kurie palengvina, pagreitina ir pagerina maisto ruošimą. Kai kurie iš įprastų virtuvės įrankių yra šie:

  • Maišymo šaukštas naudojamas tirštos tekstūros patiekalams, pvz., tešlai, maišyti.
  • Virtuvės reikmenų rinkinys kurį dažnai sudaro įvairūs šaukštai, samčiai, šakutės, apverstuvai ir kt.
  • Tekintojas: Apverstuvas naudojamas greitai apversti maisto produktus, pavyzdžiui, omletą, blyną ar žuvies gabalėlį.
  • Šaukštas su įpjovomis leidžia nutekėti skysčiui, todėl puikiai tinka daržovėms nusausinti, maistui iš troškinio ar sriubos semti
  • Teptuku prieš kepant maistą galima patepti marinatu, ištirpintu sviestu ar kiaušinių plakiniu.
  • Bulvių tarkavimo mašina naudojama minkštiems maisto produktams smulkinti, pavyzdžiui, bulvių košei, obuolių padažui ir keptoms pupelėms.
  • Tepikliai blyneliams naudojami tešlai tepti krepų gaminimo aparatuose.
  • Virtuvinė mentelė naudojama gaminant ir kepant (tepant, maišant, apverčiant ir t. t.)
  • Virtuvės samčiai naudojamos sriuboms, troškiniams ir kitiems skysčiams patiekti.

Yra keletas kitų virtuvės įrankių, kurių kiekvienas turi skirtingą paskirtį. Nuo konkrečių kulinarinių užduočių ir virėjo pageidavimų priklauso, kokios įrangos reikės.

Iš kokių medžiagų gaminami virtuvės reikmenys?

Virtuvės įrankiams gaminti galima naudoti kelias medžiagas. Pasirinkimas priklauso nuo paviršiaus, ant kurio norite juos naudoti (keptuvės, puodo ar dubens paviršiaus), tačiau dažniausiai virtuvės įrankiams gaminti naudojamos šios medžiagos:

  • Plastmasė: Plastikiniai indai yra lengvi ir nebrangūs. Veikiami didelio karščio jie gali išsilydyti arba deformuotis, tačiau puikiai tinka naudoti su nelimpančiais indeliais.
  • Nerūdijantis plienas: Nerūdijantis plienas yra tvirta, atspari rūdims ir higieniškai saugi medžiaga. Nerūdijantis plienas yra patvarus, todėl puikiai tinka naudoti su aukštos temperatūros kulinariniais prietaisais.
  • Nailonas: Nailono virtuvės įranga yra atspari įbrėžimams ir karščiui. Jie yra lengvi ir pigūs, tačiau veikiami didelio karščio gali išsilydyti arba deformuotis.
  • Silikonas: Ši medžiaga puikiai tinka naudoti su nelimpančiais indeliais, nes yra atspari karščiui ir nelimpanti. Su silikoniniais virtuvės reikmenimis puodai ir keptuvės nebus subraižyti.
  • Mediena: mediniai indai yra saugūs nelimpančiam paviršiui ir nesubraižo puodų bei keptuvių. Tinkamai prižiūrint jie gali būti ilgaamžiai, be to, yra atsparūs karščiui.

Taip pat galite peržiūrėti mūsų pirkinių vadovą apie 10 svarbiausių virtuvės reikmenų ir sužinoti, į kokius kitus virtuvės reikmenis verta investuoti.